Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '09

 
Kategori
Mizah
 

Mektup

Mektup
 

Pek muhterem, canı gönülden kıymetli Ali Bey…

Evvela mektuba başlarken soyadın gibi kendinize ait gül bahçelerinizde yüzünüzden ve gönlünüzden gülmeleriniz eksik kalmasın… Efendim.

Önce selamlar kısmı milliyet blog mahallesinde; Kadavralardan Muammanın oğlu olan Okumam Kalsın hariç, her yönden yazı yazan, okuyan, görüştüklerimin hepsi bilumum selamlarını sunarlarken, küçükler ellerinden, büyükler gözlerinden öperler, yaşıtların ellerini incitmeden nazikçine sıkarlar.

Havadislerden soracak olursan; buralarda pek değişen bir şeyler yok. Tavlı Çipura boğaza yapılan tüp geçitten dolayı sizin oralardan kaçışan balıkların bizim buralara geldiğini buralarda şu an itibari ile rahatça gezindiklerini, oh be gaz kokusundan ve can tehlikesinden kurtulduk dediklerini söylemiş.

Günahı vebali söyleyenlerin boynuna olmak kaydı ile üstelik buranın balıkçılarının daha bir hümanist yaklaşım sergilediklerini de ısrarla belirtmişler.

Yeraltına inen Elektriğin çok canlar yakacağı dedikodusu aldı başını gitti.

Hani hatırlarsan ilk zamanlar yeraltına inen Küçük ve Büyük Defi Hacet kardeşlerin çektirdiklerini.

Şu büyük çete Petrol İstasyonları var ya pompalanıyorlarmış. Çek bırak modası adı altında çaktırmadan kuruş, kuruş ilerliyorlarmış. Daha çok canlar yakacak bu çete diyorlar.

E deyiver gali sizin oralar nasıl? Mektuba cevap yazarken;

Havanın bozukluğundan, suyun kâğıt ve toprağın kara paraları dışında olan olaylardan uzun ve uzun bahsediver…

Sağ kulağım pek duymuyor, onun için bu havadisleri mektuba bağırarak işareti ekleyerek yazıverirsen bende okurken duyarım.

Şimdi gelelim bu mektubu sana niye yazdığıma, raporlarım kısmına girdiğinde kategoriye göre kısmında Perakende/ Toptan görürsen şaşırıp kredi kartlarını neyim kontrol etme, cebinde para kaldıysa onları falan da sayma ben ne aldım toptan ve perakendeciden diye…

O benim kategorize olmamdandır.

Burada satırlara son verirken, odunları kesme işlemi için nacaklar gelecek.

Selamlarımı ve saygılarımı yazarım.

Not: Mektuba beş bin kez de baksan, bu nameyi şuna yazdırdım, onunda selamı var, kısmını ve mani kısımlarını göremeyeceksin. Birde imza kısmında eski alışkanlık parmak bastım bilgin olsun.

 
Toplam blog
: 371
: 835
Kayıt tarihi
: 14.02.09
 
 

Adalet önce kendimizde başlamalı ve haksızlıklar sorgulanmalı  ve hataların, afetlere dönüşmeden ..