Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '13

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Meme toparlama ve şekillendirme ameliyatları

Meme toparlama ve şekillendirme ameliyatları
 

Meme toparlama ameliyatı günümüzde şekilsiz göğüslerin düzenlenmesi ve daha iyi bir estetik görünüm kazandırmak için yapılan estetik ameliyatlardır.

Meme toparlama ameliyatları denilen ameliyat aslında küçültme + dikleştirme ile yapılır. Genelde şekilsiz memeler büyüktür. Bu ameliyat ile memeler küçültülüp ayrıca dikleştirme ameliyatını da kombine yaparak, meme ye yeni bir asimetri ve şekil verilmesi olayıdır.

Meme toparlama ameliyatları klasik küçültme yapıldıktan sonra meme başının boyundan hiza alınarak vücut yapısına uygun bir şekilde de yukarı kaldırılmasıdır. Bu dikleştirme veya dolgun göstermek için yapılan ameliyatlardır. Bu ameliyatlarda vücut yapısı çok önem taşır. Eğer çok büyük kalırsa veya çok küçük olursa ameliyat sonrası estetik görünüm bozulabilir. Bu yüzden dikkatli ve vücudun yapısına göre bir küçültme yapılması şarttır.

Meme toparlama ameliyatları sonrasında hasta bir gün süre ile hastane de kalacaktır. Ameliyat süresi 1,5 – 3,5 saat arasında memenin zorluk derecesine göre değişir. Meme ameliyatlar sonrasında hasta meme kısmına dikkat etmeli ağır kaldırmamalı ve verilen ilaçları birebir uyması gerekir. Ameliyat sonrasında kullanılan ilaçların büyük önemi vardır. Bu ilaçlar sayesinde hasta daha dinç ve ağrısız bir ameliyat sonrası geçirecektir.

Bu ameliyatlar bir noktada sanat ister. Kişi milyon kerede bu ameliyatı yapmış olsa bir estetik gözü olmak zorunda. Kişiye meme yi yakıştırmak zorunda. Çok küçültme top gibi yapmak veya ne bilim abartı istekler her zaman doğal sonuçlar vermeyebilir. Kişinin psikolojisini ve isteğine uygun bir orta yok bulan estetik cerrahlara bu ameliyatı yaptırmanızı tavsiye ediyorum.

Meme toparlama ameliyatları ağrı ve sızısı olan sırtında ağrı meme altında aşırı kızarıklık terleme hatta mantar gibi durumlarda yapılan küçültme ameliyatlarının ardından kişinin isteğine bağlı yapılır. Bu ameliyat ilki ihtiyaç dikleştirme kısmı ise estetik kısım olarak bölebiliriz.

Her kadın eşine güzel görünmek isteyebilir. Hatta bazı durumlarda erkeklerin bile bu ameliyatı teşvik ettiği görülür. Bu yüzden büyük memeye sahip hastalarımız için meme küçültme sonrasında Meme toparlama ameliyatlarını da yaptırmasını tavsiye ederiz.

Op Dr Ali Mezdeği

http://www.memeestetigi.org

 
Toplam blog
: 180
: 1477
Kayıt tarihi
: 24.01.13
 
 

27-Ekim-1973 tarihinde K.Maraş'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini K.Maraş'ta tamamladı. 1991 y..