Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '20

 
Kategori
Sağlık
 

Meme Küçültme Estetiği

Meme Küçültme Estetiği

Meme küçültme ameliyatı ayna karşısında büyük göğüslerinden dolayı mutsuz olan kadınların tercih ettiği bir operasyondur. Memelerin büyük olmasının ilk nedeni genetik faktörler olabilirken aynı zaman aşırı kilo alma ve emzirme gibi sonradan gelişen nedenlerde olabilir. Vücut yapısından daha büyük formda olan memeler sağlık açısından olumsuz etki yaratırken sosyal yaşantıyı da birinci derece etkilemektedir.

a. Memeleri büyük olan kadınların sert ile bel ağrıları çok fazla olmaktadır, meme büyüklüğü nedeniyle sütyen derin izler bırakabilir, meme altı özellikle yaz aylarında aşırı terlemeye ve pişik olmaya neden olabilir, meme büyüklüğü nedeniyle sarkma meydana gelerek meme başının normalden daha aşağı sarkmaya neden olur, büyük memeli kadınların öz güven eksikliği gözlemlenmiştir. Vücuda göre memeleri büyük olan kişilerin meme küçültme ameliyatı olmaları gerekmektedir.

b. Meme büyüklüğü şikayeti ile gelen hastaların genel sorunları çevresinden arkadaşlarından bahsettiği alaycı tavır nedeniyle psikolojik olarak etkilenmeleridir. Bunun yanı sıra sert ve bel ağrıları sebebi ile sürekli kullandığı ağrı kesicilerden dolayı ağrı kesici bağımlılığı gelişmiş hastaları göğüs küçültme ameliyatı ile sosyal hayatına yeniden kavuşturmak mümkündür.

c. Meme küçültme estetiği olacak kişinin alanında uzman doktor seçimi yapmaları son derece önemlidir. Bu ameliyattan sonra hamile kalıp, emzirme sürecine devam etmek isteyen hastalar için meme anatomisinden son derece iyi anlayan doktor tercihi yapmalarını tavsiye ederiz aksi durumda süt kanalları ve süt bezleriniz zarar görür ve emzirme süreciniz bitmiş olur. Kullanılan teknik ve doktor tecrübesi ile meme küçültme estetiğinden sonra süt bezlerine veya süt kanallarına zarar gelmez.

d. Meme estetiği ameliyatından sonra 1 hafta içerisinde hasta kendini toparlamış olur ve normal yaşantısına dönmüş olur. Hastaya özel korse verilir bu korsenin 2 – 3 hafta takılması istenir. İlk bir veya iki ay şişlik ve morluk gözlemlenmesi bu ameliyat için normal değerlendirilebilir.

e. Yapılan ameliyat izli ameliyat olduğu için kesi yerlerini en iyi şekilde korumalı ve temiz tutulmalıdır. Bu süreç içerisinde doktorunuz iz kalmaması veya izlerin daha az görülür hale gelmesi için size bir takım ilaçlar verecektir. Bu ilaçları düzenli kullanmanız ameliyattan en iyi sonucu almanızı sağlayacaktır. Ameliyat öncesi olduğu gibi sonrasında da sigara kullanmamanız gerekmektedir. Yara iyileşimi kötü etkilediği için kesi izlerinin iyileşmesinde kötü rol oynayacağı için sigara içenlere bu ameliyatı pek önermeyiz.

Doç.Dr. Süleyman TAŞ

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah

https://www.suleymantas.com.tr/meme-kucultme-ameliyati/

https://www.tasklinik.com/meme-kucultme/

 
Toplam blog
: 85
: 60
Kayıt tarihi
: 01.03.14
 
 

Doç.Dr. Süleyman TAŞ, başarıyı kendine ilke edinmiştir. Türk ve Avrupa Plastik Cerrahi Dernekleri..