Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '13

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Meme büyütme ameliyatı nasıl yapılır?

Meme büyütme ameliyatı nasıl yapılır?
 

Meme (Göğüs) Büyütme


Meme büyütme ameliyatları doğuştan veya hormonel nedenler ile göğüslerin normalden küçük kalması halince yapılan estetik ameliyatlardır. Meme büyütme ameliyatları bu nedenle sıklıkla ve meme dikleştirme ameliyatı ile de kombine yapılabilen meme ameliyatıdır.

Meme büyütme Ameliyatları normalden küçük olan göğüsün genelde silikon konularak daha dolgun bir hal alması sağlanarak yapılır. Meme toparlama ameliyatları da denilen bu ameliyatlar için kullanılan ana madde silikondur.

Meme silikonların birçok çeşidi vardır. Bu çeşitler hastanın yapısına ve ihtiyacı göre hatta kendi zevkine göre seçilir. Ama kalite bakımından kullandığım slikonların bir en alt kalite limitim var. Onun altında kullanılan silikonlar sorun oluşturabilir.

Meme silikonları hakkında doktor tavsiyesi çok önemlidir.  Doktor size uygun vicudunuza uygun silikonu tavsiye eder. Silikonlar keskin bir cisim ile batırma yapılmadığı takdirde patlamaz yıpranmaz bozulmaz. Meme silikonları hakkında tavsiyem genede 10 yılda bir kontrolünü yaptırmanızdır. Mağlum teknoloji çok hızla gelişiyor.

Meme silikonları hakkında daha detaylı bilgi için lütfen ameliyat öncesinde estetik cerrahınıza mutlaka sorularınızın tamamını sorun. Aklınızda hiçbir soru işareti kalmamalıdır.

Meme büyütme ameliyatları genel anestezi altında yapılır. Hastane seçimi her ne kadar hastanın tercihlerine bırakılsa da , tam teşekküllü bir hastane ameliyat için gerekli ilk şart olmalıdır. meme büyütme ameliyatları 2 – 3 saat sürer. Bu süre hastanın yapısına kullanılan tekniğe ve estetik cerrah ın el marifetine kalmıştır.

Meme (Göğüs) büyütme ameliyatları genelde kişinin bedenine göre yapılır. Ne Çok büyük nede çok küçük olmalıdır. Aynı zamanda ameliyat sonrası göğüslerin estetik cerrahlar hariç fark edilmemesi ameliyatın başarı kriteridir.

Meme büyütme ameliyatları için birçok giriş yeri vardır. Bu giriş yerleri ;

    Koltuk Altı
    Meme Altı
    Meme Başı çevresidir

Bu bölgelerden silikonlar yerleştirilir.  Ameliyat izi hepsine ortalama aynı ölçüde kalır. İzleri en aza indirmek için ameliyat sonrası doktorunuzun önereceği bakım çok önemlidir.

Bu giriş yerinden en iyisi hangisi derseniz eğer net bir cevap vermek mümkün değildir. Silikonun yerleştirileceği bölge gene hastanın yapısına memenin hangi oranda büyültüleceğine ve ameliyat sonrası ne beklendiğine göre değişiklik gösterir.

Bu konu hakkında gene ben, estetik cerrahın seçim yapmasını tavsiye ederim. Sonuçta konunun uzmanı olarak size hangi tekniğin uygun olacağını gene o bilir. Zaten tekniklerden biri diğerinden çok üstün olsaydı eğer, diğerlerini hastalara sunmazdık bile.

Meme büyütme ameliyatı riskli bir ameliyat değildir. Meme büyütme ameliyatları esnasında açı hissedilme. Ameliyat sonrası emzirme veya kanser riskinin artması gibi kulaktan dolma bilgilerin hepsi yanlıştır.

Meme büyütme ameliyatı sonrası hasta bebek emzirebilir. Ayrıca kanser riskide yükselmez. Meme büyütme ameliyatı sonrasında hasta 1 gün süreyle mutlaka hastanede kalmalıdır. Bu süre sonrasında 2-3 gün ev istirahati uygun görüyoruz. Bu süre Sonunda hasta iş hayatına aşırı fiziksel hareketlerden kaçınmak suretiyle geri dönebilir.

Meme büyütme ameliyatı sonrası kalan izler 8 ay 12 ay arasında kaybolur gider. Hasta ameliyat izini kendi bile görmez. Ameliyat ölüm riski taşımaz, ve tüm dünyada en çok yapılan estetik ameliyatlar arasında üst sıralarda olduğu için tıbbi gelişmelere açıktır. Bu yüzden Birçok kadın bu ameliyatı estetik görünümünü mükemmelize etmek için tercih eder.

Meme büyütme ameliyatları hakkında daha fazla bilgi için lütfen iletişim kısmında ki formu doldurarak, bana sorularınızı iletin..

Op Dr Ali Mezdeği

http://www.memeestetigi.org

 
Toplam blog
: 180
: 1477
Kayıt tarihi
: 24.01.13
 
 

27-Ekim-1973 tarihinde K.Maraş'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini K.Maraş'ta tamamladı. 1991 y..