Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '20

 
Kategori
Sağlık
 

Meme Asimetrisi

Meme Asimetrisi

Göğüs asimetrisi genel olarak genetik ve hormonel yapıya bağlı olmaktadır. Meme ucunda farklık veya göğüslerin bir birinden küçüklük ve büyüklük olarak farklı olmasıdır. Elbette tedavisi yapılabilen bir problemdir. 2 farklı şekilde tedavi edilmektedir. Cerrahi ve cerrahi olmayan yöntem diyebiliriz. Cerrahi olmayan yöntemde dolgu ve yağ enjeksiyonu yapılabilir ve simetri sağlanabilir. Her meme asimetri sorunu olanların ameliyatsız çözüm bulmaları dememiz yanlış olur. Bazı durumlarda bir meme diğerine küçük olabilir ve diğer meme ise sarkık olabilmektedir bu durumda bir meme ye protez takılarak büyültülür diğer meme ye ise toparlama ve dikleştirme ameliyatı yapılarak eşitlik sağlanabilir.

Meme asimetrisi her iki memenin bir birinden farklı olmasıdır, bu durum bir çok kişide karşılaştığımız bir problemdir. Küçük farklılıklardan bahsedecek olursak kadınların %90’nın da meme asimetri sorunu olmaktadır. Asimetsi problemi sadece meme de oluşan bir durum değildir. İç organlarımızı görebilseydik çift onlar arasında olan organlarımızın asimetri farklılıklarını dahi görebilirdik. Hatta yüz asimetrisi dahi olabilir bu durum ise anne karnında yüzümüzün sağ ve sol tarafının gelişmesi ile ilgilidir. Bir tarafın diğer tarafa orantısız gelişmesi yüz asimetrisi dediğimiz soruna yol açabilir. Meme asimetrisi sadece meme dokusundan dolayı da kaynaklanmaz memenin iç tarafı yani göğüs kafesinde oluşan asimetri sorunu görsel olarak memeyi de etkilemektedir. Günümüz teknoloji ve bilim ile göğüs asimetsi sonunu çözecek bir ameliyat yapılamadığı için daha basit olan meme estetiği ameliyatı ile bu asimetri sonuna çözüm bulunabilmektedir. Meme asimetri ameliyatında meme başı, meme büyüklüğü büyük oranda düzeltilir ancak hiçbir zaman, hiçbir teknik ile %100 simetri sağlanamaz.

Meme Estetiği Doktor Seçimi

Meme estetiği ameliyatların görsel olarak ele alındığı zaman estetik olarak düzeltileceğini anlattık. Ancak memenin estetik işleminden başka fonksiyonel olarak da görevleri bulunmaktadır. Genç kadınların, çocuk isteyen kadınların bu ameliyatı olmadan önce emzirme süreci ile ilgili sordukları sorular bulunmaktadır. Meme estetiği ameliyatının tekniğine bağlı olarak, doktorun meme anatomisinden anlaması ve gerekli tecrübeye sahip olması son derece önemli olmaktadır. Kullanılan teknik ve Doktor seçimine bağlı olarak yapılan meme estetiği ameliyatlarında meme süt kanalları ve süt bezlerine zarar verilmemesi durumunda ameliyattan sonra emzirme süreçleri ile ilgili herhangi bir sorun yaşanmaz. Bir diğer konu estetiği ameliyatlarının, protezlerin kanser riski taşıdığı ile ilgili olmaktadır. Günümüzde üretilen protezlerin böyle bir risk taşımadığını söyleyebiliriz.

Doç.Dr. Süleyman TAŞ

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah

https://www.suleymantas.com.tr/meme-estetigi/

https://www.tasklinik.com/meme-buyutme-estetigi/

 
Toplam blog
: 85
: 60
Kayıt tarihi
: 01.03.14
 
 

Doç.Dr. Süleyman TAŞ, başarıyı kendine ilke edinmiştir. Türk ve Avrupa Plastik Cerrahi Dernekleri..