Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '08

 
Kategori
Ankara
 

Melih Gökçek kimdir ve ne yapmaktadır?

Melih Gökçek kimdir ve ne yapmaktadır?
 

Yaklaşan yerel seçimler öncesi belediye başkanları yaptıklarını ve geçmişe yönelik olumlu değerlendirmelerini basının karşısına çıkıp halkla paylaşmaya çalışırken; son dönemde sesini gittikçe yükselten Melih Gökçek yaptıklarını anlatmak yerine Çankaya ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri’ne sataşmayı tercih ediyor.

Her fırsatta kendisine yapılan eleştirilere cevap vermek yerine “filanca belediyeye bakın onun da şusu var” şeklinde akıl almaz açıklamalarla bir nevi gündemi oyalıyor.

Kızılırmak Suyu ve arsenikle ilgili sorulara İzmir Büyükşehir Belediyesi görevini yapmıyor işte belgesi şeklinde alakasız bir cevap veren Melih Gökçek 15 yıldır belediye başkanlığı yaptığı konumla ilgili eleştirileri adeta duymazlıktan geliyor. Eğer ortada bir sorun varsa ve kendisinden bu soruna dair açıklama beklenirken, bunu bir başkasında da böyle bir sorun var diyerek ortaya koymak ne kadar mantıklıdır?

Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin özel yasa ile borç faizleri silinen ve yıllardır ödemediği BOTAŞ borçlarını artık öde demesine ise sessiz kalmayı seçmiştir.

Kendisinin cevapları ilkokul zamanlarında yaramazlık yapan öğrenciye neden yaptın diye sorulduğunda, “öğretmenim Ali de yaptı der” gibi anlamsız bir şekle bürünüyor. Bunun farkında mı bilemiyorum!

Ankara’nın 20 senelik su sorunu olmadığını iddia eden; ancak kentin şehir şebekesine dahil ettiği Kızılırmak Suyu’nun hangi koşullarda ve ortamlardan geldiğini görmezlikten gelecek kadar da karşıt yönden açıklamalar yapmaya çalışmaktadır.

Aynı Melih Gökçek yaz aylarında su olmadığından dolayı Ankaralılara tatile çıkın diyerek adeta şaka yapmıştır.

Performansını canlı tutmak için sabah-akşam 2–3 litre “şebeke suyu” içtiğini söyleyerek şakalarına bir başkasını eklemiştir. Anadolu Ajansı’nın haberine göre, gökçek yoğun iş temposunun altında, genetik yapısı sayesinde kalktığını söylemiş.

Evet, Melih Gökçek’i tanımaya devam ediyoruz.

Fatih Karaca'nın programında, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na alakalı alakasız demediğini bırakmayarak o sakin adamı bile çileden çıkartıp programı terletmesine sebep olmuş kişidir. Bağlı olduğu Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ve kendisinin icraatlarından bahsetmek yerine tüm programı İzmir'i konuşarak yemiş bitirmiş ve Fatih Karaca'nın günümüze ve günümüz Ankara’sına konuyu getirme çabalarını "bırakınız efendim, biz dünü “ konuşalım" diyerek boşa çıkartmıştır.

Erdoğan’ın hedefindeki belediyeler yani Çankaya, İzmir ve Diyarbakır’dan; Çankaya ve İzmir’e yönelik Melih Gökçek şovları hiç durmadan devam ederken; AKP hedefindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne de Melih Gökçek’in arsenik, içki ruhsatı ya da ilgisiz bir konuda belgelerle kameralar karşına çıkıp konuşmasını beklemekteyim.

“Türkiye’nin kalbi Ankara ise, Melih Gökçek Türkiye’nin kalp krizidir” afişleri ODTÜ Kampüsü’nde dururken Melih Gökçek Ankaralıların kalbinde önemli bir yere sahip. Ciddi bir geliri olan taksicinin söylediğine göre taksici Ankara’daki yaşamı boyunca hiç yemeklik yağ almamış. Gökçek, taksici ve ailesine kışın 3 ton kömür, düzenli olarak da yemeklik malzeme ve yağ veriyormuş. Sosyal bir belediye başkanı olduğunu kanıtlarcasına…

Psikoloji bilimiyle ilgilenenleri “Melih Gökçek Savunması” adı ile ilgili bir çalışma yapmaya davet ediyorum. Çünkü görebildiğim kadar hiçbir siyasetçi ya da yerel yönetici kendisi hakkında sorulan sorulara, yöneltilen eleştirilere birkaç saat içinde hazırlık yapıp, kameralar karşısında verdiği cevaplar ile soruları alakasız yönlere çekmeyi başaramaz.

Bir örnek vermek gerekirse canlı yayında üniversite rektörü ile tartışmakta olan Gökçek rektörün “bizim imar planlarımız hazır ve onaylı” sözleri üzerine “Arazinin %40’ını belediye olarak alacağız, rektör emekli olunca CHP’den aday olacaktır bu iddialar bunu göstermektedir” demiştir.

Melih Gökçek’in ağzından düşmeyen 10 popüler kelimeye bakarsak, bunlar:

1-Allahın izniyle

2-Bunların hepsi ideolojik

3-Belgelerle konuşuyorum

4-Yapılacak olan yeni kavşaklar

5-İzmir

6-ODTÜ

7- Eymir

8-Çankaya

9-Arsenik

10-bu iddiayı yapanlar şöyledir’dir.

Melih Gökçek’i dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım ve kendi sorumun cevabına gelince…

Melih Gökçek işte budur ve şov yapmaktadır!

Saygılar…

 
Toplam blog
: 430
: 2186
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

20 Nisan 1989'da İzmir'de doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Karşıyaka'da tamamladı. 20..