Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '07

 
Kategori
Güncel
 

Meme kanseri için

Meme kanseri için
 

19 Mayıs 2007’de İstanbul’da,

Yine aynı gün Bursa’da,

20 Mayıs 2007’de Balıkesir’de,

21 Mayıs 2007’de Manisa’da,

22 Mayıs 2007’de Denizli’de,

24 Mayıs 2007’de Aydın’da,

Ve nihayet 26 Mayıs 2007’de İzmir’de mavi bisiklet turu düzenlendi. Sizin bundan haberiniz var mıydı? Bilmem kaçta kaçımız bu konuyu biliyordunuz ama bisikletçiler bu bahsettiğim günlerde ‘’Meme kanserine erken tanı için’’ sloganı ile bisikletlerle yollara döküldü. Bende 26 Mayıs tarihinde İzmir’de düzenlenen şölene iştirak ettim.

İstanbul’dan yola çıkan Milli Bisiklet Takımın yarış bisikletlerle yukarıda saydığım mekanlardan belirttiğim tarihlerden geçerek 26 Mayıs’ta yani geçtiğimiz Cumartesi günü saat 13:30 sularında Fuar’ın Lozan kapısına ulaştılar. Bizlerde onları İzmir’de tıpkı diğer şehirlerde olduğu gibi halk olarak onları bisikletlerimizle belirilen yerde yani Lozan kapısında onları karşıladık. Burada tek tek adlarımız ve soyadlarımız yazıldı. Günün anlamı ve önemi çerçevesinde bizlere tişört ve şapka dağıtıldı. Güzel bir güne benziyordu.. Zaten de ben böyle anlam olan günlerde yapılan bisiklet şölenlerine İzmir’de elimden geldiğince katılmaya özen gösteririm. Mesela geçmiş yıllarda 10 Kasım’lar da yapılan Atatürk’ü anma turları gibi.

Lozan kapısından başlayarak yaklaşık 500 m ilerde ki Kordona bisikletlerle gidildi. Orada İstanbul’dan pedal basarak Bursa, Balıkesir, Manisa,, Denizli istikameti üzerinden Aydına geçip İzmir’e ulaşmış olan Milli Bisiklet Takımını Sinemaskoptan izlettirdiler. Arkadan da Meme kanseri hakkında konuşmalar yapıldı ve halk bilgilendirildi. Bu konuda daha fazla bilgi almak isteyenler için aşağıda ki adreslere uğrayabilirler.

O gün orada sayı olarak 500 kişiyi geçmezdik. Bisikleti seven biri olarak keşke daha fazla olabilseydik tıpkı Avrupa’dakiler gibi!


http://www.mavibisiklet.com/

http://www.mavibisiklet.com/sss.asp

http://www.ntvmsnbc.com/news/408756.asp

http://www.ntv.com.tr/news/408439.asp

 
Toplam blog
: 540
: 3176
Kayıt tarihi
: 02.01.07
 
 

Hiç bir motorlu araca binmeyi sevemedim. Daha doğrusu sevdiremediler. Onun yerine iki tekerlekli ..