Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Haziran '09

 
Kategori
Futbol
 

Mehmet Topuz yolun başında terse yattı

Mehmet Topuz yolun başında terse yattı
 

Bir futbolcunun alınıp satılma hikâyesinin altında yatan iğreti bir duruma tanıklık ediyoruz.
Alınmak ve satılmak.
İki tuhaf kelime ve spor dünyası içerisinde son derece rahat bir şekilde telaffuz edilmektedir.

Mehmet Topuz'un transferindeki hikâye hatırlarsanız Bosman ismli futbolcunun vermiş olduğu hukuk mücadelesindeki süreci zihnimizde tekrar ve tekrar canlandırmamıza neden oldu.

Bosman kararlarının en önemli ayırt edici özelliği "futbolcuların mal gibi alınıp satılamayacağıydı" ve Bosman kararları en net şekilde, sözleşmesi biten bir futbolcunun bonservis bedeli olmaksızın istediği bir kulübe gidebilmesinin önünü açıyordu.

04. Haziran’ı 05. Haziran’a bağlayan gece bütün haber bültenlerinde Mehmet Topuz’un Beşiktaş’la anlaştığı yönünde haberler çıkmıştı ve sabah işe giderken dinlemiş olduğum radyo programlarının tümünde haber bu yönde veriliyordu. Mehmet Topuz ise beyanatlar veriyor ve çocukluğundan beri Beşiktaş Kulübü taraftarı olduğuna dair açıklamalar yapıyordu. Oysa aynı gün, akşam saatlerinde, Kayserispor kulübü bir açıklama yaptı ve Mehmet Topuz’u Fenerbahçe’ye verdiklerini, her türlü hakkın Fenerbahçe’de olduğunu belirtti.
Ne olacak şimdi?
Belli değil.

Beşiktaş Spor Kulübü Yıldırım Demirören’in başkanlığa geldiğinden bu zamana kadar geçen süreçte olmadık hatalar yapan bir kulüp hüviyetine büründü. Yıldırım Demirören’in atmış olduğu adımların tamamına yakını sürekli olarak sorgulandı ve Beşiktaş taraftarları ve spor kamuoyu Beşiktaş yönetimine sürekli olarak kuşku ile baktı. Çünkü atılan adımlar son derece amatör düzeydeki bir anlayışı yansıtıyordu.

Alın işte Mehmet Topuz örneği.

Mehmet Topuz Kayserispor Kulübü ile sözleşmesi olan bir futbolcudur. Mehmet Topuz’u transfer etmek isteyen kulüplerin ilk önce başvuracağı makam Kayserispor yönetimi olmalıdır. Önce Kayserispor Kulübü ile bonservis anlaşması yapılır ve sonrasında futbolcu ile gerekli anlaşma yapılmak sureti ile transfer sonuçlandırılır.

Peki Beşiktaş Kulübü’nün muhterem yöneticileri ne yapmışlar?

Önce Mehemt Topuz’la anlaşıyorlar ve daha Kayserispor Kulübü ile görüşmeden futbolcu ile anlaştıklarını kamuoyuna açıklayıp, hemen ardından futbolcunun hiç de profesyonelliğe yakışmayan bir açıklama yapmasına ön ayak oluyorlar.

Aynı gün akşam saatlerinde Kayserispor Kulübü açıklama yapıyor ve Mehmet Topuz’un transferi konusunda Fenerbahçe Spor Kulübü ile anlaştıklarını ve tüm haklarını Fenerbahçe Spor Külübüne devrettiklerini kamuoyuna duyuruyorlardı.

Bundan sonrası için Beşiktaş Spor Kulübü Yönetimi ve Mehmet Topuz bu işin içerisinden nasıl çıkacağını düşüne dursun ama Fenerbahçe’nin öyle umuyorum ki Mehmet Topuz’un yapmış olduğu açıklamalardan sonra bu futbolcudan bir hayır görmeyeceği malum. Bu yüzdendirki Kayserispor Kulübü ile yapmış olduğu anlaşmayı karşılıklı olarak fesh etmelerinde yarar vardır.

Kuşkusuz Mehmet Topuz'un tercihi hepsinden önemlidir. Bir kimseye istemediği bir şeyi yaptırtmak ve bu noktada türlü zorlamalara girmek zaten ahlaksal anlamda hiç bir noktaya sığdıramayacağımız bir durumdur.
Salt bu sebeple dahi Fenerbahçe Spor Kulübünün bu futbolcunun önüne türlü engeller getirmesi doğru değildir.

Sonuçta bu transfer daha bilinçli ve profesyonel tarzda sonuçlandırılmalıydı ama olmadı.

Beşiktaş Spor Kulübü Yönetimi son derece rahat bir şekilde ve sorunsuz bir biçimde bitirebileceği bir transferi yanlış bir çıkış sonrasında yüzüne gözüne bulaştırıp, sonrasında Mehmet Topuz'a profesyonellikle bağdaşmayan beyanatlar verdirmiştir. Gereksizdi Mehmet Topuz'un yapmış olduğu açıklamalar. Belli mi olur? Bu gün Beşiktaş'ta oynarsın, yarın bir de bakmışsın Fenerbahçe'ye transfer olmuşsun.

Daha baştan ters köşeye yatmanın ne alemi var.

 
Toplam blog
: 1509
: 1145
Kayıt tarihi
: 07.08.07
 
 

Yazarım... Okurum... Öğrencilik yıllarımda çok yazdım... Kompozisyon derslerinde yazdım... Duvar ..