Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '08

 
Kategori
Ruh Sağlığı
 

Melekler ve şeytanlar içimizde mi?

Melekler ve şeytanlar içimizde mi?
 

http://www.timeoutistanbul.com/index.php?sid=6


Son yüzyılda bilim adamları kainatın oluşumunun bir noktadan anti madde olarak nitelendirdiğimiz bir maddenin patlamasından oluştuğunu var sayıyor ve şu sıralarda CERN adı verilen bilim merkezinde de bu deney sürüyor. İnsan oluşumuna baktığımızda ise onun da bir zerreden meydana geldiğini (+) ve (–) bileşiminin bir zerre bütünlüğüne geçip insanoğluna dönüştüğü de düşünülebilir.

Atom parçacıkları da (+) ve (-) nin müthiş bir ahengi değil mi? Eğer ayırmaya kalkarsanız Bing bang kadar olmasa da neredeyse bir ülkeyi yok edecek kadar büyük bir patlama yaratıyor. O zaman (+) ve (-) yi ayırmak yerine yani pozitif ve negatifi o ahenkli noktaya çekmemiz ve orada bırakmamız daha doğru değil mi?

Evet, evren de pozitif ve negatifin müthiş bir ahengi içinde büyüyor ama dünyada ki insan bu ahengi bir türlü yakalayamadı. İnsanoğlundan başka dünyada doğanın dengesini bozan bir varlık yok. Yılandan tutun, akrebine, tavşanında havucuna kadar her varlık biz karışmasak kendi yaratılış doğasının ahenginde yaşayacak.

Bu ortak noktamızdan yani evrenselliğimizden yola çıkacak olursak, insanoğlunun yaratılanlar arasında farklı bir yeri var. Çünkü yaratanın yansımaları olan bizler içimizde (+) ve (-) yi seçimlerimizle arttırıyor ve eksiltiyoruz. İçimizdeki meleği beslediğimizde melek büyüyor, şeytanı beslersek şeytan büyüyor.

Bu yönlerimizi aynaya baktığımızda daha iyi görebiliriz. Örneğin moraliniz bozuk olduğu zaman aynaya baktığınızda o negatifliği yüzünüzde görebilirsiniz. Aynı şekilde moraliniz yerinde ve sevinçli bir durumda aynaya baktığınız da ise kendinizi çok beğenir ve yüzünüzdeki pozitifliğe tanık olursunuz. Birilerine iyilik veya kötülük yapmak istediğiniz de bu görüntüler karşımıza çıkar.

İşte bu nedenle pozitif düşünce frekansında yükselmemiz bize pozitif bilgi depolarımızın kapılarını açacaktır. Kendinden çıkan enerji ile var edilmiş bir düşünce veya ne ise mutlak yine kendisine dönüyor. Ulaşması istenilen noktaya varıyor veya varamıyor ya da daha ileri de gidebiliyor ama dönüşü mutlak çıkan nokta oluyor. Aynen yaratandan çıkıp yine yaratana dönmemiz gibi. Çünkü kendini bizde görüyor ve her seslenişinde bizi iyiye, güzele yönlendiriyor. Sonunda ona sevgi ile dönmemiz için. Çünkü o bizi sevgi ile yarattı. Çıktığımız bu yolda yüce yaratan gibi saf, koşulsuz sevgiyi bulamazsak yolumuz onunla buluşmuyor.

Dünyada olmayacak hiçbir şey yoktur. Şizofreni ve akıl hastalarının dışında herhangi birinden duyacağımız her şey olasılık dahilindedir. Çünkü olmayacak şey insan bilincine düşmez. Bu nedenle pozitif düşünerek bilincimizi yükseltelim ve kendimize iyi bir gelecek yaratalım.

Pozitif düşünme konusunda yardım almak isteyenler için ise aşağıdaki siteyi öneririm.

www.mimyasam.com

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..