Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Meme Ucu Estetiği Nasıl Yapılır?

Meme Ucu Estetiği Nasıl Yapılır?
 

Meme Ucu Estetiği Nasıl Yapılır?


Günümüzde meme ucunun içine gömülmüş olması, meme ucununun normalden sarkık olması veya meme üzerinde yapılmış ameliyat sonrası deforme olmuş meme uçları için meme ucu estetiği yapılmaktadır. Genellikle göğüs büyütme ameliyatı için gelen hastaların meme uçlarında problem var ise ameliyat sırasında bu problem direk olarak düzeltilmektedir. Veya sırf bu yüzden de ameliyat olmak isteyen hastalarımız da mevcuttur. Bu tür sorunlarla gelen hastalarımızın içe gömülmüş olan meme ucunu dışarıya doğru çıkarıp normal bir görüntüye kavuşması sağlanmaktadır. Öncelikle meme estetiği sırasında zaten içe gömülmüş bir meme ucuna sahip olan bir hastaömız var ise göğüs estetiği anında göğüs ucu da olması gereken görüntüye kavuşturulmaktadır.


Eğer hasta sadece meme ucu ameliyatı için başvurmuş ise lokal anestezi yapılarak meme ucunu ameliyat ederek ortaya çıkarılmaktadır.
Meme ucunun içe gömülmüş olması sonradan gelişen bir durum değildir. Eğer hasta Herhangi bir ameliyat veya kaza geçirmediyse meme ucunun içe gömülmüş olması durumu genetik bir durumdur. Göğüs büyütme ameliyatlarında meme ucuna herhangi bir kesi açılırsa meme ucu daha sonrasında olması gereken şekline getirilmektedir. Meme ucu ameliyatı hastanın durumuna göre değişen fakat ortalama 30 dakika süren bir operasyondur. Meme ucunun içe gömülmüş olması meme ucu kanalı adı verdiğimiz yapının normalden boyut olarak daha kısa olmasından kaynaklı genetik bir durumdur. Bu kanal yapı kısa ise uzatılmaktadır. Veya bu kanal toplanıp büzüşerek sıkışmış durumda ise de gevşetilerek olması gereken boyuta getirilmektedir. Meme ucunun içe gömülmş olması anne  adayları için biraz zor bir durumdur. Bebeğin emmesini sağlayacak bir meme ucu olmadığı için birtakım sorun oluşacaktır. Ancak çok günümüzde bu büyük bir problem olmayıp rahatlıkla süt kanallarına ve damarlara zarar vermeden meme ucunu dışarıya çıkarma işlemi yapılabilmektedir.


Meme ucu ameliyatı Göğüs estetiği ameliyatına göre daha kısa süren ve maliyet olarak da daha az olan bir operasyondur.
Hastaya uygulanacak anestezi tipine göre fiyat değişmektedir. Genel anestezi yerine genellikle lokal anestezi uygulanan bir işlem olduğundan dolayı maliyeti de buna bağlı olarak düşüktür. Tabiki bu durumu tercih edilen hekim ile görüşerek netleştirmek en doğrusu olacaktır.

 

http://www.drerdemguven.com/meme-ucu-estetigi-nasil-yapilir/meme-ucu-estetigi

 
Toplam blog
: 26
: 167
Kayıt tarihi
: 06.10.17
 
 

Plastik, Rekonstrüktif, Plastik ve El Cerrahisi Uzmanı, Mikrocerrahi Uzmanı ..