Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '09

 
Kategori
Haber
 

Mekke şehrinden simalar ve mesajları

Mekke şehrinden simalar ve mesajları
 

Mekke ve Medine


Aydın Susam /Trabzon / 70 yaşında:

Trabzon’daki akrabalarım ve hemşerilerime selam eder, Mekke'ye gelmelerini cenabı haktan dilerim. Oğullarım, Zeki, Mustafa ve Haydar ile tüm torunlarımın onları özlediğimi bilmelerini isterim.

Hazım Özsu / Bursa / 43 yaşında:

Herkesin buraya gelip, buradaki tüm güzellikleri yaşamasını isterim. Bursa’da ki hemşerilerime, anne’me, abim'e ve özellikle yeğenim Mersi’ye selam ve sevgilerimi iletirim. Dışarıdan anlatılanlarda eksiklikler var, buradaki atmosferi buraya gelip yaşayınca anlayabilirsiniz.

Bilal Anbar Pınar / İstanbul - Fatih / 40 yaşında:

Köydeki Kızım Betül’e, kayınvalidem ile kayınbabama, İstanbul’da ki annem ile babama, tüm değerli eş ve dostlarım ile tüm akrabalarıma selam eder, Allah-u Teâlâ’nın buraya gelmelerini onlara da nasip etmesini temenni ederim.

Fahri Sözer / Mekke - İşçi / 52 yaşında:

Türkiye’de ki akraba ve dostlarıma sık sık telefonla ve memlekete izine gittiğim zamanlarda görüşüyorum. Ama yinede özlem çekmekteyiz. 30 yıldır Mekke’de çalışıyorum. Mekke’ye gelen Türk vatandaşlarımız ile diğer Müslüman ülke vatandaşlarımızla umre ve hac vazifelerini yerine getirmeleri için elimden gelen yardımda bulunmak için ilgileniyorum. Buralar kesinlikle anlatmakla anlatılmaz ve kesinlikle buralar yaşamakla anlaşılır. Geçimimizi sağlamak adına maddiyat için buradayız. Lakin yapmış olduğumuz yardımlarla da maneviyat içinde çalışıyoruz. Anlayacağınız Allahın sevgili kuluyuz ve hem maddi ve hem de manevi olarak burada kazanç sağlamaktayız. Allah’ımıza bu nedenle şükürler olsun.

İbrahim Güneş / Mekke’de otel işletmecisi – Al Nuhbe Otel / 40 yaşında:

Burası bir turizm bölgesi değil, dünyanın dört bir yanından buraya ibadet için gelen hacılarımız kutsal şehrimizde mağdur olmamaları için harem konusunda bilgilendirilmelidirler. Bilinçlendirilmeden buraya gönderilen hacılarımız burada mağdur edilmektedir. Buraya gelen vatandaşlarımız Türkiye standartlarında ki otel hizmetlerini ve diğer hizmetleri burada bekliyorlar. Buradaki Hilton oteli bile Türkiye’de ki Hilton oteliyle eş değer hizmet verememektedir.

Nüfusu 1 milyon olan Mekke şehrine ibadet etmek için milyonlarca Müslüman'ın akın etmesiyle hizmetlere cevap verilemiyor ve sıkıntıların yaşanmasına neden oluyor. Özellikle Umre şirketlerinin fiyatları çok aşağı çekmesiyle standartları düşük olan hizmetler bu nedenle daha da aşağı çekiliyor.

Biz kutsal şehirde birçok oteli olan bir grup şirketiz. Otel zincirlerimiz olarak ciddi bir hizmet trafiğimiz vardır. Ayrıca yemek konusunda ise catering hizmetlerimiz ile de hizmet vermekteyiz. Hacılarımıza ve umreye gelen vatandaşlarımıza en güzel hizmeti vermek istiyoruz ama burada en büyük görev umre ve hac organizasyonu yapan özel firmalara düşmektedir.

Ahmet Selman Binol / Arabistan doğumlu Konya’lı / 17 yaşında:

Babamın rehber olmasından dolayı kutsal şehir olan Mekke’de doğmak bizlere nasip oldu. Ama burada yaşarken vatanımızda ki akrabalarımızı da özlüyoruz. Konya’da ki halama, halamın çocuklarına, kuzenlerime selamlar, halamın oğlunun kızına ise ayrıca kucak dolusu öpücükler yolluyorum.

Celal Güneş / Arabistan Otel idarecisi / 28 yaşında:

3 yıldır buradayım ve kısa bir süre önce de nişanlandım. Vatan sevgimiz bizleri burada derinden yaralamaktadır. Kutsal topraklarda yaşamak gerçekten çok güzel bir duygu anlatılamaz. Buralar sosyal alan olarak yetersizdir. Türkiye daha güzel ve daha farklıdır.

Türkiye’de ki akrabalarım ile dostlarımı özlüyorum. Yılda bir kere olan iznimizde memleketimizdeki dost ve akrabalarımızla özlem gideriyoruz. Aileme, nişanlıma çok selam söylüyor ve özlem çektiğimiz bilmelerini istiyorum. Aralık ayında hac bitiminde inşallah izine geliyorum.

Domuz gribinden dolayı hacılarımızın dikkatli davranmalarını ve öpüşme ile tokalaşmaktan kaçınmalarının gerekli olduğunu buradan iletmek istiyorum. Kesinlikle maske taksınlar.

Alışveriş konusunda da fazla eşya alarak buraya gelmesinler. Burada her şey var. Buradan alışveriş yaparak hediye götürme yolunu ise tercih etmesinler çünkü buradaki mallar ucuz Çin mallarından oluşuyor. Buradan zem zem ile hurmadan başka bir alışveriş yapmamalarını tavsiye ediyorum.

Adını vermeyen hacı dede / Kocaeli / 85 yaşında:

Kocaelili olan hacı amca hiç evlenmemiş ve bu sebeple de selam yollayacağı torunu da çocukları da yokmuş. Ama eş dostu çok olan hacı dedemiz herkes ile herkesime selam yolluyor.

İbrahim Ahmet / Cubuti devleti vatandaşı / 21 yaşında:

Burada servis şoförü olarak özellikle Türk vatandaşlarının çoğunluk olduğu Müslümanları taşıyorum. Türk hacılarımız sinirli olmalarına rağmen çok iyiler. Türkçeyi öğrenmeyi çok istiyorum ve buradan Osmanlı İmparatorluğuna selamlar. Ferhat Yıldırım bey’in bizlere ikram ettiği kuruyemişler için de teşekkürler. İkramı çok seven sizin gibi bir millet daha görmediğimi de belirtmek isterim.

İhsan Günay / İstanbul - Güngören / 65 yaşında:

Mekke’ye genç gelinmesinin gerekli olduğunu bir kez daha burada gördüm. Maneviyatı yaşamak istiyorsan genç gelmelisin veya yaşlı olarak geliyorsan yanında bir refakatçi getirmelisin.

Allah nasip ederse ben 3 ay burada kalacak ve umre ziyaretimin ardından hac ibadetimi de yapacağım. Güngören’li tüm dostlarımıza buradan selamlarımı iletmek isterim.

Babası dostum ve iyi bir arkadaşım olan Ferhat Yıldırım ile burada karşılaşmak gerçekten beni memnun etti.

Allah herkese buralara gelmeyi nasip eder inşallah…

Al Nuhbe oteli personeli / Mekke

Tüm Türkiye de yaşayan Müslüman kardeşlerimize selamlarımızı iletir ve şimdiden Müslüman âleminin Ramazan bayramını kutlarız. Selam un aleyküm…

Abdullah Akkadı / Puan tur yetkilisi / İstanbul / 50 yaşında:

İhrama girenler günahlarından arınır. Bu sebeple günahlarından arındığı için duaları da kabul olur. İhramda iken Allah-u Teâlâ’nın görevlendirdiği melekler bizler için dua ederler. Kim Kâbe’ye gelirse hidayete ererler. Hicr suresi 29. ayetinde Allah-u Teâlâ, “Onu tamamladığım ve ona ruhumdan üfürdüğüm zaman, ona hemen secdeye kapanın” dediğinde, tüm melekler birlikte kemalen secdeye kapanmış lakin tek iblis o beraber secde edenlerle beraber olmaktan çekinmişti.

Türkiye’de ki tüm dost ve akrabalarıma selamlar…

Süleyman Tekin / Öz Osmanlı Kuyumcusu – Mekke / 55 yaşında:

Türkiye’den kutsal görevlerini yerine getirmek için vatandaşlarımıza burada hediyelik alışverişlerinizde hizmet veriyoruz. İnci konusunda müşterilerimize ayrıca açıklayıcı bilgilerde vermekteyiz. Bazı satıcılar inciler doğurmaktadır ve incilerimiz deniz incisidir diyerek yanıltıcı açıklamalarda bulunmaktadır.

Kesinlikle doğuran inci yoktur. İnci ya deniz incisidir veya havuz incisi olarak ikiye ayrılır. Havuz inicisi de deniz incisi gibi istiridyenin içerisinde yetişir fakat içine kum tanecikleri sıkılarak, fazla inci imal edilir. Lakin inci benzeri olarak imal edilen fabrikasyon boncuklara dikkat edilmelidir.

Türkiye’de ki tüm vatandaşlarımıza Ogün gazetesi vasıtasıyla selamlarımı iletmek isterim.

Kadir Kılınçal / Rehber Turizm Genel Grup Hocası / Eskişehir

Umre ve hac şirketlerinin arasında oluşan rekabet nedeniyle fiyatlar aşağı çekilmekte olup, bu nedenle vatandaşlarımıza kutsal topraklarda hizmet vermekte ve onları memnun etmekte zorluk çekmekteyiz. Bu zorluğa rağmen vatandaşlarımıza gerekli kolaylıkları sağlıyor v onları hem Mekke, hem de Medine’de rahat ettirmekteyiz.

Yemek konusunda yaşanan sıkıntıları da Zühre Türk Lokantasıyla anlaşarak çözüyoruz. Otelimizin hemen yanında bulunan anlaşmalı lokantamıza vatandaşlarımız gelerek, kendilerine verdiğimiz fişlerle yemeklerini seçerek alıyor ve gönül rahatlığıyla hem iftar, hem de sahurlarını yapıyorlar.

Vatanımızdaki tüm dostlarımıza selam ve sevgiler…

Sıla turizm yöneticileri / Mekke / Buston Masii Otel

Hac ve Umre zamanında kutsal topraklara Türk vatandaşlarının gelmeleri için organizasyon düzenliyor ve buraya vatandaşlarımızla beraber gelerek rahat etmeleri için canla başla çalışıyoruz. Burada zaman zaman yoğunluklardan kaynaklanan sorunları ise çözmek için ellerimizden gelen her şeyi yapıyoruz.

Mehmet Sancak / İstanbul-Kozyatağı / Emekli Albay / 60 yaşında:

2003 yılında hac vazifemi yapmak için kutsal şehrimize gelmiştim. İlk olarak Ramazan umresine bu sene gelmek nasip oldu. O zaman da diyanet başkanlığı ile beraber hac için gelmiştim. Bu yılda yine Ramazan umresi için Diyanet Başkanlığını tercihe ettim. Buradaki hocalarımızdan memnunuz. Hitabetleri, diksiyonları ve güleryüzlü hizmetleri ile gerçekten bizleri memnun ediyorlar.

Türkiye’de bulunan tüm eş, dost ve akrabalarıma selamlarımı iletirseniz sevinirim.

Ali Gökçe / Adapazarı-Geyve / 55 yaşında:

Tüm Müslüman ülkelerden gelen Müslümanlara kendi kafile başkanları tarafından vaaz verilmesine müsaade edilirken, Türk kafilesine Türkçe vaaz verilmesine müsemma gösterilmemesi bizleri üzmektedir.

Kâbe’de vaaz dinleyerek hem bilgi alma hem de sohbet etme hakkımızı elimizden alıyorlar.

Türklere vaaz vermek burada yasak AMA neden? Bu keşmekeşten dolayı bizler yapılan vaazlardan anlamadığımız için ülkemizdeki gibi siyasetten konuşuyor ve manevi atmosferi bir türlü yakalayamıyoruz. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan bu konuda yardım bekliyoruz.

Mehmet Yılmaz / Lüleburgaz / Diş hekimi / 48 yaşında:

1994 yılında hac vazifesini yerine getirmek ve 3 sene öncede umre ziyareti için bu kutsal topraklara gelmiştim. Geçmiş yıllarda yaptığım ziyaretlerle bu yıl yaptığım ziyareti karşılaştırdığımda Kâbe’nin etrafındaki yüksek binaların çokluğu aklıma geliyor. Kâbe çevresindeki manevi atmosfer bu binalarla bozulmuş.

Ayrıca umre ve hac ibadetleri için genç gelmenin gerekli olduğu görülüyor. Mekke'de ve Medine'de yaşadığımız duygular anlatılacak gibi değil, herkese selamlar…

Mücahit Özdemir / Malatya / Sofuoğlu Turizm Sahibi / 34 yaşında:

Türkiye’den buraya gelen vatandaşlarımız burada Türkiye’deki rahatlığı bulamadıkları zaman hayal kırıklığına uğruyorlar. Ama yaşam standardı yerine buradaki maneviyatı yaşasalar hayal kırıklığına uğramayacakları aşikârdır. Sorunları ise Türkiye de bırakıp ibadete yönelmek kesinlikle şarttır.

Umre ve hac ziyaretlerine genç yaşta gelinmesi için ciddi çalışmalar yapılmalıdır. Yaş ilerleyince ibadetlerden geri kalınabiliniyor. 10 yıldır devamlı olarak kutsal şehirlerimize geliyorum ve ibretlik olaylara şahit oldum.

Türkiye de yaşayan tüm dost ve akrabalarıma selamlar ve sevgiler…

Bedriye İçer / İstanbul / Ev Hanımı / 54 yaşında:

Kutsal topraklardan kızım Gülnihal ile eşi ve çocuklarına, kızım Nilüfer’e, oğlum Önder ile gelinim Müge’ye selam eder hepsinin gözlerinden öperim.

Bütün dost ve akrabalarıma da selam gönderiyor buraya kendilerinde gelmesi için dua ediyorum. Burada yaşadığımız Ramazan gerçekten maneviyatla dolu bir şekilde yaşanıyor. Hepiniz Allah’a emanet olun.

Beytullah'tan kucak dolusu selamlar…

Yiğit Yakıcı / Kocaeli / 61 yaşında

Tüm akraba ve hemşerilerime selam eder, Mekke'ye gelmelerini cenabı haktan dilerim. Herkesin buraya gelip, buradaki tüm güzellikleri yaşamasını isterim. Dışarıdan anlatılanlarda eksiklikler var, buradaki atmosferi buraya gelip yaşayınca anlayabilirsiniz.

Zübeyde Yakıcı / Kocaeli / 52 yaşında

Maneviyatı yaşamak istiyorsanız kutsal topraklara genç yaşta gelmelisiniz. Her Müslüman muhakkak buralara gelip buraları görmelidir. Plajları doldurmak yerine oralarda para harcamak yerine buralara gelinse daha iyi olmaz mı? Olur, tabi ki…

Mahmut İnci / İstanbul-Bahçelievler / 12 yaşında

Umre ziyareti yapmak buralara gelmekten çok keyif alıyorum. Kutsal topraklara bu ikinci gelişim. Allah (cc) herkese kısmet eder inşallah. Herkes boş yere eğlence için para harcamak yerine bir kez daha düşünüp buralara gelmeye karar vermelidir.

Bütün kuleli ilköğretim okulundaki arkadaşlarıma, öğretmenlerime ve ayrıca tüm akrabalarıma selamlar, sevgiler…

YAZILARIN SONUNA MESAJ OLARAK KONULACAK

Mekke şehrinden simalar ve mesajları başlığı adı altında Mekke şehrinde, Kâbe ve kutsal mekânlarımızdaki simalarımız ile görüşerek sizlere iletmenin haklı gururunu yaşadığımız kutsal topraklarda önümüzdeki hafta Medine şehrindeki Türk vatandaşlarımız ile Müslüman kardeşlerimiz ile görüşerek, “Medine şehrinden simalar ve mesajları” başlığı altında sizlere ileteceğiz.

Mekke_medine@ogun.com.tr

 
Toplam blog
: 75
: 800
Kayıt tarihi
: 29.06.08
 
 

Has Bilgi Birikim Yayıncılık A.S bünyesinde kurulan HBB TV`nin 1993 yılında kuruluş aşamasında göre..