Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '14

 
Kategori
Felsefe
 

Melekler Dünyası

Melekler Dünyası
 

Melekler hayali birer varlık değillerdir. Hayal olan henüz soyut olandır, varoluş aşaması, doğumu henüz maddesel olarak gerçekleşmemiş olandır. Oysa melek, cin ve şeytan soyut maddesel varlıklardır. Tıpkı insan benzeri tensel, bedenseldirler. Ne var ki insana oranla her birisi daha az gelişmiş varlıklardır. İnsan ise hepsinin toplamı en gelişkin olan bütündür. Cihazın parçaları melek, cin, şeytan olarak düşünülürse insan bu cihazın tamamlanmış en son halidir. Melek + cin + şeytan = İnsan. Her biri insanın bizâtihi kendisidir. Doğa ve evren de bu bütünlüğün, insanın yansımalarıdır (tecelli).

Melek, cin ve şeytan her biri yine insan bedeninde var olan canlılardır. Oysa sokakta, evde vs. de var olan her bir insan bedeni içeriğinde aynı zamanda melekler, cinler ve iblisler de vardırlar. Bizler tüm bu canlıları tek bir vücutta görürüz ve tek bir sözcük ile insan deriz.

Dört büyük melek olarak tanımlanmakta olunan olanakların insanda oluşturdukları etkiler, faydaları, destekleri, kazanımlar;

CEBR - ÂİL:Âil, aile – grup – familya – topluluk. Yetenekli olanlar - ehil olmak - ehil olanlar. İl, yurt sahibi. Lütufkâr. Cebr; güç – kuvvet – cebir – zorlama - olanak – metanet – himmet, destek - tehlikeli - fors - nüfuz - yeti - gizil güç - matematik, fen bilimleri.

İSR – F - ÂİL: İsr; sır – gizem – gizlilik - gizli bilgiler – şifreli - sur – kale – sığınak – kalp – yürek – sine – cilâ – parıltı – ayna – gece yürüyüşü – Hızır ilmi – yükselme – miraç – bilinç açıklığı – farkında olmak, farkındalık, basiret – kalp uyanıklığı. F; fütuhat, açmak, yenmek, yengi, başarı, fail, eylemde bulunan, yapan eden.

MİK - ÂİL: Mik; ağlamaklı olmak, kalbin içli hassas olma durumu. mak – mek – yeti – beceri – hüner - yetenek – mârifet - mârifetûllâh - sıfatı ilahi.

AZR - ÂİL: Zar – kılıf – örtü - "Z,  ZÂHİR C.C. görünürlüğünün gizlenmiş sebepliği". Bakir, bâkire. Zarar etmek, zarar ettirmek, ahûzâr olmak. Razı olma içselliği. Rıza makamı ruhsal olgunluğuna ulaşabilmiş her bir birey aynı anda Azrail olarak tanımlanmakta olan melekenin verilerileri ile donanma ayrıcalığını yaşar. Razı olma; ölümü kabullenme, her an ölecekmiş duygusal algısı ile varlıklara bağımlı olmadan yaşamaktır. Ölüm sorun değil reel bir olgudur ve her an ölen her an yeniden dirilebilir. Bu bilgi doygunluğu olan ferdin bir ayağı yaşamakta olduğu dünyada diğer ayağı yaşayacağı öteki âlemde olur ve her iki dünyasını da kalbi ve aklı ile gözlemleme kapasitesi bulunur. Özgür bir kalp ve özgür bir bilinç erişkinliği.

Bu nitelikleri ve kuşkusuz sonsuz anlam içeriklerini taşımakta olan ayrıcalıklı donanımları her bir insan meleke sahibi "melekût âlemi" kazanımları olarak geliştirebildiği aranda ve kapasite üstünlüğünde yaşamaktadır.Daha açık tanımlama ile melekleri kendi vücut bütünlüğünde (duygu, bilinç, beceri) toparlamayı başarmış olmaktır.

Her insan kendi kalp kabı hacmi oranında melekelere sahip olabilir. Öncelikle yaratılış ve nasip. Sürekliliğinde çalışma, çalışma ve yine çalışma ürünü olan kazanımlardır. İstifade edilmesi dileğimle.

EVREN

Dönüp dolaşır da insan

7 çarpı 7 evreni,

Bulur son evrede kendini.

Ben’dedir hakikat,

Dur yorulma boşu boşuna,

Sensin kuşkusuz,

İlk ve son nokta.

(Kemal ALKAN 2012 Aralık – Ankara)

 
Toplam blog
: 635
: 614
Kayıt tarihi
: 07.09.13
 
 

Şiiri, yazmayı seviyorum..hepsi bu kadar.. ..