Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '11

 
Kategori
Güncel
 

Memur, işçi ve emeklilere kaşıkla, onlara kepçeyle!

Memur, işçi ve emeklilere kaşıkla, onlara kepçeyle!
 

İnsanların bazılarında ünlü olma hayali hep vardır…

Bazıları ise her halükarda adının geçmesini istemez. Özellikle yaptıkları yardımların duyulmasını istemezler!

Her alanda isminin geçmesini isteyenler, bir yolunu bulup kendilerini bir yerlerde gösteriler. Örneğin; televizyonlardaki yorumculara bir bakın!

Genelde az sayıda olan yorumcular, onca yorgunluğun üzerine kanal kanal dolaşıp, hararetli tartışmaların içine kendilerini atarlar. Bu konuda her türlü fedakârlığı gösterirler!

Bu güruhun içine bazı milletvekillerini de katabiliriz. Onlar da bir şekilde milletin vekili seçilip, meclis çatısı altındaki ballı yaşamı tatmak isterler. Bu nedenle milyonlara varan seçim çalışmalarının maliyetine aldırmazlar. Yani meclisten gelecek paranın birkaç katını hiç düşünmeden harcarlar.

Bu kadar harcamanın karşılığı, bir sekreter, bir araba, bir şoför ve bir danışman olduğunu sanmıyoruz. Vekil olduktan iki yıl sonra en yüksek devlet memurunun aldığından daha fazla emekli maaşı alabilecek konuma erişmek, ayrı bir ballı börek!

Tabi birde meclis kürsüsüne çıkabilirse ve yapacağı konuşma, gireceği polemik kendisine Türkiye’nin yollarını açacaktır. Eğer biraz da iyi hatipse, bundan böyle televizyonların vazgeçilmezler arasına girip, kanal kanal koştururlar. Artık onlar Türkiye’nin en popüler adamıdırlar!

Bu günlerde milletvekilliği kadar önemli meslekler kendisini göstermeye başladı.  Bildiğiniz gibi yeni oturum dönemi başlarken vekillere birer araba ve birer şoför tahsis ettiler. Şoförlerin maaşı 1. dereceden maaş alan devlet memurunun maaşı kadar!

Sekreter ve danışman ne âlemde mi diyorsunuz?

Onlarda unutulmadı! TBMM'de önceki gün yürürlüğe giren yeni Teşkilat Kanunu ile Meclis personeline zam geldi.

Milletvekili danışmanının maaşı 2000 TL'den 5400 TL'ye çıkarıldı. Böylece danışmanların alacağı ücret, 11 bin TL maaş alan vekillerin yarısı kadar oldu.

Hani çalışanlara ve emeklilere gıdım gıdım 3+3 gibi zammı uygun gören meclisimiz, konu kendi personeli olunca kesenin ağzını açıp, bir çırpıda yüzde 170 zam verebiliyor.

Biraz daha detaya inelim mi?

Meclis çatısı altında faaliyet gösteren danışmanlar arasında da maaş farkı kendisini gösteriyor. Her danışman aynı maaşı almıyor. En düşük danışman maaşı 5400TL!

Örneğin; Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in danışmanları bundan böyle 6 bin 446 TL maaş alacak.

Tabi sekreterler de unutulmadı. Gerçi onlar kendilerine sekreter denilmesini istemiyorlar. Onlar kendilerine 2. danışman sıfatını yakıştırıyor. Evet, bundan böyle 2. danışman statüsü verilen sekreterlerin maaşı da 4 bin 705 TL olacak.

Tabi her milletvekilinin bir danışmanı olduğu gibi, birde grupların danışmanları var. Sayısını grup başkanvekillerinin belirlediği bu tip danışmanlar, diğer danışmanlardan daha farklı statüdeler. Bu farklı statü maaşlarına da yansıyor.

Evet, yeni düzenleme ile meclis'te grubu bulunan partilerin danışman sayısı artırılırken, gruplara danışmanlık yapacak kişilerin maaşı da 5 bin 479 TL olacak.

Bu memlekette, bir şekilde meclise kapağı atmak lazım!

Baksanıza; meclis çalışanlarının bile bir elleri yağda, bir elleri balda!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..