Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '10

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Memurlar Vakfı’nın Düzenlediği “Memur Hikayeleri” Yarışması Birincisi Ankara’dan Sibel(Unur)Özdemir

Memurlar Vakfı’nın Düzenlediği “Memur Hikayeleri” Yarışması Birincisi Ankara’dan Sibel(Unur)Özdemir
 

"RESİM:BİRHARF NET""ONCA EMEK VE BİRKAÇ CÜMLE BENİ BİRİNCİLİĞE TAŞIYAN ÖYKÜM."


Kültürel anlamda pek çok organizasyona imza atan Memurlar Vakfı kuruluşunun 15. yıldönümü kapsamında ilk kez hayata geçirdiği Geleneksel Hikaye Yarışması ile faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.

Ülke çapında yapılan Hikaye Yarışmasına 81 ilden 85 öyküyle katılım olduğu memurlarımızın bu etkinliğe ne kadar önem verdiğini gözler önüne sermektedir.

18.12.2010 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonunda gerçekleştirilen Memur Hikayeleri Yarışması ödül töreni Göknur Dereli tarafından sunuldu. Tören sonrasında Araştırmacı-Yazar Mustafa Armağan “Abdülhamit'ten Günümüze Türkiye” konulu bir konferans verdi.

Yarışmaya,

“Onca Emek ve Birkaç Cümle” isimli hikayesiyle Ankara'dan katılan Sibel (Unur) Özdemir birinciliğe,

“Torpil Duvarını Aşmak ve Ebe Olmak” isimli hikayesiyle Denizli'den katılan Yasemin Ayhan ikinciliğe,

“Babam Memur Mustafa” isimli hikayesiyle Ankara'dan katılan Meral Dinçer üçüncülüğe, layık görüldü. Ödüllerini AK Parti Malatya Milletvekili Mehmet Şahin’in elinden alan yarışmacıların heyecanları ve mutlulukları yüzlerinden okunuyordu.

Mansiyon ödülleri sahipleri,

“Mazlumun Sahibi” isimli eseriyle Murat Dereli,

“Vicdan Harbi” isimli eseriyle İbrahim Şaşma,

“Duygularımızı Yok Etmeyelim'” isimli eseriyle Nuran Atalay,

ise ödüllerini Me-Va Genel Başkanı D.Özden İpekci’den aldılar.

AK Parti Malatya Milletvekilimiz Mehmet Şahin ve Me-Va Genel Başkanı D.Özden İpekci günün anlam ve önemini belirten konuşmaları ile törene renk kattılar.

Yarışma birincisi Sibel (Unur) Özdemir yaptığı konuşmasında yüreğinden geçenleri şöyle dile getirdi.

“Öncelikle şunu belirtmek isterim ki bugün benim hayatımın en anlamlı günlerinden biri ve ben bugüne anlam katan, bu güzel törene emek veren Memurlar Vakfı’na ve öykümü beğenerek birinciliğe taşıyan jüri üyelerine çok teşekkür ederim. Memurlar Vakfı’nın kuruşunun 15. yıldönümü kapsamında gerçekleştirdiği Geleneksel Hikaye Yarışmasında kendi adıma da bir ilki yaşamanın coşkusu içerisindeyim. Memurlar Vakfı’nın bundan önceki etkinlikleri, organizasyonları ve bu tören, değerli ve başarılı hizmetlerinin bundan sonra da devam edeceğinin müjdecisidir.”

Memurlar Vakfı’nın 2007 yılında düzenlediği “sevgi” konulu şiir yarışması sonucunda Sibel (Unur) Özdemir’in “Seyir Defteri” isimli şiiri de yayınlanmaya değer bulunan yüz şiirin arasına girerek “Seçilmiş Sevgi Şiirleri Antolojisi” adıyla kitaplaştırılan eserde yer almıştı.

“Memur Hikayeleri” öykü yarışmasında da dereceye giren ve yayınlanmaya layık görülen öyküler Memurlar Vakfı tarafından kitaplaştırılarak ölümsüzleştirilmiştir.

Şimdi ise sırada Memur Hikayeleri çatısı altında buluşan ve okumayı seven yüreklerle buluşmayı bekleyen bir öykü kitabı var.

 
Toplam blog
: 755
: 776
Kayıt tarihi
: 13.06.07
 
 

Ankara'da doğdum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi Ankara'da tamamladım. AÜİF iş idaresi b..