Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ağustos '12

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Memnun müşteriden tatil tavsiyesi: Kartal Yuvası ve Çanakkale yeme içme notları

Memnun müşteriden tatil tavsiyesi: Kartal Yuvası ve Çanakkale yeme içme notları
 

Bu yaz sezonunu muhteşem manzaralı, berrak suların kıyısında yerlere ayırmışız meğerse… Sülüklü Göl , Sünnet Gölü, Olimpos ve şimdi Çanakkale, Assos kıyıları.. Hepsinin bir ortak noktası daha var: Sakin, çılgın kalabalıktan uzak oluşları..

Çanakkale’ yi anlatmaya sayfalar yetmez,  tarihi eserleri ve manevi değeri, kordonunun ferahlığı ve şık mı şık kafeler, publarla dolup taşması, insanların rahatlığı..  Tarihi mekanları dünya alem biliyordur artık sanırım, sadece  bu son gidişimizin yeme içme tavsiyelerini vereceğim: 

Sahilde şık bir kafe-bar ortamı istiyorsanız, tabii ki çok seçenek var, Benzin’i ve Notte Cafe’yi öneririm.

Sabah kahvaltısı için saat kulesinin arka sokağında Kervan’ dan mis gibi simitler, poğaçalar alın hemen karşıda, sahilde Donanma Çay Bahçesi’ne gidin, şanslıysanız keyif çayınızı deniz kenarında içersiniz.

Akşam hem iftar için hem de rakı balık için  Güzel Yalı’ya doğru ama sahilde Boğaz Restoran’ı tercih edebilirsiniz. İskelede boğaz manzarasında, güler yüzlü hizmetle yemeğinizi yer, akşam vakti deniz kıyısında yürürsünüz.

Eğer yolunuz öğle vakti Behramkale, Assos veya Bozacaada taraflarına düşüyorsa, Çanakkale merkezden Sonra Güzel yalı mevkiini geçince yol üstünde üç güzel yol üstü mekanı var, kahvaltı da var diğer yemek çeşitleri de. Biz Bağ Evi’nde yemekten diğerlerine uğrayamadık, her türlü ev yemeği, ızgara çeşidi ve kahvaltısı mevcut.

Dönüşte eşe dosta bir şeyler götürelim derseniz, kendi halinde bir çay bahçesi gibi görünse de tüm Türkiye'ye ürününü gönderen Turva Süt' ten fırınlanmış peynir helvası alın, cevizli, antep fıstıklı  ya da sade..

İki günümüzü Çanakkale merkezde ve Geyikli’ de yüzerek, daha doğrusu su o kadar soğuktu ki yüzmeye çalışarak geçirdik.

Şimdi hedef Behramkale Ayvacık ..En sonda adresini eklediğim Kartal Yuvası butik bir otel, sadece dokuz odası var. Tavsiye üzerine başka bir araştırma yapmadan yola çıktığımız otelle ilgili ilk olumlu görüşlerimiz telefonda oluştu! Yol tarifi almak için aradığımızda öyle canlı bir ses, öyle şevkli bir yardımla karşılaştık ki, elimizle koymuş gibi bulduk orayı.  O yüzden yol tarifi vermiyorumJ Bu ilk izlenim orada geçirdiğimiz süre boyunca pekişti.

Odalar estetik ve tertemiz, ferah bahçe ve havuz önü, tabii bir de otele adını veren kartal yuvası adını haklı çıkaran restorant bölümü var. Kocaman, koskocaman bir kayanın tam üstü..! Manzara, aaah manzara, gecesi de gündüzü de doyumsuz. Denize ulaşmak bir buçuk iki kilometre kadar ve yemekler, servis, ilgi .. Kesin bir şeyler eksik kaldı yazdıklarımda, en iyisi gidin görün..!

 
Toplam blog
: 26
: 593
Kayıt tarihi
: 12.08.10
 
 

Dünyada en çok sevgilimi, kardeşimi, kitapları, filmleri ve gezmeyi severim... Hiç birine henüz d..