Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '10

 
Kategori
Güncel
 

Mehmetçik ateşe atılıyor…

Mehmetçik ateşe atılıyor…
 

“Bizim askerimiz Afganistan’da aktif görev almayacaktır”

Bu sözler kime ait sizce? Hatırladınız değil mi? Hep hatırladık, hiç de unutmayacağız. Tıpkı Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” prensibini unutmayacağımız gibi…

“Afganistan’daki ISAF’ın komutanı Stanley A. McChrystal, Türk askerinin Afgan güvenlik güçleriyle birlikte güvenliği sağlamaya başladığını açıkladı. Hürriyet gazetesinin haberine göre, McChrystal, Türk birliklerinin Kabil’de güvenliği sağlamanın yanı sıra ayaklanmaya karşı mücadelede de çok başarılı olduğunu söyledi. Türk birliklerinin yeni bir programa başladığını da belirten McChrystal, “Afganistanlılarla birlikte eğitim yapıyor, devriye çıkıyor, birlikte operasyonlara gidiyorlar. Birlikte yaşıyor ve birlikte örgütlüyorlar” dedi. McChrystal, “Türkler Kabil ve çevresinde güvenlik için devriye geziyor. Ama Türk askerleri aktif operasyonların dışında değiller. Ancak çok dikkatliler ve işlerinde çok iyiler” diye konuştu.

Gates: Birlikte çalışıyoruz

Bu arada, Afganistan için daha faza asker istemek için Türkiye’ye gelen ABD Savunma Bakanı Robert Gates, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile bir araya geldi. Burada konuşan Gates, “Yıllardır Türk ve Amerikan askerleri, müttefikler olarak, yan yana çarpışmıştır, birlikte çalışmışlardır. Bu sefer de Afganistan’da aynı durum söz konusu. Türkiye önde gelen müttefiklerimizden biri olarak Afganistan’da son derece önemli bir rol oynuyor” dedi.(Yeni çağ)

Türk askeri kimsenin jandarması olmamalıdır. Bunun sorumluluğu, vebali çok büyüktür.

08/02/2010

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..