Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '12

 
Kategori
Yöresel Yemekler
Okunma Sayısı
775
 

Melbourne usulü Bulgur Pilavı

Melbourne usulü Bulgur Pilavı
 

MELBOURNE BULGUR PİLAVI


Bugün sizlere, ta Avustralya Kıtasından MELBOURNE şehrinde yaşayan arkadaşım aynı zamanda kuzenimin eşinin, bulgur pilavı tarifini vereceğim. Her gün kamerayla kendisiyle konuşuyorum. Bugün bulgur pilavı yaptığını söyledi. Tarifini aldım.

YAPILIŞI: 1 baş soğan küçük, küçük doğranarak, 1 kaşık sıvı yağ 2 kaşık tereyağı karışımında çevrilir. 1 büyük havuç yıkanıp soyularak rendenin kalın tarafıyla soğanların üstüne rendelenir ve 2 diş soyulmuş küçük, küçük doğranmış sarımsak eklenerek hepsi birlikte çevrilir. Önceden yıkanmış kuşbaşı doğranmış tavuk etleri, 2 yeşil, 2 kırmızıbiber küçük, küçük doğranarak etlere ilave edilir. 1 kaşık kırmızıbiber salçası, 1 kaşık acı biber salçası, isteye bağlı tuz, 1 kaşık nane, soyulup doğranmış 2 domates hepsi birlilikte 5 dakika tencerede pişirilir. İçine 1 çay kaşığı kırmızı pul biber konulur. Önceden yıkanıp sıcak suda ıslatılmış 2 bardak yemeklik bulgur, pişen sebzeli karışıma boşatılır ve üzerine 2,5 su bardağı sıcak su veya et suyu konularak tencerenin kapağı kapatılır, suyunu çekmeye yakın ocağın altı kısılır piştikten sonra ocak kapatılıp demlenmeye konulur. Demlenen pilavın üzerine ayrıca 1 kaşık eritilmiş tereyağı gezdirilir ve servis tabağına alınır. Etrafı domates dilimleri veya marul, roka tere gibi yeşilliklerle süslenir. Yanında 1 baş soğan ince piyazlık dilimlenip tuzla ovulduktan sonra küçük bir tabağa konur ve üzerine bolca sumak dökülerek pilavın yanında ikram edilir. Afiyet olsun.

 

NAHİDE ÇELEBİ

 

 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Bu şimdi pilav mı, ziyafet gibi bir şey...

Kerim Korkut 
 19.09.2017 20:11
Cevap :
Afiyet olsun derim değerli yorumunuza çok teşekkür ederim kardeşim selamlar.NAHİDE ÇELEBİ  20.09.2017 7:38
 

Kıbrıs'ın bulgur pilavına benziyor, sarımsak ve tereyağ hariç.Hem bereketli, hemde çok sevilen menümüzdür, bazen yalnız, bazen sulu sebze yemeklerinin, yanında. SELAM VE SEVGİLER Kıbrıs'ımdan...

Göksel47 
 17.07.2012 19:50
Cevap :
Selamlar sevgiler. Kıbrıs'ın yemekleri de güzel oluyor.Yorumunuza teşekkürler.NAHİDE  18.07.2012 16:18
 

Sevgili öğretmenim, Beslenmede, yemekler gurubunda en faydalı olanı bulgur pilavı. B serisi vitaminler deposu, çok sevdiğim, sık pişirdiğim ek yemektir. Sayfanızı daha sık ziyaret etmeyi düşünüyorum çünkü eğitimciler benim favorilerimden. Selam ve sevgiler.

İpek Çevik 
 16.07.2012 17:11
Cevap :
Sevgili İpek kardeşim yorumunuza çok teşekkür ederim.Sağ ol.sizlere yararlı olabiliyorsam ne mutlu bana.İYİ Geceler.Sevgiler.NAHİDE ÇELEBİ  16.07.2012 22:58
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 1968
Toplam yorum
: 12048
Toplam mesaj
: 162
Ort. okunma sayısı
: 1034
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster