Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '08

 
Kategori
Haber
 

Melih Gökçek'ten şok iddialar...

Melih Gökçek'ten şok iddialar...
 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek sempatiyle baktığım bir kişi olmamasına rağmen, tartışma programlarında renkli ve iddialı kişiliğiyle karşısındaki rakiplerini veya meslektaşlarını mat etmesini biliyor. Aleyhine olan durumları da lehine çevirebiliyor.

Gökçek her şeyden evvel, canlı televizyon tartışmalarına çok hazırlıklı geliyor. Karşısındaki kişiler yeterli bilgi ve hazırlıklara sahip olmadıklarından, Gökçek’in iddiaları karşısında sadece ellerindeki bilgileri tekrar ediyorlar, üstlerine geline de stüdyoyu terk ediyorlar.

Bugün canlı yayınlanan Kanal Türk’ün programına Melih Gökçek ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu katıldılar. Her ne kadar ilgili kanal iktidara yakın bir kanalsa da oturumu yöneten Fatih Karaca tamamen tarafsızdı.

Geçtiğimiz aylarda Ankara’nın içme suyundaki arsenik oranı konusunda CHP nin meclis araştırması istediğini hatırlatan Gökçek, Ankara’nın içme suyundaki arsenik oranının üst sınır olan l0 mg/litre nin altında olarak 4 mg olduğunu, ayrıca 250mg sınır olan klorür oranının 104mg, 250 sınır olan sülfat oranının 150mg, 200mg sınır olan sodyum oranının 78 mg olduğunu, bu değerlere göre ise Ankara suyunun içilebilir olduğunu anlattı.

İzmir’in içme suyundan da örnekler aldırdığını ve değişik yerlerden almış olduğu örneklerde arsenik oranının 38 m2 ile 42 mg/litre olduğunu, özellikle Göksu’dan aldığı örneklerde ise bu oranın 59 mg/litreye kadar çıktığını iddia ederek, bu nedenle Göksu’da bulunan 9 arsenikli kuyunun kapatıldığını söyledi. İddialarına ise bugün Vatan gazetesinde çıkan haberi de ekledi. İktidar karşıtı olarak bilinen Vatan gazetesindeki “İzmirli’ye arsenikli su dört ay bedava” başlıklı haber aynen şöyle:

“Büyükşehir Belediyesi Ağustos’tan geçerli olmak üzere suyun 1.19 YTL olan metreküp fiyatını 10 Ykr’ye düşürdü. Tarife arsenik arıtma tesisi devreye girinceye kadar sürecek. Tesisin bitmesi dört ayı bulacak ve fatura gönderilmeyecek.”

İzmir Büyükşehir belediye başkanı Aziz Kocaoğlu ise su fiyatlarını indirdiklerini doğrularken bu indirimi sulardaki arsenikle ilişkilendirmedi. Bugün için iki bölge dışında İzmir’in suyunun içilebilir olduğunu söylerken de, zaman zaman oturumu yöneten Fatih Karaca'ya, sayın Çekirge diye hitap ederken de sözleri bir televizyon izleyicisi olarak bana pek de inandırıcı gelmedi.

Melih Gökçek ise Aziz Kocaoğlu’nun gerçekleri söylemediğini, kendisine bazı sorular sormak istiyorum demesi üzerine CHP li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı stüdyoyu terk etti. Melih Gökçek bunun üzerine “Kaçmayın da bizi aydınlatın” demesi ise Aziz Kocaoğlu’nun gitmesini engelleyemedi.

Gökçek, İzmir Belediyesinin, kendisinin ikazı üzerine arıtma tesisine başladığını, Türkiye’de artan kanser vakalarında İzmir’in birinci sırada bulunduğunu iddia ederken de bunun esas nedeninin yıllardır İzmir halkının arsenikli su içmesi olduğunu söyledi.

Ne olursa olsun bir canlı tartışma programında Gökçek karşısında, İzmirli meslektaşının stüdyoyu terk etmeyip, gerekli cevapları vermesini beklerdim. Sonuç olarak, yerel seçimler öncesi bu günkü tartışmada CHP nin çok şey kaybettiğini söyleyebilirim.

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..