Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '09

 
Kategori
Spor
 

Mehmet Topuz'a yazık oldu

Mehmet Topuz'a yazık oldu
 

İlginç bir transfer tartışmasına tanıklık ediyoruz. Lakin ortada pek de öyle anlaşılmayacak bir durum yok.
Bir nebze olsun yalın bir gözle bu durumu değerlendirdiğimizde, esprili bir durum ortaya çıkıyor.
Transferi mevzuu bahis olan futbolcu Mehmet Topuz!
Anladıkki Mehmet Topuz’un Kayserispor’la devam etmekte olan bir kontratı var ve bu sebepten dolayı Kayserispor Mehmet Topuz’u bu sezon bir başka kulübe göndermek sureti ile bu futbolcunun transferinden para kazanmak istiyor.
Kayserispor’un bu transferden para kazanmak istemesinde garip bir durum yok ve bu işin piyasası böyle.
Buna karşın Mehmet Topuz bir an önce transfer olabilmek adına Rıdvan Dilmen aracılığı ile Aziz Yıldırım’a ulaşıyor ve Fenerbahçe’de oynamak istediğini Aziz Yıldırım’a iletiyor.
Uzun bir zamandan beri bu işlerin içerisinde olan Aziz Yıldırım derhal verilmesi gereken yanıtı vermiş ve Kayserispor Kulübü yönetimi ile görüşeceğini Mehmet Topuz’a iletmiş.
Sonrasında Mehmet Topuz apar topar Yıldırım Demirören’le, Antalya’da buluşup görüşüyor ve anlaşıyor. Yıldırım Demirören daha sonra Kayserispor Kulübü Başkanı ile görüşüyor ve Kayserispor Kulübü Başkanı “Fenerbahçe Kulübüne sözümüz var” diyor ve “ Şayet onlarla gerekli anlaşmaya varamaz isek, size döneriz” şeklinde konuşmasını bitiriyor ama Yıldırım Demirören devam ediyor, “Şayet futbolcu bizi isterse?”.

Şimdi Yıldırım Demirören’e sormak evla değil midir?
“Futbolcu sizi istedi, ne olacak, boyunuz mu uzayacak?”

FİFA denen bir kurum var ve kuralları belli.
TFF denen bir kurum var ve kuralları belli.

İlgili kurumların koymuş olduğu kurallar çerçevesinde, belirlenmiş olan transfer süreçlerinin, hukuki sürecini bir kenara bırakarak, karambolden adam transfer etmek ancak ve ancak Yıldırım Demirören’e özgü bir davranış olabilirdi. Nitekim aynen öyle olmuştur.
Bu yanlışı düzeltmek adına da “efendim, futbolcu bakınız, Beşiktaş Kulübünü istiyor” diyerek işin içerisinden sıyrılmaya çalışıyor.
Madem öyle “neden futbolcu ilk olarak Aziz Yıldırım’la görüşüyor ve Fenerbahçe’de oynamak istediğini iletiyor?”.

Mehmet Topuz kimdir?
Uzun zamandan beri Kayserispor Kulübünde oynayan ve takımın kaptanlığını yapan, ülkemiz futbolunun ender yeteneklerinden birisidir.
Kuşkusuz, her kulüp bu futbolcuyu alıp, kadrosunu güçlendirmek ister.
Bundan daha doğal bir durum olamaz.
Lakin Mehmet Topuz, henüz 26 yaşında bir insandır ve hayatında ilk kez ciddi bir sözleşme yapma sürecine girmiştir.
Kuşkusuz, bu yaştaki bir futbolcudan veyahut insandan, her atmış olduğu adımdan profesyonellik beklemek gülünç olur ve nitekim Mehmet Topuz’da onca kurdun! arasında ters köşeye yatmıştır.
En nihayetinde Mehmet Topuz bir insandır ve 26 yıllık bir hayat tecrübesi ile bu denli keskin bir dünya içerisinde dönen onca dolabı kavrayamamış olması kadar normal bir şey olamaz, Bunca tecrübesizliğinin yanında, her yıl gaf hadisesinde rekorlar kıran Yıldırım Demirören’in aklına uyarak adım atması, yanlış üzerine yanlış yapmasına neden olmuştur.
Ve bir kez daha tescillenmiştirki, futbolcularımız, kendilerini ilgilendiren hukuki hadiseler konusunda son derece bilgisizler. Öğrenmek ve mesleklerini şekillendiren mevzuatlar hakkında bilgi sahibi olmak adına en küçük bir kaygı dahi gütmüyorlar. Sonuçta, bu gibi durumlar, toplumumuzun tüm mesleki hadiselerinde yaşanmakta ve bir çok meslek mensubunun yapmış olduğu işle ilgili, mevzuatın asgari noktalarını dahi bilmek gibi bir kaygılarının olmadığı somut bir ise gerçektir.
Bütün mesele, Mehmet Topuz’un son derece basit bir şekilde halledebileceği transferini, yine birbirinden basit yanlışlarla çıkmaza sokmasıdır.

Bundan sonra ne olur?
Bundan sonra Aziz Yıldırım’ın tutumuna bağlıdır herşey.
Şayet Aziz Yıldırım “Bunlar benim sikletim de değil, zaman harcamaya değmez” diyerek konuyu kapatırsa, Mehmet Topuz’un futbol hayatı devam eder.
Yok eğer Aziz Yıldırım “Ben koca bir kulübü temsil ediyorum, kaldı ki Yıldırım Demirören ezildiğimiz yönünde laflar etti. Ben bunları eşşeğ ters bindireceğim.” Derse, hem Beşiktaş Kulübü ve hem de Mehmet Topuz’un vay haline.

Peki, futbolcunun kulüp seçme hakkı yok mu?
Tabii var.
Lakin Mehmet Topuz’un önce Fenerbahçe Kulübü Başkanı’nı aradığını kendi ağzından dinledik. Samimi bulmamış Mehmet Topuz, Aziz Yıldırım’ın yaklaşımını.
Tuhaf bir sezgi.
Ne yapacaktı Aziz Yıldırım samimi olduğunu göstermek için?
Amuda mı kalkarak söylemesi gerekiyordu kendisini transfer edeceğini?
Aziz Yıldırım gereken ne ise söylemiş ve konuşmayı kesmiş.
Oysa Mehmet Topuz’un söylemesi gereken cümle son derece netti.
“Söz konusu olan benim geleceğim olduğu için, ben de görüşme de bulunmak istiyorum” şeklinde olmalıydı ve toplantıya şartları ile birlikte girip, transferi olumlu veya olumsuz sonuçlandırmalı ve şayet olumsuz bir sonuç çıkarsa, bir başka kulüple görüşmesinde hiçbir sakınca doğmazdı.

Sonuçta Mehmet Topuz 26 yaşında bir futbolcudur ve bu yaşta ciddi paralarla oynamaktadır ve türlü yanlışları olacaktır.
Makarayı tekrar sarıp, ona göre hareket etmesinde fayda var.

Yıldırım Demirören’mi?
Onu hiç sormayın.

 
Toplam blog
: 1509
: 1145
Kayıt tarihi
: 07.08.07
 
 

Yazarım... Okurum... Öğrencilik yıllarımda çok yazdım... Kompozisyon derslerinde yazdım... Duvar ..