Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '09

 
Kategori
Ankara
 

Melih Gökçek yeniden aday, Ankaralı kabir azabından kurtulamadı

Melih Gökçek yeniden aday, Ankaralı kabir azabından kurtulamadı
 

Melih Gökçek, 2009 Yerel Seçimleri için yeniden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı.

Başbakan R.Tayyip Erdoğan, AKP nin Türkiye’de belediyecilik anlayışını aktarırken, tüm belediye başkan adaylarının dürüst, saygın, liyakat sahibi olanlardan seçildiğini belirtti!

Ankara’nın da pek dürüst, saygın, liyakat sahibi Belediye Başkan adayı, Melih Gökçek! Bu özelliklerden hangisi bağdaşıyor acaba Melih Gökçek’le.

Doğalgazda, kentsel projelerde dönen rantlarla mı dürüst?

Kavgacı uslubu, kabadayı havaları, küfürleri ile mi saygın?

Ankara’yı yaşanmaz kılan mühendislik harikası! projeleri ile mi liyakat sahibi?

Hangisini tutsan bir parçası elinde kalırken, hangi dürüstlük, hangi saygınlık, hangi liyakat?

Başbakan’ın adayı Melih Gökçek, Milli Görüş geleneğinden AKP ye dahil olmuş, zamanında AKP içinde 2. adamlığa oynamış, daha olmadı bir başka parti kurulması için atakta bulunmuş güvenilir! başkan adayı.

Başbakan, Melih Gökçek’in yeniden aday gösterilmesindeki gerekçeleri açıklarken Ankara'yı havaalanı, otobanları, bulvarları ile AB’ne aday Türkiye’nin çağdaş başkentine yakışır hale getirdiklerinden söz ediyor. Gelen-giden ziyaretçiler şaşırıyorlarmış bu gelişmeye.

Ankara’nın tek sorunu bu muydu? Ele güne karşı kentleşmesi mi?

“Ankara, Avrupa Başkenti haline geldi” diyor Başbakan…Ankara Türkiye’nin başkenti olma niteliğini bile kaybetmişken hangi Avrupa başkenti? Hiç mi görmediniz Avrupa başkentlerini? Yaşayan insanlarına nasıl nefes aldırdıklarını, kentsel projeleri ile nasıl insanca ve ortak yaşama kültürü oluşturduklarını.

Melih Gökçek ve AKP’nin belediyecilik zihniyeti ile yıllardır Ankara, Başkent olmanın tüm niteliklerini kaybettiği gibi, yaşanılır bir kent olma özelliği de kalmadı.

Bulvarları otoban haline getirilmiş, yayaların yürüme ve yaşam alanları yok edilmiş, insanlar birbirlerine uzaklaştırılmış…

Meydanlarına boldozerler girmiş, son derece estetikten uzak çok katlı kavşaklar yapılmış…

Her yerde bir üst geçit, alt geçit, mühendislik harikaları! ne üstünden geçebilirsiniz ne altından, bir yağmur yağar, geçitler evlere şenlik...

Kızılay tam bir curcuna, ne yöne yürüyeceğinizi şaşırırsınız, zevksizlik örneği, göz estetiğinden uzak bir başkent merkezi…

Ankara Kalesi'nin çevresi, en çok korunması düzenlenmesi gerekli tarihi alan ne hallerde…

Bakanlıkları, alış veriş merkezlerini Eskişehir yoluna taşıdılar , trafik iyice içinden çıkılmaz hale geldi. Trafiği rahatlatalım derken Ankaralı'nın yürüyecek yolu kalmadı. Nerdeyse evin içinden otoban geçirecekler.

Melih Gökçek, bir zamanlar kendisine çarpık kentleşme ile ilgili öneriler getiren, ikaz eden mimarlara “ gelin size nasıl mimarlık yapılır öğreteyim" diye dalga geçiyordu, şimdi kafasının doğrultusuna gitmesinin cezasını Ankara’lı çekiyor.

Kamu alanları imar kontrolünün dışında, bu kontrolsüzlük sonucu her gelen yerel yönetim bu alanları dilediği gibi kullanmış. Rant elde ederken, kent yaşamına ve Ankaralı'ya katlanılamaz maliyetlerler getirmişler.

Bu kadar başı bozuklukla bugün Ankara bir gecekondu şehire dönüşmüş durumda. Konut veya işyeri olarak yapılmış binalara baktığınızda hepsi birbirinin aynı, zevksiz, düzensiz yayılmışlar her yana.

Yanlış kentleşme çorap söküğü gibi sorun üretiyor, bir sorun başka bir sorun yaratan yama ile örtülmeye çalışılıyor.

Ankara artık görsel kirliliğin had safhaya ulaştığı, başkent olma vasıflarını tamamen yitirmiş bir başkent.

Ankara’da ışıklar bile otobanlar ve taşıtlar için. Işıklandırmadaki aynı canlılık aynı parıltı sokaklarda ve caddelerde yok. Bozkırın aydınlık şehri yerine karanlığın hakim olduğu bir başkent haline gelmiş.

Sokaklarında, caddelerinde yürünemeyen, kültür merkezi kimliğini yitirmiş, tarihini, simgesini tüketmiş bir başkent.

Ankara ve Ankaralı, Melih Gökçek ile 15 sene boyunca adeta betondan mezara gömüldü. Daha da bu kabir azabı bitmedi!

Ankaralı gönder artık, kurtul şu Gökçek’ten . Nefes almaya başla! Ankara’ya sahip çık!

 
Toplam blog
: 476
: 2331
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

Çok eskidendi ..