Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

ismail hakkı özsarı

http://blog.milliyet.com.tr/ihozsari

11 Eylül '16

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Memnuniyetsizliğin bu kadarı da olur mu?

Memnuniyetsizliğin bu kadarı da olur mu?
 

alıntıdır


Her zaman aynı lokantaya giden adam, hep ekmeğin azlığından yakınır: “Diğer lokantalarda daha fazla ekmek veriyorlar, burada ise sadece bir dilim veriyorlar” diye söylenirmiş.

Bir sonraki gelişinde adamın masasına üç dilim ekmek getirmişler. Adam memnun olmamış. Diğer lokantalarda daha çok ekmek verildiğini söylemiş.

Adamın daha sonraki gelişinde beş dilim ekmek getirmişler. Adam yine memnun olmamış ve diğer restoranlarda daha fazla ekmek getirildiğini iddia etmiş.

Sonraki gelişinde ekmekleri kocaman bir sepet içinde getirmişler ancak adam hala başka yerlerde yiyemeyeceği kadar çok ekmek getirildiğini söyleyerek sitemine devam etmiş.

Sonunda lokanta çalışanları adamın bir sonraki gelişine çok iyi hazırlanmışlar. Özel olarak bir ekmek yapmışlar. Ekmek 2 metre uzunluğunda ve 60 cm genişliğindedir.

Her günkü gibi adam lokantaya gelmiş, masaya oturmuş. Daha sonra 4 garson ekmeği getirip adamın önüne koymuşlar. Ekmeğin iki ucu masanın yanlarından dışarı taşmış.

Şef garson yaptığı işten gurur duyarak, ellerini göbeğinin üstüne bağlamış ve kenara çekilmiş. Müşterinin bu kez neler söyleyeceğini merakla beklemeye başlamışlar.

Adam masasına gelen inanılmaz büyüklükteki ekmeğe bakıp şöyle demiş:

“Sonunda yine bir parça ekmeğe döndük desenize!”

Sevgili okurlarım, bazı insanları memnun etmek çok zordur. Ama bazılarını ise imkansızdır. Böylelerine “ZOR İNSAN” nitelemesi yapılır. Çevrenizi gözlemleyin. Bunlardan ne kadar çok olduğunu fark edersiniz.

Bunlar ne istediklerini bilmezler. Kararsızdırlar, her şeye bahane bulurlar. Balık lokantasına gittiklerinde çorba isterler çorbacıya gidince balık isterler. Mızmızdırlar. Her şeye ırın kırın ederler.

Oysa mutsuzluğun en önemli nedenlerinden biri de “memnuniyetsizlik”tir.

Bir arkadaşım vardı. Rahmetli oldu. Allah nur içinde yatırsın. Memnuniyetsiz bir karakterdi. Ben de kendisine memnuniyetsiz, mutsuz bir bedende yürek atmak istemezmiş diye söylerdim. Ve öyle de oldu. Erken yaşta kalbi durdu.

Hayatındaki her şeyden şikayet eden bir adam varmış. Hiçbir şeyden memnun olmazmış. O sene bahçesinde çok elma olmuş. Bunu gören komşusu: “hadi hadi bu yıl keyfin yerinde olmalı, ağaçların dalları meyvelerle dolu” demiş.

Adam gayet isteksizce cevap vermiş: “Pek fena değil… Ama bu yıl da hayvanlara yem olarak vermem gereken çürük elmalar yok. Bu durum beni çok düşündürüyor!” 

 
Toplam blog
: 291
: 1113
Kayıt tarihi
: 12.07.12
 
 

Emekli öğretmenim. Kitap okumayı ve düşüncelerimi paylaşmayı çok severim. Tarih özel ilgi alanımd..