Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Melih Gökçek'in konu mankeni...

Ankara Metrosu’nu bilenler bilir.

Bir yandan Kızılay Batıkent arasında metro, bir yandan da Dikimevi AŞTİ arasında Ankaray hizmet verir.

Murat Karayalçın zamanında % 95’i tamamlanan bu metronun açılışı maalesef şimdiki başkan İ.Melih Gökçek tarafından yapılmıştır.

Üstelik Melih Gökçek elini soğuktan sıcağa değdirmeden sadece kalan % 5’lik ufak tefek eksiklikleri tamamlayarak bu onura erişmiştir..

Bizim "aslan sosyal demokratlar" tüm cefasını çekip, bu örümcek kafalıların hayal bile edemeyecekleri metroyu yaptıktan sonra kaymağını da Melih Gökçek’e yedirmeyi becermişlerdir ne yazık ki...

Bu metronun Ulus, Kızılay, Sıhhıye, Demetevler v.s. gibi semtlerde istasyonları ve bu istasyonlarda bilet satış gişeleri bulunmaktadır.

RTE’nin türban olayını tekrar gündeme getirip, Anayasa ya yamama çalışmaları başladığından beri bu metro gişelerinde türbanlı bayanlar bilet satmaya başladılar.

Özellikle bir tanesi devamlı istasyon istasyon gezerek her istasyonda bilet satıyor. Bu gün bakıyorsunuz Sıhhıye de ertesi gün bakıyorsunuz Kızılay'da...

Bu Melih Gökçek herhalde halen Meclis'te görüşülen ve nihai sonucun Anayasa Mahkemesi’nce bağlanacağı bu türban olayını “kendi kafalarına göre çözüldü” zannediyor olacak ki;

Kamusal alan olan metro istasyonlarında, Laiklik düşmanlığı artık iyice açığa çıkmış olan ve bir simge olduğu RTE’ce açıklanan türbanın ve bunu takarak görev yapanların bu istasyonlara girmesine ve orada çalışmasına ses çıkarmıyor.

Ya da halkın tepkisini ölçmek için bilinçli olarak böyle bir uygulama yapıyor.

Aynı türbanlı bayanı bir 'konu mankeni' gibi istasyon istasyon gezdirerek, yargıya Laik Cumhuriyete kafa tutuyor..

Polis bir soruşturma için mi yoksa bir savcılık tebligatı için mi şimdi tam hatırlayamıyorum bu Melih Gökçek’in evine gitmişti de oracıkta düşüp bayılıvermişti hazret..


Her halde bir zamanlar arasının hiçte iyi olmadığı RTE’den gerekli talimat, destek ve gazı alıyor olacak ki bu kadar cüretkar ve cesur uygulamalar yapabiliyor..


Melih Gökçek derhal bu Cumhuriyet düşmanlığının simgesi olan "konu mankenlerini" kamusal alandan çıkarmalıdır.

Yarın, “İşte kamusal alanda türbanlı çalışıyor hiçte bir şey olmuyor” demek içinse bu yaptığı. Çok yanılıyor, hata ediyor. Bunlar bir bir halkımız tarafından not ediliyor, Yüce yargı tarafından not ediliyor..

Yarın yargı kararı kapısına dikilirse bu sefer bayılmakta kurtaramaz kendisini....


Gün gelecek her türlü pervasızlık ve Cumhuriyet düşmanlığı gereken dersi alacaktır halkımızdan ve bu konuda sorumluluğu olanlar yüce yargının karşısına çıkacaklardır..


Saygılarımla..

 
Toplam blog
: 243
: 760
Kayıt tarihi
: 26.03.07
 
 

1957 Kars doğumluyum. Emekliyim. Gazi Üniversitesi İİBF İşletme bölümü ön lisans mezunuyum. Yazı ..