Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Haziran '12

 
Kategori
İnançlar
 

Mekke'de Şeytan neden taşlanır? Neden yedi kez taş atılır?

Mekke'de Şeytan neden taşlanır? Neden yedi kez taş atılır?
 

Mekke’de taşlanan Şeytan sembolü neden dört köşeli sütun ve üzeri piramitlidir ve neden taşlanır? Neden 7 kez taşlanır?

Hz. İbrahim’in koç’u kurban ettiği yere yakın bulunan ve Şeytan’ı taşladığı yerde yine bugün hacılar şeytanı taşlarlar.

Şeytan’ı simgeleyen sütunun da dört köşesi vardır ama tepesindeki piramit şeytanın sembolüdür. Kabe nasıl ki herşeyi açar ve genişletirse şeytanın piramidi daraltır.

Bakın aslında hacılar orada neyi taşlamaktadır?

Taşlanan sütunun piramidin de doğu ve hava tarafında KİBİR, kuzey ve toprak tarafında CİMRİLİK, batı ve ateş tarafında ZULM ve ZİNA, güney ve su tarafında AYRIMCILIK ve Geçmiş GÜNAHLAR taşlanır.

Aslında ihlal edilen Fatiha Suresi için atılır. Atılan taşlar sadece şeytana değil Fatiha’yı ihlal eden NEFS içindir aynı zamanda. Orada bir anlamda sadece şeytan değil ona uyan nefs te taşlanır.

Hacılarbirinci taşı attıklarında, sen bana geçmişte yaptırdığın nankörlükler ve HAMD’ı unutturduğun ve haddi aştırdığın için al sana!  Nankörlük taşı.

Hacıların ikinci taşında, sen bana cimriliği telkin edip Rahman ve Rahim olanı unutturduğun için al sana! Cimrilik taşı.

Hacıların üçüncü taşında, sen bana inançsal sorumluluklarını unutturduğun ve hatalarımı başarısızlıklarımı başkalarına atıırdığın ve kişisel gelişimimizi yüzyıllardır durdurduğun için al sana! İnanca karşı Lakaytlık taşı.

Hacıların dördüncü taşında, sen ettiğim dualarda beni şirke sokup ölülerden ve aracılardan istettirdiğin ve beni şirke sokmayı telkin ettiğin için sana ve nefsim için alın size! Şirk taşı.

Hacıların beşinci taşında

Devamını lütfen kitaptan takipediniz.....

(KABENİN HAYAT ŞİFRELERİ-SEMBOLLERİN DİLİ ADLI KİTABIMDAN ALINTIDIR. Burada yazılanlar sadece çok az bir kısmıdır. Lütfen KENDİNİZE BİR İYİLİK YAPIN VE BU KİTABI OKUYUN)

Yasal Uyarı: Yayınlanan yazının telif hakları yazara aittir ve kopyalanamaz. Yazı aktif link verilebilir.

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..