Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '18

 
Kategori
Edebiyat
 

Melodili Geceler

Melodili Geceler
 

Kül olanlar, yeniden dirilenler


 Bazı bazı zamanlar kalemden dökülenler,sözlerden beslenenler sonradan melodilerle büyüyenlerdendir sözler. Ansızın baş taçı ettiğin ansızın zorluklarda direndiğin; didik didik edip birleştirdirlerindir. Piyano başı günlerin notalarda gelip geçirdiğin ömrün; yazılan besteler,tarihten bu yana sözler;akıttığım bir yudum su, gecede bana eşlik eden dost olan eller ; şimdiler akan bir su,şimdiler yıldızlar kadar parlak dokunuşlarım,sözlerimden sarhoşluğum.Uyanmak istemezsem o andan,ruhtadır dikişlenmiş ilmek ilmek söz öbekleri.

 Sabahı sabah etse de ,yarına dostluk etsende seni  sende yarınlarda büyütmek var şimdilerde. Yıllanmış dostluklar gibi yıllanmış şiirler bu gece rafta;tozlanmış,buğulanmış baksana sayfalarca bulanmışlık hatta melodilere sarmışlık var gibi... Kimi şiirden öte kimi bestelerden pembe,kimi sen gibi senin gibi tamda senin dilinden melodilerle sarmalanmış hissi...

 Git gelli sözlerde sevmediklerim,acınası hallerimde var elbette;vardır vardır kim bilir hangi hikayelerin eşlikleri yazılıdır oralarda. Oradan geçerim bir cam kenarı,kahve elimde sessizlik mi? Al sana en şahanesinden sevda sözleri fısıldamalı.Yavaştan damla damla eşlik eklenirse satırlarda gezinirken,sıcaksan içim dışım tamdır bu gece. Varsam deşmelere didik didik ederim yine bu gece ruhumuda,ona katılan mutluluğuda, hüznü de deşerim bu gece;katiller,melekler... Mırıldanan bir şeyler bir şeyler dur durak bilmez beynimde ki melodili şeyler; sonrası hazırsa eller,yazmaya sebep geceler. Yazıp yazıp sildiklerim bazı zamanlarda silmekten çekindiklerim sonrası piyano başı anları katillerimi yakmaya dalmalı . Acı varsa vardır lâkin, sen senden tatlısındır inadım inatsa çok zorlamak eşliklerden bir şeyler bulmak çabamdır. Şimşekler çaktımı şimdi bana tamamdır. Oldu bil o an varsın yaktığım sindiremediğim notalar, varsın çok sevdiğim gönlüme bastığım notlar. Siz elinizde çay ben elimde kahve geriye kalan telve gördün mü bende şahane geceler ; geçtimi geçer zaman geçmezse yanarım durdurmaz kimse inan. Sazlı,sözlü yaktılarımda, yarına bırakacaklarımda siz çayınızdan yudumlarken ben kahvemi bitirmişken ; bıraktım onları demlenmeye sindirmelere.Sahiden iyi sahiden sıcak böyle yıkılmalarda büyümek, böyle güzelliklerde dirilmek ilaçtır bana. Bak yarınlara bir bir bırakacağım sözlerden tutunacaklara;kavuşucaklara,yanacaklara. Bir bir her birinden tadıp tadıp doyacaklara.

Büşra Tabakoğlu

 

 
Toplam blog
: 11
: 104
Kayıt tarihi
: 14.10.17
 
 

Zaman zaman şiirlerden bahsedicez zaman zaman denemeler yazıcam ordan burdan; yolculuğumuz uzun. ..