Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Meme Estetiği Hakkında Yanlış Bilinenler

Meme Estetiği Hakkında Yanlış Bilinenler
 

meme estetiği


MEME ESTETİĞİ HAKKINDA NELERİ YANLIŞ BİLİYORUZ

Meme estetiği ameliyatları ülkemizde oldukça sık yapılmaktadır. Bazı hastalarımız göğüs büyütme ameliyatı ile daha dolgun ve büyük göğüs isterken, bazı hastalarımızda mevcut göğüslerinin daha küçük olması için göğüs küçültme ameliyatını istemektedirler.

Her iki konuda da internet ortamında ne yazık ki çok fazla yanlış bilgiler mevcut. Bunlardan kısaca bahsedecek olursak ;

      GÖĞÜS BÜYÜTME KREMİ İLE DAHA DOLGUN GÖĞÜSLER !!!

·         Bu tamamen yalan, tamamen asılsız bir şey olup, göğüs büyütme sadece ne yazık ki ameliyatla mümkündür. Kalıcı dolgular ile göğüs büyütmeyi de, olası komplikasyonlarından dolayı ben tavsiye etmiyorum.

GÖĞÜS BÜYÜTME SONRASI EMZİREBİLİR MİYİM?

·         Bu soruda internet ortamında oldukça fazla dolaşan ve olur olmadık herkesin yorum yaptığı bir konudur. Göğüs büyütme; göğüs estetiği ameliyatı olduktan sonra emzirmenizde herhangi bir sorun olmaz. Çünkü yaptığımız işlemle süt kanallarının zarar görme riski yoktur.

 

ARKADAŞIM 300 CC GÖĞÜS SLİKONU TAKTIRDI 85 BEDEN OLDU BEN DE 300 CC GÖĞÜS SLİKONU  TAKTIRDIM AMA 85 BEDEN OLMADI ?

·         Bu cümlede veya bunun diğer formasyonu ‘ ben 350 cc göğüs slikonu taktırarak 90 beden göğsüm olsun istiyorum’ şeklindedir. En büyük kavram kargaşası bu şekilde ön yargı ile gelen hastalarda oluyor ne yazık ki. Bu konuya da o yüzden açıklık getirmek istedim.

·         Göğüs estetiği; göğüs büyütme ameliyatında meme protezi yerleştirilmeden önce sizin mevcut meme dokusu miktarınıza bakılır. Ve eğer meme dokunuz fazla ise başka hastada konulmus olan 300 cc göğüs slikonu ile siz de konulan 300 cc meme protezi aynı görüntüde olmaz. O yüzden meme dokusu az olan birinde 85 beden göğüs oluşturmak için, 375 cc meme protezi gerekebilirken, meme dokusu çok olan birinde aynı beden göğüsü, 300cc meme protezi ile oluşturabiliriz.

·         Bu sebeble protezin hacmine odaklanmak yerine, istediğiniz göğüs bedenine odaklanmanız ve onu dile getirmeniz daha uygun olacaktır.

 

MEME BÜYÜTME AMELİYATINDAN SONRA GÖĞÜSLERİM TEKRAR SARKAR MI ?

·         Göğüs büyütme ameliyatı olduktan sonra, yerçekimi devam ettiği sürece ve aşırı kilo alıp verme süreciniz olduğu sürece göğüslerinizin tekrar sarkma riski ne yazık ki vardır.

 

ARKADAŞIMIN GÖĞÜS BÜYÜTME  AMELİYATINDA DREN TAKILMAMIŞ BEN DE NEDEN TAKILDI ?

·         Göğüs büyütme ameliyatında dren yani içerde biriken kan, serum gibi sıvıları dışarı çeken sistemin takılması veya takılmaması ameliyatın başarılı veya başarısız olduğunu gösteren bir ölçü değildir. Bu tamamen cerrahın kendi kişisel kararı olup, dren takılmasının veya takılmamasının hastaya uzun dönemde herhangi bir zararı yoktur.

 

DAMLA PROTEZ DAHA DOĞAL, YUVARLAK PROTEZ PORTAKAL GİBİ DURUYOR !!

·         Damla göğüs silikonu da, yuvarlak göğüs silikonu da doğru hastaya uygulandığında, her ikiside oldukça doğal durur. Damla mı yuvarlak mı kullanıcaz, bu daha çok hekimin muayenesi sonrası belirlenen bir durum olup, eğer her ikisi için de uygunsanız, tabi ki kararı siz verebilirsiniz . Ama unutmayın ki doğal olmayan görünüm damla göğüs silikonu kulanılmadığı için değil, vücut yapınıza göre fazla büyük veya uygun olamayan göğüs silikonu kullanıldığında olur .

Meme büyütme ameliyatı (göğüs büyütme ameliyatı) ortalama 1 saat sürer ve 24 saat hastanede kalmanız tavsiye edilir. İlk 24 saat ağrılar şiddetli olabilirken, bu ağrılar ağrı kesici iğne ve ilaçlarla 1-2 hafta içinde oldukça azalır. 2 hafta sonra her şey tamamen normale döner ve kollarınızı da rahatlıkla kullanır düzeye gelirsiniz. (ilk 2 hafta kas altı veya dual plan meme protezi uygulamalarında kol hareketleri kısıtlı düzeydedir)

Göğüs küçültme ameliyatı (meme küçültme ameliyatı) , ile ilgili de oldukça sık sorulan ve birçok sorunun cevabının da estetik cerrah olmayan kişilerin sitesinde, doğru olmayan bir şekilde cevaplandığını hayretle!! görüyorum.

GÖĞÜS KÜÇÜLTME AMELİYATI İLE İLGİLİ DOĞRU BİLDİĞİNİZ YANLIŞLAR

Meme küçültme ameliyatı (göğüs küçültme ameliyatı) sağlık açısından da önem taşıyan bir ameliyattır. Göğüs küçültme ameliyatı ile sırt ve omuz ağrıları azalır ve posturunuz düzelir.

Bu ameliyatla ilgili en sık sorulan soru ve en çok yanlış cevaplanan soru ‘emzirme ‘. Meme küçültme ameliyatından sonra emzirmeniz devam eder ancak, küçültme yapılırken meme dokusu ile beraber bir miktar süt bezleri de çıkartılır. Bu sebeple göğüs küçültme ameliyatı (meme küçültme ameliyatı ) sonrası gelen süt miktarı azalır. Bu durumun tek istisnası ‘serbest meme ucu tekniği ile meme küçültme ameliyatıdır’. Bu şekilde bir ameliyat ancak çok iri ve çok sarkık göğüslerde uygulanır ve çok sık yapılan bir işlem değildir.

Göğüs küçültme ameliyatı ile ilgili ikinci yanlış inanış da, ameliyat sonrası çok şiddetli ağrıların olduğu ve uzun süre yatmak gerektiği…. Meme küçültme ameliyatından 4-5 saat sonra bile ayağa kalkacak duruma gelirsiniz ve 24 saat sonra ağrılar oldukça azalır. Ağrı kesici kullanımı ile rahatlıkla kontrol altında tutulur. Yatma konusuna gelince, bu ameliyatı olduktan sonra kendinizi oldukça büyük bir yükten kurtarmıs olduğunuz için, yürümek ve ayakta durmak sizin için çok büyük bir keyif haline gelicek J

Meme estetiği ile ilgili diğer yanlış da kalıcak olan izler…  Birçok hastanın da isteği ve tabiki bizlerin de isteği hiç iz kalmaması,  ancak ne yazık ki bu halen mümkün değil. Bizim becerebildiğimiz tek şey, dokuya oldukça hassas davranarak 12-24 ay içerisinde izlerin cilt rengine dönerek belirginlğinin azalmasıdır. Bu izlere yapılacak olan lazer tedavileri mevcut ancak, o yöntemlerde izleri tamamen yok etmez ve genelde bazı abartılı yara iyileşmesi olan kişilerde işe yarar.

 

MEME DİKLEŞTİRME TOPARLAMA AMELİYATI (GÖĞÜS DİKLEŞTİRME AMELİYATI)

Meme dikleştirme toparlama ameliyatı (göğüs dikleştirme ameliyatı) ile ilgili dikkat edilmesi gereken şey, çok iyi bir fizik muayene yapılması ve doğru kararın verilmesidir.

Doğum yapan bir çok bayan hastamız, emzirme sonrasında bu problemi ne yazık ki yaşıyor .

Meme dikleştirme ameliyatı ile ilgili hastaların kafasını en çok karıştıran durum ‘ ben protez kullanılarak dikleştirme istemiyorum doğal olmuyormuş’ sorusunun kafalarda yer etmesidir.

Meme dikleştirme; eğer kendi göğüs hacminiz yeterli ise protez kullanmadan yapılabilir. Yani aslında bir nevi göğüs küçültme ameliyatı gibidir ancak, çıkartılan doku miktarı oldukça azdır. Eğer kendi hacminiz yeterli değilse, dikleştirme işleminde hacminiz yetersiz kalacağı için protez desteğine ihtiyaç olacaktır.

Meme dikleştirme ameliyatı (göğüs dikleştirme ameliyatı) için muayene olduğunuzda, hangi tekniğin kullanılacağı hekiminiz tarafından belirlenir. Bazı hastalar iz konusunda oldukça hassas olduğu için, normalde cilt fazlalığının da alınması gerekirken, sadece göğüs altından veya meme ucundan protez konularak, yani “daha az iz ama kendisine uygun olmayan teknik” seçtiğinde veya hekimi bu duruma zorladığında uzun dönemde mevcut göğüsler daha da sarkarak kötü bir görüntü oluşmasına ve tekrar ameliyat olmanıza sebep olur.

Daha detaylı bilgi almak için dilerseniz 0532 570 25 18 no’lu telefonumdan arayabilir ya da WhatsApp’tan yazabilirsiniz.

 

Op. Dr. Görkem Çalışkan

https://www.gorkemcaliskan.com/meme-estetigi/

 
Toplam blog
: 3
: 782
Kayıt tarihi
: 13.09.17
 
 

Op. Dr. Görkem Çalışkan 24.10.1982 İzmit doğumludur. İlkokulu İhsaniye İlkokulu'nda tamamlamış ol..