Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '20

 
Kategori
Sağlık
 

Meme Protezi Kas Altı

Meme Protezi Kas Altı ve Kas Üstü

Meme protezi meme estetiği ameliyatları içerisinde Dünya’da ve Türkiye’de en sık yapılan estetik ameliyattır. Meme protezi meme yapısının az gelişmesi veya hiç gelişmemesinden kaynaklanan küçük meme problemlerinin çözümü olarak uygulanan estetik ameliyattır. Bu ameliyat hakkında hiçbir bilgiye veya yanlış bilgiye sahip kişilerin ameliyat olmadan önce mutlaka 3 – 4 farklı doktor tarafından muayene olmasını ve bu ameliyat hakkında detaylı bilgi edinmesini tavsiye etmekteyiz. Meme protezi kas altı ve kas üstü olarak 2 şekil yerleştirilebilmektedir ve bu iki yöntemin kendi içlerinde avantaj, dez avantajları bulunmaktadır.

Kas Üstü Meme Protezi

Kas üstü meme protezi ameliyatı genel anestezi altında ve kişiden kişiye değişmekle birlikte  1 - 1,5 saat sürmektedir. Ameliyattan sonra genel anesteziden dolayı 1 gece gözlem altında tutulmanız gerekmektedir. Kas üstüne yapılan meme estetiği sonrası hastanın iyileşme süreci daha kısa olmaktadır bu kısa dönem 2 – 3 gün içerisinde işe dönmek hatta bir hafta gibi kısa sürede sosyal hayatınıza dönebilmek gibi ilk 1 ay spor yapabilir ve bu sürece kadar ağrınız, şişlikleriniz, ödemleriniz kas altına göre daha az olmaktadır. Meme kas yapısına dokunulmadığı için orada bulunan dokulara karışılmadığından iyileşme süreci daha kısa olmaktadır. Ancak kas üstüne yapılan meme protezlerinin sonucu ameliyat sonrasında yüz güldürse bile ameliyattan belli bir süre sonra şekil olarak bozukluk görülebilmektedir hatta protezin şekli dışarıdan belli olmakta, hasta bu durumdan şikayet edip revizyon meme ameliyat olabilmektedir. Şekil bozukluğu memenin tutunması gereken bir kas yapısı olmadığından kaynaklanmaktadır.

Kas Altı Meme Protezi

Kas altına yapılan meme estetiği ameliyatı genel anestezi altında ve kişiden kişiye değişmekle birlikte 1 – 1,5 saat sürmektedir. Ameliyat genel anestezi altında yapıldığı için 1 gece gözlem altında kalmanız gerekmektedir. Ameliyattan sonra 1 hafta boyunca kaliteli istirahat etmeniz gerekir, 1 hafta sonra gerekli kontrolleriniz yapılır ve 2 hafta sonra sosyal hayatınıza dönebilirsiniz. Bu dönemde şişlik ve ödemleriniz az da olsa kendini belli edebilir, şişlikler kısa sürede inerek iyileşme süreciniz tamamlanır. Ameliyattan 1 ay sonra hafif koşu şeklinde spor yapabilir ancak tam spor yapabilmeniz için 2 ay geçmiş olması gerekmektedir. 2 ay sonda ödem ve şişlikler büyük ölçüde iyileşmiş olur ancak tam iyileşme süreci kas üstü veya kas altı ameliyatı için 1 yıl olmaktadır. Kas altına yapılan meme estetiği sonrası protezin tutunduğu kas yapısı olduğu için ameliyattan sonra meme de şekil bozukluğu gözlemlenmez. Doğru yapılmış meme protez ameliyat sonrası ve güzel tamamlanmış iyileşme süreci sonrasında meme protezi ömürlük olarak yüz güldürmektedir.

Doç.Dr. Süleyman TAŞ

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah

https://www.suleymantas.com.tr/meme-buyutme-ameliyati/

https://www.tasklinik.com/meme-implantlari-kac-sekilde-yerlestirilebilir/

 
Toplam blog
: 85
: 60
Kayıt tarihi
: 01.03.14
 
 

Doç.Dr. Süleyman TAŞ, başarıyı kendine ilke edinmiştir. Türk ve Avrupa Plastik Cerrahi Dernekleri..