Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '09

 
Kategori
Futbol
 

Mehmet Yıldız gerçeği

Mehmet Yıldız gerçeği
 

internethaber.com


Hiç kuşkusuz takımı ve hocası gibi kendisi de ilk yarının adından en çok söz ettiren futbol objesi olmuştu. Süper Lige çıktığından beri “biz tesadüflerin takımı değiliz” diye bas bas bağıran bir camia, bir teknik direktör ve takımını adeta sırtlayan, başkaldırmışlığın başrolünü oynayan bir futbolcu var Sivas’ta. Mehmet Yıldız.

Takım arkadaşları ile beraber bir varoluşçuluk oynadılar 3 sezondur. Geçen yıl kıl payı kaçan bir şampiyonluk ve bu sene de geçen yılın tekrarı bir ilk yarı liderliği. Sezon sonu neler olur bilinmez ama Anadolu’nun bağrından yükselen bu ses kimilerine hoş bir melodi kimilerine ise korkunç bir çığlık gibi yükselmekte.

Gelelim Mehmet Yıldız’a;

Uzun uzun meziyetlerini anlatmayacağım Sivas’ın Yıldız’ının. Artık hepimiz tanıyor ve takdir ediyoruz. Burada konuşulacak olan daha ziyade sezon sonu bitecek olan bir sözleşme ve maddi bir değer olarak üzerinden para kazanılması gereken bir futbolcu. Sona yarım sezon kalmışken futbolcunun yüksek gelir getirebilmesinin açıklaması ise ligimizde var olan İstanbul merkezli rekabet ortamı ve sırf başkası almasın mantığı güderek dahi yapılmış ve yapılacak olan transferlerdir ki, haklı olarak ta Mehmet Yıldız transferi rakiplere kaptırmama açısından bile malum kulüplerimizi harekete geçirebilecek potansiyele sahiptir.

Şu an için görünen odur ki, bu niyetini en aleni gösteren ve bir takım girişimlerde bulunan Galatasaray kulübüdür. Sivas için hiç te küçümsenmeyecek teklifleri de medya aracılığı ile duyduk. İyi rakamlar artı kaliteli takas teklifleri yazılıp çizildi. Tapusuyla bir (genç yetenek) Mehmet Güven, kiralık Aydın Yılmaz ve Sivas’a gitmek istemediği ifade edilen Necati Ateş. İspanya 2. Ligi’ni Türkiye’de şampiyonluk yarışına tercih etmek te Necati’nin kişisel tasarrufudur ki, saygı duymak lazım.

Son günlerde kısır bir döngü halini almış bu transfer çıkmazı sonrası, medyada Galatasaray’ın listesinde olduğu ileri sürülen garip garip isimler okuyoruz. Bunlar blöf müdür bilemeyiz ama sırf teni siyah diye, bilmem ne liginde 3-5 gol anca atabilmiş adı sanı olmayan futbolcularla menajer zengin etmekten ileri gidilemez.

Netice itibariyle Galatasaray için en mantıklı transfer Mehmet Yıldız’dır ve bu transfer Sivasspor açısından da çok karlı olacaktır. Tıkanmış olan görüşmelere yeni boyutlar kazandırılıp bu transfer bir şekilde çözülmelidir. Naçizane tavsiyemiz ise takas olarak, Galatasaray’daki misyonunu tamamlamış olan Ümit Karan’ın Sivas’a verilmesidir. Ümit Karan da, şampiyonluk mücadelesi veren bir Sivasspor’da yeniden kendini bulabilecek ve Sivasspor’a tabiri caiz ise bir abi, bir kaptan olarak tecrübe aşılayıp, atacağı gollerle de Mehmet Yıldız’ı aratmayacaktır.

Transfer her iki camiaya da hayırlı olsun.

Saygılar.

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..