Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '19

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Meme Büyütmede Silikon Gerçeği

Meme estetiğinde en sık yaptırılan operasyon olan göğüs büyütme ve dikleştirme ameliyatı için kullanılan tıbbi silikonlarla ilgili kadınların bilinçli olması son derece önemlidir. Örneğin, her silikonun, tıbbi bir ürün olması dolayısıyla bir garanti belgesi olması gibi. Bu tür püf noktaları, sonuçları uzun vadeli ve sağlıklı olması açısından tüm göğüs büyütme ameliyatı adaylarının dikkat etmesi gereken önemli hususlardır. 
 
Meme protezi ya da silikonundaki son yıllarda ulaşılan tıp teknolojisi, silikonun yapısına, dayanıklılığına, formuna ve içeriğine, doğal duruşuna bağlı hemen tüm sorunları ortadan kaldırmıştır. 
 
Meme Silikonunun Hammaddesi Doğal Silisyumdur
Silikon maddesi, aslında vücudun çeşitli bölgeleri için tedavi amaçlı kullanılmaktadır. Protezlerde kullanılır. Hatta kalp kapakçığında bile kullanılmaktadır. Bu yüzden vücut kimyasıyla uyumlu, yan etkileri olmayan bir içeriğe sahiptir. Yani tıbbi silikondur. Göğüs büyütme ve dikleştirme için kullanılan silikonlar da tıbbi silikonlardır. İnsan bedeniyle alerjik bir etkileşime girmemektedir. Meme silikon protezinin hammaddesi, deniz kumunda bolcu bulunan silisyum isimli doğal bir maddedir. Üretimi son derece titiz aşamalardan geçilerek sağlanır. 
 
Toksik Endüstriyel Silikonlar Kimyasal Maddelerden Üretiliyor
Medya organlarına zaman zaman yansıyan silikon skandalları haberinin temelinde endüstriyel silikonların kullanımı yatmaktadır. Endüstriyel göğüs silikonu, vücutla reaksiyona girer. Zehirlenmeye yol açar ya da ölüm ile sonuçlanabilir. Doğal değil, kimyasal maddelerden üretilmiştir. Saf silikon değildir. İnsan sağlığına zararlıdır. Ücreti düşük olduğu için tercih edilebilmektedir. Ancak bunun yaratacağı sonuçlar çok ağır olabilmektedir. Saf silikonda ise kimyasal maddeler bulunmaz. 
 
Doğal Göğüs Görünümü, Hafızalı Jel Sayesinde Oluşur
Göğüs büyütmede kullanılan tıbbi içerikli doğal silikonlar, içindeki hafızalı jel dokusu sayesinde göğsü doğal hareketlerine kavuşturur. Görünümü, yarım top şeklinde değil, doğal meme formundadır. Hastanın estetik ameliyat olduğunu ele vermez. Hafızalı jel, her kadına özgü göğüs planlaması için yüzlerce model oluşturma imkânı verir. 
 
Göğüs Silikonları Ülkemizde Üretilmiyor
Meme silikonu, ülkemizde üretilmemektedir. Yurt dışından ithal edilmektedir. Dünyada tıbbi silikonları üreten firma sayısı sayılıdır. 
 
Tıbbi Göğüs Silikonu Kanser Yapmaz, Göğüs Kanseri Tedavisinde Kullanılır
Göğüs silikonları, vücutla uyumlu doğal maddelerden üretildiği ve tıbbi içerikli protezler olduğu için kanser yapma riski söz konusu değildir. Meme silikonu kanser yapar algısı, maalesef endüstriyel silikonların hastalarda yol açtığı sorunların bir sonucudur. Göğüs büyütme ve dikleştirme estetiğinde kullanılan tıbbi içerikli akıllı silikonların meme kanseriyle bağlantısı olmamakla birlikte, meme kanseri nedeniyle göğsünün bir kısmı alınan kadınların tekrar göğüslerine kavuşması için kullanılan bir tedavi aracıdır. Kadınlık imajının en önemli organı memenin tekrar ortaya çıkarılması, psikolojik yıkımın ortadan kaldırılmasında silikon ameliyatı önemli bir tedavi seçeneği olmaktadır. 
 
Garanti Belgesi ve Sağlık Güvenlik Sertifikası Mutlaka Sorulmalıdır
Her tıbbi silikonun mutlaka sağlık güvenlik sertifikaları vardır. Hastalar bu sertifikayı sormalı ve görmelidir. Yine her meme silikon protezinin garanti belgesi, markası, modeli ve seri numarası vardır. Hastalar bunları doktorundan talep etmeli ve silikonun içeriğiyle ilgili her türlü sorunun yanıtını mutlaka almalıdır. 
 
Her sağlık uygulamasında olduğu gibi göğüs büyütme ameliyatında da hastanın bilinçli olması çok önemlidir. Silikon uygulaması ile meme büyütme ameliyatı olmak isteyen hastalar bu püf noktalarına mutlaka dikkat etmelidir. 
 
 
Sonraki yazımızda görüşmek dileğiyle, 
Sağlık ve sevgiyle kalın…
 
www.tayfunturkaslan.com
Instagram://drtayfunturkaslan
Facebook://DrTturkaslan
 
Toplam blog
: 56
: 892
Kayıt tarihi
: 06.07.14
 
 

İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı yıl girdiği Tıpta Uzmanlık Sınavında (..