Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Meme Büyütme Hakkında

Meme Büyütme Hakkında
 

Meme büyütme estetiği kişiye özel planlanır.


Kadınların göğüs büyütme ameliyatı yapmaya karar vermelerinin nedenleri, vücut şekilleri ve meme boyutlarına göre farklılık göstermektedir. Bazı kadınlar göğüslerini büyütmek için meme implantları olarak da bilinen göğüs büyütme arayışına girerken bazıları göğüslerinin boyut ve şekil olarak asimetrisini düzeltmek isteyebilir. Kadınlar, kilo kaybı, yaşlanma veya doğumdan sonra meme büyütme talebinde bulunurlar. Göğüs implantları bir mastektomi operasyonundan sonra rekonstrüktif amaçlar için de kullanılabilir.

Göğüs büyütmede en iyi sonucu elde etmek için ameliyat her hastaya özel ayarlanmalıdır. Tecrübeli bir plastik cerrah tarafından gerçekleştirilen göğüs büyütme ameliyatı, göğüs şeklini ve boyutunu iyileştirebilir ve kişinin özgüveninin artmasına yardımcı olabilir. İmplantlar sıklıkla göğüsleri daha sıkılaştırır, ancak büyütmeye ek olarak bazen dikleştirme (mastopeksi olarak da bilinir) operasyonu da gerekebilir.

Göğüs implantının doğru boyut ve tipinin seçilmesi, arzulanan görünüm ve nihai sonuçların elde edilmesi için kritik öneme sahiptir. Meme büyütme hedefleri, vücut boyutu ve tipi, mevcut meme dokusunun miktarı ve istenen insizyon yerini temel alarak her hasta için farklılık gösterir ve kişiye özel planlama gerektirir.

Meme büyütme ameliyatında anesteziden sonra, implantın yerleştirilmesi için kesiler yapılır. İnsizyon alanları, implantların türüne ve boyutuna ve hastanın isteklerine göre belirlenebilir. İnsizyon yoluyla bir cep oluşturulur ve ideal bir boyut belirlemek için önce geçici bir boyutlandırma implantı yerleştirilir. Boyutlayıcı daha sonra çıkarılır ve implant yerleştirilir.

Her göğüs büyütme ameliyatı, hastanın bireysel anatomisi göz önünde bulundurularak arzulanan sonuçları karşılayacak şekilde tasarlanmıştır. Estetik cerrahi, her hastanın istedikleri görünümü elde etmesine yardımcı olur.

Göğüs büyütme ameliyatı geçirmiş hastalar genellikle hızlı iyileşme sağlar. Ameliyattan sonra hafif morarma ve şişme ile karşılaşılabilir ve genellikle birkaç hafta içinde ortadan kalkar. İyileşme sırasında genelde kısa süreli küçük bir aktivite / egzersiz kısıtlaması vardır.

Meme büyütme için iyi bir aday mısınız?

Göğüs büyütme ameliyatı için en iyi aday, göğüs büyütme ameliyatı ile ilgili gerçekçi beklentilere sahip ve genel sağlık durumundaki iyi olan bireylerdir. Cerrahınız yapılan bir cerrahi konsültasyon, sizin meme büyütme ameliyatı için iyi uygunluğunuzu belirlemenize yardımcı olacaktır.

İnsanlar çeşitli nedenlerden dolayı göğüs büyütme ameliyatı geçirirler ancak aşağıdakileri de içeren pek çok avantajın keyfini çıkarabilirler:

·         Daha büyük göğüsler.

·         Giyim eşyalarınız üzerinize çok daha iyi oturur.

·         Mayolar, dekolteli gömlek ve bluzlar giyme konusunda daha fazla güven sağlar.

·         Hamilelik veya kilo kaybından önceki göğüslerin orijinal boyutları ve dolgunluğu geri kazandırılır.

·         Eşit boyut ve şekle sahip göğüslere kavuşmak.

Göğüs büyütme ameliyatıyla ilgilenen bir kişinin mümkün olan en iyi sonuca ulaşmasını sağlamak için cerrahlarını dikkatli seçmesi önemlidir. Estetik cerrahinin bir kısmı bilim, bir kısmı sanattır. Her iki özelliğin bir arada olduğu bir cerrah seçilmesi hayal edilen göğüslere kavuşulmasına yardımcı olur.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..