Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '09

 
Kategori
Futbol
 

Mehmet Topuz'un aklı simsarların elinde...

Mehmet Topuz'un aklı simsarların elinde...
 

Kafanı kullanacak, kafanla düşünecek, aklını başkalarına teslim etmeyeceksin!


Bir insan, belli kalıplar içinde düşünmeye alışmışsa, önüne cazip bir fırsat çıkınca, aklı başkalarının eline geçer. Artık, dönülmez bir yola girmiştir o insan.

Söyleneni yinelemekten başka bir iş yapamaz. Biraz, sorgulayıcı sorular karşısında, söylediklerinin ezberletilmişler şeyler olduğu anlaşılır. Hele, ezberleticiler, sonuçta bu işten nemalanacaksalar, işin peşini bırakmazlar. Çünkü onlar için, başkalarının yıpranması, güç durumda kalması önemli değil; önemli olan cebe girecek olandır.

*****

Anadolu’da bir iş için aracılık yapanlara simsar denir. Günümüzde, simsarın yerini, Batı kökenli menajer sözcüğü aldı.

En ünlü simsarlar da futbol alanındadır. Söylendiğine göre, Türkiye’de FİFA kurallarına uygun iş yapan menajerlerin sayısı 50 dolaylarında.

Futbol dünyasında “çantacı” diye adlandırılan, yasal bir konumu olmayan simsarlar, baş ağrısıdır. Söylendiğine göre, malı asıl götürenler onlar!

Futbolcunun özgürlüğünden, köle olmadığından dem vuranlar, ne yazık ki, futbolcunun simsarların “mal”ı olmasını görmezlikten geliyorlar. Öyle ki, futbolcunun karar verme yetkisinin kendilerine devredildiğini düşünen simsarlar, futbolcuyu, laf yerindeyse, papaganlaştırıyorlar.

*****

Mehmet Topuz’un şimdi FİFA belgesi olmayan simsarların elinde olduğu söyleniyor. Topuz’un kulübüyle 1 yıllık sözleşmesi bulunduğu, konuşmada kulübün önceliği olduğunu bunların umurunda mı?

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ve Kayserispor Onursal Başkanı Mehmet Özhaseki, Mehmet Topuz’u, “Menajerlerin oyuncağı olma.” diye uyardığını söylüyor.

Görülüyor ki, Mehmet Topuz, şu anda bir oyuncak!

Mehmet Özhaseki’nin deyişiyle “çirkin” bir yola girmiş.

Mehmet Özhaseki, var olanı ne güzel özetliyor:

“...genç bir insanı menajerler dolduruşa getirir. Biz bunları çok gördük. Menajerler için futbolcu ve kulüp önemli değildir. Üstten kazandığı para önemlidir.

Nereden, hangi transferden, hangi pazarlıktan, ne kadar çok büyük para alıyorsa menajer için o önemlidir. Hepsini zan altında bırakmak istemiyorum, ama
genelde böyledir.”

*****

Topuz, Kayserispor- Fenerbahçe maçında Edu’nun (*) hakkız yere oyundan atılmasını sağlarken “sahte kâr” ardında koşmuştu. O Mehmet Topuz, şimdi, aklı başkalarının elinde olan bir futbolcu. Dün gece, Serhat Ulueren’nin televziyon seyircisine aktardığına göre Topu, “sinir krizi” geçiriyor.

Anlaşılan o ki Mehmet Topuz’un, düşünme/ karar verme özgürlüğü yok!

Geleceği güvence altına alayım derken geleceğini karartmasın!

(*) PFDK, Edu’nun kırmızı kart görmesine yol açan o “ikinci sarı” kartı iptal etmiş; böylece, hakemi etkileyerek “ikinci sarı” kartın çıkmasını sağlayan Mehmet Topuz, tescillenmişti.

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..