Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '16

 
Kategori
Tıp
 

Meme büyütme ve riskleri

Bayanlarda memeler ergenlikten itibaren çok az gelişmiş olabilecekleri gibi doğum ve emzirme dönemlerinden sonra küçülebilirler. Bazen doğumsal olarak hiç olmayabilecekleri gibi kanser gibi nedenlerle alınmış da olabilirler. Bu durum kadınların sosyal yaşamında üstesinden kolaylıkla gelemeyecekleri bir sorundur. Bu kadınlar bunu gizlemeyebilmek için destekli sütyenler veya bu tür durumlar için geliştirilmiş meme görüntüsünde sütyenler kullanırlar. Buna rağmen sosyal yaşamlarında ve cinsel yaşamlarında hep bir eksiklik hissederler.

Meme büyütme için silikon implantlar, yağ dolgusu ve daha bir çok yöntem olmasına rağmen tüm dünyada en sık silikon implantlar kullanılır. Bu silikon implanlar gebeliğe veya doğum sonrası emzirmeye engel veya zararlı değillerdir. Kolay kolay patlamazlar.
 
Silikon protezler şekil olarak yuvarlak olabilecekleri gibi anatomik de ( damla şeklinde) olabilirler. Buna karar verirken plastik cerrah hasta ile beraber, hastanın doku karekteristiklerine göre karar verirler. Bu protezler bir çok farklı yoldan bez altı, kas altı ve ya kısmen kas kısmen de bez altı yerleştirilebilir. Ameliyatta belirgin iz kalmaz. Ameliyat esnasında iki meme arasındaki volüm farklı, meme başı asimetrisi ve sarkıklık düzeltilebilir. Ameliyat genel anestezi altında yapılır ve ortalama bir saat sürer, oldukça güvenli bir operasyondur. Ameliyat günü hasta evine gidebilir ve 2-3 gün sonra işine dönebilir
 
Toplam blog
: 2
: 64
Kayıt tarihi
: 17.01.16
 
 

Estetik ve plastik cerrahi uzmani. Özel ilgi alanlarım  meme estetiği, meme büyütme, meme dikleşt..