Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '07

 
Kategori
Felsefe
 

Meleklerin aklı yoktur.

Meleklerin aklı yoktur.
 

Gündeme bir baslık daha dustu duymussunuzdur. Meleklerin aklı yoktur.Bunu duyunca konuyu biraz kurcalıyayım istedim. Tabi ki sizinle birlikte.

Meleklerin aklı yoksa ve onlar sadece iyilik yapmak icin yaratıldı iseler. Seytanın da aklı yoktur. O zaman o da sadece kotuluk yapmak icin gelmis mi oluyor. Peki ama o zaman bizler neden? sadece iyi ya da sadece kotu yaratılmadık gibi bir soru geliyor aklıma. Yani bizim aklımız var ve biz iyi ile kotuyu kendimiz bulup dusunerek ona gore hareket etmek zorundayız. Peki ama ortamı kotu olup ona gore karar verenlerin işledikleri sucta bir indirim soz konusu olacak mı? Bu sefer de boyle bir konu cıkıyor ortaya. Öyle ya, suc ortamında buyuyen birisi ne gördu ise onu yasayacaktır.

İnsan olmak ve karar verip yasdıklarımızdan ve dusunduklerimizden sorumlu olmak sadece biz insanlar icin hazırlanmıs bır konu olsa gerek. Agaclar, hayvanlar, melekler, seytanlar hic kimse karar verip yasamak zorunda degil onlar sadece kurgulandıkları gibi hareket edecekler. Sadece biz insanlar dusunuyorsak, o zaman kader, tesaduf bu olayın neresinde yer alacak.

Kendime, sorularıma bir cevap bulmus gibiyim ama bilmiyorum, altından baska sorular cıkar mı? Biz insanların aklı var, secim yapıp iyiyi dogruyu bulmakla mukellefiz. Bu Dunyaya sınava ya da bazı yonlerimizi egitmeye gelinmislik tezine biraz yaklasıyor. Oyle ya ben bu teze gore, insanlara hayır demeyi ogrenmeye gelmisim.(bu sadece birtanesi)

Özunde ne yatarsa yatsın, yasamak cok guzel. Dunyaya ne icin gelindiyse de, doya doya ama dusune dusune yasamakta fayda var. Madem sadece biz dusunebiliyoruz.

Aslında melek de, seytan da bizim icimizdeki duygularımızın izdusumudur bana gore, karar verdigimiz iyi dusuncelerimiz melek, karar vermemizi zorlastıran istek, saplantı ve kotu niyetli dusuncelerimiz de seytandır. Dusuncenin de aklı olamayacagına gore.

Gordunuz mu zaten cozulmus bir konuyu bir kez daha yinelemis oldum. Bir baska yazımda size bu dunyaya neden geldik, hangi yonumuzu gelistirmeye ve egitmeye konusu uzerindeki calısmamdan bahsedecegim.

İyi dusuncelerle ve mutlu kalın.

ayse

 
Toplam blog
: 141
: 1767
Kayıt tarihi
: 08.03.07
 
 

Önce anneyim, sonra eş, abla ve annemin kızıyım. Elbette yazmayı ve okumayı seven biriyim. Emekliliğ..