Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '16

 
Kategori
Güncel
 

Memlekette endişe, MHP’de inanç, azim ve kararlılık var

Memlekette endişe, MHP’de inanç, azim ve kararlılık var
 

Cemal Amca sağ baştaki...


Kimsede bayram havası, bayram coşkusu yok.

Ne var?

Endişe var, hüzün var, öfke var.

Bayramın ikinci günü, Bornova MHP’deki bayramlaşmaya katıldım. Endişe, hüzün ve öfke burada da hissediliyor. Bununla beraber, MHP camiasında daima tükenmez bir inanç var, umut var, azim var, kararlılık var. Memleketi karamsarlık bulutlarının sardığı günlerde MHP’lilerle olmak, MHP’lilerle sohbet etmek insana iyi geliyor. MHP’lilerin memlekete olan “karşılıksız sevgileri”, büyük çoğunluğunun hiçbir beklentisi olmadan partiye gönül vermesi, sınırsız fedakârlıkları insana moral ve ümit aşılıyor.

Dünkü bayramlaşmada bir de “Cemal Amca” vardı. Cemal Amca, hikâyeler, kıssalar anlatıyor. Cemal Amca’nın varlığı bayramlaşmaya renk ve zenginlik kattı. Hatta bayramlaşmayı keyifli hale getirdi.

x   x   x

Aziz Nesin’in hikâyelerinde de bir “Cemal Amca” vardır. Oradaki Cemal Amca da “kıssalar” anlatır. Bunlardan birini 30 Nisan 2013’te, “Aziz Nesin’den bir süreç hikâyesi” başlığı altında paylaşmıştım. “Barış süreci”nin başladığı günlerdi. “Süreç”in sonunu biliyorsunuz… Tam da oradaki Cemal Amca’nın anlattığı “kıssa”ya benzedi!

(Yazının hattı:   http://blog.milliyet.com.tr/aziz-nesin-den-bir--surec--hikayesi/Blog/?BlogNo=413300)

x   x   x

Bir MHP ilçe teşkilatında da Aziz Nesin’in hikâyelerini çağrıştıran bir Cemal Amca’ya rastlamak… İki gündür, aklıma geldikçe yüzüme bir gülümseme yayılıyor.

Günümüze uygun mu, değil mi bilmiyorum ama MHP’li Cemal Amca’nın kıssalarından birini paylaşmalıyım:

Papaz vaaz veriyormuş...

“Ey Hıristiyanlar” demiş… “Muhammedî diye bir din çıkmış. Bunlara göre kısasa kısas diye bişey varmış. Birisi sana vurursa sen de ona vururmuşsun. Böyle din olmaz. Din bizimki gibi, Hz. İsa Efendimizinki gibi olur. Birisi sağ yanağına bir tokat vurursa, sol yanağını döneceksin. Hz. İsa Hazretleri öyle yapardı”.

O sırada, bunu dinleyenler arasında bir de Müslüman varmış. Papaza yaklaşmış, sağ yanağına bi Osmanlı tokadı aşk etmiş, papaz yere yuvarlanmış. Tam kalkacağı sırada bi tokat da sol yanağına, papaz tekrar düşmüş. Kalkarken, “benim asamı verin” demiş. Asasını almış Müslüman’a bütün gücüyle indirmiş.

Müslüman, “Eeee, hani sizin dininizde sağ yanağa tokat yiyince, sol yanağı dönmek vardı, ne oldu?”

“Yok yok “ demiş papaz. “Bizimki değil, Muhammed’in dinidir hak din. Kısasa kısastır doğru olan”!

 
Toplam blog
: 1412
: 1241
Kayıt tarihi
: 04.06.10
 
 

Ücret karşılığı hiçbir yerde çalışmıyorum. Sandıklı'da doğdum. Kuleli Askerî Lisesi, Kara Harp Okul..