Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Temmuz '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Meme Protezinde Aklınıza Takılan Sorular ve Yanıtları...

Meme Protezinde Aklınıza Takılan Sorular ve Yanıtları...
 

 
Uzun zamandır kendinizi hazırladınız ve bir kaç günlük istirahat izninizi ayarladınız. Meme büyütme estetiği için kararınızı verdiniz ancak kafanızda soru işaretleri var ve karar veremediniz sorularınızın cevapları yazımızda...
 
Mikroçipli Protez Nedir?
 
Protez teknolojisindeki ilerlemelerle birlikte silikon içeriğindeki jelde değişmekte mikroçipli implantlar bize süperjel içerisine yerleştirilen ve dışardan hissedilmeyecek olan çip yardımıyla protezin kimliğini bize söylüyor. Peki nedir bu protezin kimliği? Protezde bulunan çip okutulduğu zaman silikonun üretim yeri, zamanı, içindeki kimyasal maddeleri görebiliyoruz. Eskiden hastalarımızın eline kart veriyorduk ve bu kartı ömür boyu saklamasını söylüyorduk artık çip sayesinde buna gerek kalmadı.  Ayrıca proteze bağlı oluşabilecek kanama ve erken dönemde gelişen enfeksiyonu çip sayesinde termal değişiklikleri erken dönemde  tespit edebiliyoruz.
 
 
İşlem Sonrası Çok Ağrım Olurmu? İşe Ne Zaman Dönebilirim?
 
Meme protezi konulurlen hekiminiz tarafından kas altımı yoksa zar altımı konulacağına karar verilecektir.Ağrı protezin yerleştirildiği yere göre değişmekle beraber amelyatın ilk 3-4 günü ağrı olur. Uygun ağrı kesiciler verilerek bu dönemi hastalarımızın rahatça geçirmesini sağlıyoruz.Yaklaşık 1 hafta sonra işinize dönebilirsiniz. Sportif faliyetlere başlamak için ise 4 hafta beklemeniz gerecek.
 
 
Yuvarlak Protez Düşünüyorum Doğal Olurmu?
 
Damla şeklinde protezlerin alt kısmı daha dolgun, üst kısmı ise daha incedir. Yuvarlak protezlerde göğsün üst kısmında daha dolgun bir görünüm elde edilir. Damla protez daha doğal durur gibi bir kanı var. Aslında göğüs yapınızın büyüklüğüne ve sarkıklığına göre seçilecek doğru büyüklükte yuvarlak protezlede son derece doğal görünüm elde ediliyor.Meme dokunuzda sarkma olup olması, gebelik ve çocuk emzirme gibi durumlar konulacak protez seçimini etkileyecektir dolayısıyla doğru protez seçimi için; hasta beklentisini net bir şekilde dile getirmeli ve ölçü ve şekil konusunda seçimi hekimine bırakmalıdır.
 
 
Silikon Protezler Yaptırdım Emzirebilecekmiyim?
 
Günümüz şartlarında üretilen protezler çift kabukludur ve yırtılma,delinme gibi deformasyonlara son derece dirençlidir. Silikon jelle dolu olan protez dış kılıflar sayesinde meme bezinizi etkilemez dolayısıyla gebeliğe ve emzirme yeteneğini etkilediğini gösteren hiç bir bulgu yoktur.
 
 
Kas Altımı Yoksa Zar Altımı Daha İyidir?
 
Çok zayıf ve meme dokusu çok az olan hastalara protezin kas altına konulması gerekmektedir. Aksi halde meme protezinin kenarları ele gelir ve doğal olmayan bir görünüm olur. Ancak bir miktar meme dokunuz varsa protez zar altına konularak doğal bir görünüm elde edilebilir. Meme protezinizin hangi plana konulacağına hekiminizle birlikte karar verilmesi en doğrusu olacaktır.
 
 
Meme Protezi Yaptırdıktan Sonra Güneşlenebilecekmiyim? Solaryuma Girebilirmiyim?
 
Amelyattan sonra güneşlenmenin ve solaryuma girmenin hiçbir sakıncası yoktur. Ancak işlem sonrası ilk bir yılda amelyat izinizin kalıcı olmaması için bu tip aktiviteleri yapmadan önce 50 SPF güneş koruyucu krem sürmenin faydası vardır.
 
Kullanılan Protezi Ömür Boyu Kullanabilirmiyim?
 
Eski nesil protezlerde protez içeriğindeki silikon içeriği her yıl bir miktar azalırdı dolayısıyla bu da şekil büzukluğuna ve hacim kaybına yol açardı. Yeni nesil protezlerde bu problem ortadan kaldırılmıştır ve üretici firmalar protezin kullanım miadı olmadığını ömür boyu kullanım ömrü olduğunu bildirmektedirler.
 
Amelyat Sonrası İz Kalıcakmı?
 
Proteziniz  meme altı kıvrımı, meme başından ve koltuk altından 3 farklı yerden konulabilir. Meme altı kıvrımı ve meme başından yapılan işlemlerde bikini bölgenizin içinde kalıcak olan bu iz başlangıçta kırmızı olup; birkaç ay içinde solacaktır ve cilt renginde olucaktır. Çok dikkatli bakılmadığı sürece iziniz belli olmıyacaktır.
 
 
Meme Protezi Yaptırdım Protezim Yırtılırmı?
 
Meme protezi ilk olarak 1960 yıllarda kullanılmaya başlanıldı. o yıllarda dış çeperi soya yağından elde edilen protezler vardı ancak; bu protezler dayanıksızdı ve yan etkileri nedeniyle terkedildi. Yeni nesil protezler dış çeperi silokanla kaplı ve silikona karşı reaksiyon oluşum riski yırtılma riski çok düşüktür. Meme protezinizde yırtılma durumu söz konusu olduğu zaman meme büyüklüğünüzde değişiklik,ağrı ve kızarıklıklar oluşacaktır bu durumda MR çektirerek protezin durumunu rahatlıkla görebilmekteyiz.
 
Meme Protezi Kanser Yaparmı?
 
Amerikada her yıl yaklaşık 300000 meme protezi yapılmaktadır ve yağ aldırma işleminden sonra en sık yapılan 2. estetik amelyat meme büyütmedir. Her kadın gibi  meme protezi koydurmuş bir kadın da kansere yakalanma riskine sahiptir. Ancak; yapılan çalışmalarda meme kanserini arttırdığını gösteren bilimsel veri yoktur. Her yıl meme USG yada mamografi ile meme taraması yapılmasını ameliyat olan tüm hastalarıma öneriyorum.
 
Sağlıcakla kalın...
 
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
Op. Dr Ekrem Keskin
 
 
 
Toplam blog
: 40
: 71
Kayıt tarihi
: 07.07.17
 
 

2010 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde eğitimini tamamlayarak Tıp Doktor..