Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '13

 
Kategori
Güncel
 

Memleketimin garip halleri!

Memleketimin garip halleri!
 

Bir garip ülkedir Türkiyem. İnsanı garip, kanunu garip, doğası garip, havası, ekonomisi, siyaseti aklınıza neyi gelirse bir anormallik hali mevcuttur ülkemde hep.... 

Benim güzel ülkemde yaşıyorsanız eğer; sabah evden çıkarken siz siz olun çoluk çocukla vedalaşın. Niye mi? Çünkü bizim ölümlerimiz bile garip ve nereden neyin geleceğini hiç kimse kestiremiyor artık.....

Mesela hem İstanbul'da yaşıyor ve hem de halk otobüsüyle seyahat ediyorsanız durumunuz iki kere vahim. Çünkü askeri birlik taliminden kaçan bir G3 mermisine hedef olup ahir aleme geçebilirsiniz. Otobüs beklerken de yol kenarından uzak durun, ne hikmetse sarhoşların özel zevkleri arasında otobüs duraklarında bekleyenlerin arasına dalmak var memleketimde....

Erzurum dolaylarında şehirlerarası yolda otobüsle seyahat ediyorsanız, doğayı başka bir gözle takip edin. Dağlardan, tepelerden kopup gelen kaya parçalarına karşı her an tetikte olmanız hayat-memat meselesi. Çünkü densiz bir kaya parçası otobüsün camından içeri girip sizi oracıkta bitirebilir!

Okul bahçesinde oynarken arkadaşınızın attığı topun yanı sıra,  polisin yanlışlıkla attığı kurşunları da sektirmeniz gerekebilir benim ülkemde.

Doğuda yaşıyorsanız işiniz daha zor, hele hele kışın.... Çatılardan gelecek bir kar kütlesinin veya metrelik buz parçalarının altında her an ezilebilirsiniz.

Yolda, karşıdan karşıya geçerken nereye bastığınıza da çok dikkat edin, hırsızların çaldığı mazgallar nedeniyle, kendinizi boşlukta, metrelerce aşağıya doğru uçarken de bulabilirsiniz. 

İstanbul'da vapura inip binerken ip üstünde yürüyen cambaz kadar marifetli olmanız lazım. Çünkü bir anda suyu boylayabilirsiniz. Allah muhafaza bir de kurtarmaya çalışırlarsa işte o zaman haliniz harap.....

Eviniz yol kenarındaysa, hele hele yol, meyilli-yokuşlu bir yolsa, evinizi her an freni patlamış bir kamyon ziyaret edebilir! Kapıdan da beklemeyin genelde duvardan gelir onlar. O Yüzden siz siz olun yol kenarındaki  odaları yatak odası yapmayın. Yanlış zamanda kamyonun altında kalabilirsiniz mazallah!

Köylerimizdeki tehlike boyutları ise daha farklı. Tavuğunuz komşunun tarlasına girdiyse ve adamın tüfeği varsa geç olmadan Kelime-i Şahadet getirmeye başlayın.

Köy kahvesinde oyun oynarken, mutlaka kahvenin damına nöbetçi koyun. Otlaya otlaya kahvenin damına çıkan ineği dam taşıyamayabilir  ve okey masasının üstüne kahvenin damından 300-400 kiloluk inek düşebilir. Artık karede kime denk gelirse ruhuna Fatiha!

Daha neler neler.....Neredeyse her halimiz ve her kurumumuz okey masasına düşen inek vukuatı kadar garip! 

Bütün bu olanların bir  kısmı komik görünse de, aslında işin  izahı, ağlanacak halimize güldüğümüzdür. Sebep ise çok basit: İnsan hayatının en değersiz  görüldüğü ülkelerin başında maalesef Türkiyemiz gelmekte. Kuralların hiçe sayılıp, her kanunun açığını bulmak için özel çaba sarfeden bir kesimimiz var ve bu kesimin, nüfusumuza oranı da gittikçe artmakta.

Kanunlarının kişilere göre değişebileceği kadar esnek olduğu, neredeyse 35 yıldır darbe anayasasıyla yönetilen ve altta kalanın canının çıktığı Ülkemizde, yeni anayasa yapılması için girişimler, görüşmeler sürüp gidecek ama aslında iktidarlar bu anayasadan vazgeçemeyecek. Çünkü bu anayasa iktidar için hazırlanmış bir anayasa ve her iktidara gelen için vazgeçilemeyecek kadar cazip ayrıcalıklar içermekte  (yerine yapılacak olan da muhtemelen aynı tarzda olacaktır inanın).

İşin özü; İnsanların davalarına bakan avukatların bile - görüşlerine ve tarzlarına katılmasam da- içeri atıldığı, polislerin milletvekili çocuğuyla, vatan çocuğuna davranışlarının anormal derecede farklılıklar gösterdiği, din alimlerinin bir anda kadın ticareti yapanlara dönüştürüldüğü memleketimde, adeta pamuk ipliğine bağlı yaşıyoruz. Kimse sabah çıktığı evine akşam dönebilecek mi bilemiyor ve bunun nedenini izah için de "kader" den başka açıklamalar gerekiyor! 

 
Toplam blog
: 164
: 672
Kayıt tarihi
: 21.10.10
 
 

İnşaat Mühendisiyim, olaylara anlık değil öncesi ve sonrasıyla bakmaya çaba gösteririm. Dağ havas..