Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '17

 
Kategori
Güncel
 

Meksika'da Deprem

Meksika'da Deprem
 

 

Deprem gerçeği ile yaşıyoruz, ancak ne bireysel ne toplumsal hazırlık yapmıyoruz. Son günlerde dolaşan söylentilere göre çok yakında olası İstanbul deperemi için dehşet tabloları çiziliyor. Dilerim  can yakıcı olmasın, kentsel dönüşüm çözüm olarak ortaya atıldı. Onu da beceremedik, bizim apartmanımızın da dahil olduğu süreç rantsal dönüşüm olarak devam  ediyor. Üç yılı aşkın süredir çözülmedi sorun, 

Haberleri gözden geçirirken Meksika deprem haberi düştü önüme, bir yanda deprem bir yanda fırtına, bir yandan terör, yeryüzünde ne huzur ne güven kalmadı, en azından bireysel olarak yapabileceğimiz, bilgilenme, ilk yardım uygulamaları, erzak çantaları gibi umarım kullanmak zorunda kalmayız sadece varlığından güven duyabilmek için bulunsun aklımızın bir kenarında,

Gazete Vatan haberi şöyle;

Meksika'da 7,1 büyüklüğünde deprem meydana geldiği  bildirildi. 

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), merkez üssü Puebla eyaletine  bağlı Rabosso kentinin 5 kilometre kuzeydoğusundaki depremin, 51 kilometre  derinlikte kaydedildiğini açıkladı.

Ulusal Sivil Koruma Şeif Luis Felipe Puente, Twitter'dan yaptığı  paylaşımda kendilerine henüz hasar bilgisi ulaşmadığını belirtti.

Başkent Meksiko'da da hissedilen deprem, halk arasında korkuya neden  oldu. Halk panik içerisinde evlerini terk ederek sokağa döküldü.

Ülkede 8 Eylül'de yaşanan 8,1 büyüklüğündeki depremde de 96 kişi  yaşamını yitirmişti.

Meksika'da 19 Eylül 1985'de meydana gelen 8,1 şiddetindeki deprem en  az 5 bin kişinin ölümüne yol açmıştı.

Meksika ve  afetlerle başetmek zorunda kalan tüm ülkelere, insanlara acilen huzur ve güvene  erişebilmelerini diliyor geçmiş olsun diyorum. 

 
Toplam blog
: 209
: 350
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Kurşun kalemden gelen ağaç kokusunun kağıtla buluşma büyüsüyle yoluna devam eden, Lise mezunu, ha..