Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '13

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Memelerim küçülsün derken, ameliyat izi ile yaşamayın

Memelerim küçülsün derken, ameliyat izi ile yaşamayın
 

Meme Küçültme Ameliyatından Sonra İz kalır Mı


Meme küçültme ameliyatından sonra herkesin merak ettiği ameliyat izinin kalıp kalmayacağı veya kalırsa ne kadar kalacağı yönünde. Ayrıca ameliyat izinin belirli bir süre gider mi gibi sorular mevcut hepsine kısaca cevap vermeye çalışacağım.

Meme Küçültme Ameliyatı genel olarak yapılış tarzı bir cerrahi işlem bir kesi ve bir dikiş durumu söz konusudur. Durum böyle olduğundan ameliyat izi kaçınılmaz oluyor. Fakat günümüzde bu iz kendinden eriyen dikişler ve cerrahinin hızlı gelişmesiyle çok azalmıştır. Kullanılan teknikler geliştirilerek daha az kesi ve dikişlerde kaybolma oranı gittikçe artmıştır.

Meme küçültme ameliyatında hastanın muayene bulgularına göre en uygun tekniği seçmek durumundayız.Genel estetik felsefemiz minimum iz hatta olabiliyorsa izsiz ameliyat gerçekleştirmek üzerine kuruludur.Dolayısıyla meme küçültme ameliyatlarında %99 Ters T Tekniği olarak isimlendirilen tekniği tercih etmiyoruz. Bunun yerine Göğüs ucu etrafından ya da göğüs ucu etrafı ve aşağıya doğru inen teknikleri(Vertikal Teknik) tercih ediyoruz.Ameliyat sonrasında oluşan dikiş hattındaki iz için ilave tedaviler de uygulayarak bunları minimum hale getiriyoruz.Hatta yara iyileşmesi süper olan hastalarda izsiz netice bile elde edilebilir.

Meme Küçültme Ameliyatı fazla olan yağ dokular v.s boşaltıldıktan sonra derinin bir şekilde kesildikten sonra tekrar dikilmesidir. Bu dikilme meme başı etrafından ve meme başının altında 5-6 cm bir izin kalmasına neden olabilir. Bu kaçınılmaz olsa da, bu dikişler ilk başta kırmızı bir şekilde seyir etse de, ilerine solacak ve belli belirsiz bir hale gelecektir. Hatta esmer tenli hastalarda bu iz kayboluyor desek yalan söylemiş olmayız diye düşünüyorum. Beyaz tenli hastalarımızda doğal olarak esmer tene göre daha belirgindir.

Ameliyat izi meme başı etrafında ve meme başından aşa doğru bir 5-6 cm izdir. Bu izin yeri burasıdır. meme başında ki iz zaten orada ki kahve rengi doku ile beraber birleştiğinde pek bir fark edilmesi olanağı  kalmıyor. Meme ucundan aşağıya doğru dikey olarak   inen kesi de dediğimiz gibi ilerleyen yıllarda dikkatli bir şekilde bakılmadığı sürece fark edilemez hale alıyor.

Burada yapılması gereken hesap, vücudunuzda bu belli belirsiz ize razı olarak daha formda daha dolgun ve ölçülümemelere sahip olabilme olanagınızdır. Kişi durumu iyi değerlendirmelidir. Meme küçültme ameliyatlarında zaten artık eskisi kadar iz kalmasa da her estetik ameliyatta aslında kesi yani neşterle kesilen her ameliyatta olduğu gibi bir iz kalması çok normal. Burada dikkat edilmesi gereken ana unsur bu ameliyatı yapacak olan doktorun izlerden ne kadar nefret ettiği ve işinde tecrübesidir.

Estetik cerrahlar konu estetik olduğu için daha dikkatli ve özverili çalışması gereken doktor gruplarına girer. Bu yüzden ilerleyen teknolojisi ve olanakları iyi araştırır ve değerlendirir. Meme küçültme ameliyatını bir ameliyat izi kalıyor diye yapmak istemiyorsanız kazanacaklarınızı  hatırlayarak bu ameliyatı bir daha düşünmenizdir.

Sağlıklı Günler Dilerim

Op Dr Ali Mezdeği

http://www.memeestetigi.org

 
Toplam blog
: 180
: 1477
Kayıt tarihi
: 24.01.13
 
 

27-Ekim-1973 tarihinde K.Maraş'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini K.Maraş'ta tamamladı. 1991 y..