Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '13

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Mekke'nin fethinin 1382. yıl dönümü kutlandı.

Mekke'nin fethinin 1382. yıl dönümü kutlandı.
 

Mekke'nin fethinin 1382. yıl dönümü kutlandı.


Dursunbey'de Mekke'nin fethinin 1382. yıl dönümü kutlandı. Dursunbey Belediyesi ve Alperen ocakları tarafından Kapalı spor salonunda organize edilen programa ilgi büyük oldu.

Dursunbey Belediyesi ve Alperen ocakları tarafından organize edilen Mekke'nin Fethinde Büyük Buluşma programı bugün akşam kapalı spor salonunda gerçekleşti.

Kur'an-ı Kerim tilaveti, semazen gösterileri ve ilahi dinletilerinin yer aldığı programa Dursunbey'liler büyük ilgi gösterdiler. Hafız Nafiz DUMAN'ın Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile çınlayan salon, İlahi sanatçıları Sedat UÇAN ve Bahtinur ÇAKAR'ın okuduğu ilahiler ile manevi coşkuya ulaştı. Yoldaki sis nedeni ile programa geç kalan semazenler ise misafirlerden özür dilediler ve salonda estirdikleri manevi atmosfer ile izleyicilere unutulmaz anlar yaşattılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından başlayan programa, Dursunbey Belediye Başkanı M.Ruhi YILMAZ, İlçe Müftüsü Nihat SEVİL, BBP İlçe Başkanı Beytullah DALKIRAN, BBP İlçe yöneticileri, siyasiler ve çok sayıda davetli katıldı.

Mekke'nin fethi gibi kutlu bir gecede bir araya gelmenin sevincini yaşayan vatandaşlar, yeni yılı karşılamak üzere çılgınlık içerisinde olmak yerine salonda tertip edilen programa katılarak manevi bir hazzı yaşamayı tercih ettiklerini belirttiler.

Dursunbey Alperen Ocakları Başkanı Seyitali ÇEŞME, Yılbaşı gecesinin müslümanların gelenek ve göreneklerinde yer almadığına değindi ve böyle bir program düzenleyerek Dursunbey'lilere manevi bir atmosfer yaşatmak istediklerini belirtti. 

 
Toplam blog
: 94
: 183
Kayıt tarihi
: 15.11.12
 
 

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde 1970 yılında ailenin ikinci oğlu olarak Dünya'ya geldim. Eskişeh..