Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '20

 
Kategori
Sağlık
 

Meme Protezi Kalıcı mıdır?

Meme Protezi Kalıcı mıdır?

Meme protezi Dünya’da ve Türkiye’de en sık yapılan ve en çok yüz güldüren estetik ameliyattır. Meme protezleri etkili olması ile birlikte kalıcı bir ameliyattır ve doğru yapılmış meme estetiği sonrası tekrar tekrar ameliyat olmanız gerekmez. Meme estetiği ameliyatı olacak kişilerin en sık sorduğu sorulardan birisi meme protezi kanser riski taşır mı ve emzirmeye engel midir? Meme protezi ameliyatında süt kanalları ve süt bezlerine zarar verilmediği için emzirmenizde herhangi bir engel bulunmamaktadır. Meme protezi ameliyatlarında teknoloji ve bilim ilerlemesi ile koheziv jel içerikli meme protezin patlaması, kansere neden olması ya da reaksiyonlara neden olması gibi ihtimaller ortadan kalkmıştır.

Meme Protezi

Meme estetiği ameliyatı öncesinde muayene bulguları son derece önemlidir. Ameliyat esnasında meme ye yerleştirilmesi gereken protezin belirlenmesinde; memenin şekli, hastanın istediği büyüklüktür. Doktorunuz ile birlikte vücudunuza orantılı meme protezi belirlenir. Meme protezi ameliyatlarında protez seçimlerinden bazılarını şöyle sıralayabiliriz;

  • Damla (Anatomik)
  • Yuvarlak (Round)
  • Yüksek profilli
  • Orta profilli
  • Düşük profilli
  • Pürtüklü yüzeyli
  • Düz yüzeyli vb. olmak üzere çeşitleridir.

Meme Protezi Kaç Yaşında Yapılır?

Kadınların meme yapılarının küçük olması ciddi estetik sorunları ile birlikte öz güven sorunlarını da beraberinde getirmektedir. Küçük meme problemi olan 18 yaşını doldurmuş ve gelişme çağını tamamlamış, kanama problemi hastalığı olmayan, ciddi sağlık sorunu olmayan herkese yapılabilir.

Meme Protezi Anestezi Kullanımı

Meme estetiği ameliyatı ortalama olarak 1, 5 saat sürmektedir. Genel anestezi altın da yapılmaktadır ve 1 gece gözlem altında olmanız gerekmektedir.

Meme Protezi Sonucu

Meme protezi sonucu aslında kullanılan tekniğe göre değişebilmektedir. Meme altı, koltuk altı, göbek deliğinden takılan protezler, protezlerin kas altına veya kas üstüne yerleştirilmesi ile birlikte sonucu değişebilmektedir. Uyguladığımız meme estetiği ameliyatlarında meme altından ve kas altına yerleştirilen ameliyatı önerebiliriz. Kas altına yapılması meme protezinin uzun dönemde estetik olarak bozukluk gözlemlenmemesi için uygularız ve bu yüzden kaslara müdahale edildiği için iyileşme ve ödem süreci biraz daha fazla olmaktadır. Kas üstüne yapılan protezlerin uzun dönemde şekilsel olarak sorunlara neden olduğu gözlemlenmiştir ve tutunması gereken bir kas yapısı olmadığı için belli bir süre sonra sekil sorunları kaynaklı yeniden ameliyat olmanız gerekebilmektedir.

Meme Protezi Dışında Protezler Kullanılmakta Mıdır?

Silikon dışı protez dediğimiz, içerisinde tuzlu su(serum fizyolojik) içeren meme protezleri artık günümüzde kullanılmamaktadırlar. Bu protezler genellikle, göbek deliğinden yerleştirilen meme protezi ameliyatında kullanılmaktaydı.

Doç.Dr. Süleyman TAŞ

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah

https://www.suleymantas.com.tr/meme-buyutme-ameliyati/

https://www.tasklinik.com/meme-buyutme-estetigi/

 

 
Toplam blog
: 85
: 60
Kayıt tarihi
: 01.03.14
 
 

Doç.Dr. Süleyman TAŞ, başarıyı kendine ilke edinmiştir. Türk ve Avrupa Plastik Cerrahi Dernekleri..