Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Haziran '14

 
Kategori
Spor
 

Meksika dalgası Hollanda kıyılarında

Meksika dalgası Hollanda kıyılarında
 

 
Dünyanın en güzel kupasında grup maçları bitiyor yavaş yavaş. Turnuva, bir iki maç hariç gerçekten bi Muhteşem Yüzyıl' bi Medcezir'i kaçırmaya değecek kalitede devam ediyor. Bilenler bilir, Yunanistan'ın tüm turnuvayı "Chelsea Bus" taktiğiyle oynadığı bir dönemin çocukları olarak bu kupa hiç bitmesin istiyor insan. 
 
TSİ 19:00 Brezilya saati ile 13:00'te oynanan maçların kalitesini 30 derecenin üzerindeki sıcaklık ve %70 civarı nem dahi bozamadı. Sadece ben FIFA olsam son grup maçlarını 19:00 ve 23:00 yerine; 22:00 ve 01:00 olarak belirlerdim. Sporcu sağlığını korumak sadece kart gösterme(me)k ile olmaz.
 
Meksika, Brezilya'nın röfleli çocuklarına adeta çizgi romanlardaki yumruk efekti gibi "Ochooaaaa!" diyerek dimdik durduğu gün kalbimi çaldı. Karakterli oyunları , dik duruşları, son maçta kendiilerine beraberlik yetmesine ve futbolun katili FIFA hakemine rağmen vazgeçmeyişleri ile turnuvanın parlayan yıldızı oldu. Bügüne kadar dünya kupalarından 2. turdan ileri gidemeyen Meksika arkasına aldığı rüzgarla Van Gaal'in yakışıklı çocuklarını evlerine gönderir mi bilemem ama saatlerce sürsün isteyeceğimiz bir karşılaşma olacağı kesin.
 
Koskoca Brezilya'nın tur atmalasını Copacabana plajında kutlaması kendilerine ne kadar güvenmediklerine dair bir işaret fişeği gibi. Zaten son zamanlarda -ramazan arifesinde olmamıza rağmen- en çok duyduğum cümle "Nerede o eski Brezilya"
Brezilya eski Selecaoluğu kalmamış. Sanki bir zamanların Real Madrid'i gibi los Galaktikos sendromuna yakalanmış ve bence ilk maçta verilen hatalı penaltı kararı da olmasaydı, turnuvanın kalanını zaten pek yakın olan evlerinen izleyebilirlerdi. Brezilya'nın bugüne kadar Dünya Kupası'ndaki en güzel şeyi ciğerlerinden okudukları, Neymarcığı dahi ağlatan ulusal marşları. İnsanın bir an iltica edesi geliyor, neyse ki maç bitince hemen geçiyor.
Evet Neymar... Oldum olası kanımın ısınmadığı yegane Brezilyalı futbolcu. Alves ile paylaştıkları varoş sarısı saçları apaçiliğine apaçilik katan Neymar, son maça damgasını vurdu. Ama yine bahsetmeden geçemeyeceğim; bizim Ronaldinholu, Roberto Carloslu bi Rivaldolu Brezilya benim de gözümde tutuyor.
 
Ve eğer 2. tur maçını Cüneyt Cakır yönetmezse Alexisili Şili evsahibini evine gönderir diyerek büyük oynuyorum.
 
 
 
Toplam blog
: 2
: 140
Kayıt tarihi
: 09.06.14
 
 

Herkes "ofsayt mi değil mi"yi tartışırken, ben Burak Yılmaz'în yeni saç modeline ya da Rafael Nad..