Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '12

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

Memurlara amirini ve çalışmak istediği bölümü seçme hakkı verilmeli

Memurlara amirini ve çalışmak istediği bölümü seçme hakkı verilmeli
 

Memur Selahattin’in raporlarına göre bu, resmi dairelerde çok ciddi bir sorunmuş. Doğal olarak memur, verilecek her görevi yapacağını taahhüt ederek işe alınıyor. Yani ona memuriyetiyle ilgili her işi yaptırabilirsiniz. Ama çalışanın memnuniyeti ve işin verimliliği açısından böyle yapmamalısınız.

Ülkemizde 3 milyona yakın memur var. Bu kadar çok insanın çalıştığı alanda çalışma kurallarınız lanettayın olamaz. Personelin verimli çalışması ve daha fazla iş/hizmet yapılması için teknik ve akademik olarak resmi dairelerde çalışma düzen projeleri yapılmalıdır. Memur inşaat işçisi değildir; onun başına amele çavuşu veremezsiniz. Şef ve muavin dediğiniz kimselerin özel seçilmeleri gerekir. Bunların sadece bilgili olmaları yetmez.

Memur Selahattin raporunda konuşmayı bilmeyen, argo konuşan, küfreden, memura hakaret eden, alay edip tehdit eden, zorla çalıştıran, kovan hatta döven amirlerden bahsetmektedir. Hiçbir özen gösterilmeden rastgele seçilen bu amirler yüzünden bugün memurların üçte birinin psikolojileri bozulmuş durumda. Ve biliyor musunuz devlet dairelerinde bunu kontrol eden kimse yok. Her dairede 50–100 kişi bu nasıl amir oldukları belli olmayan üç beş kişinin emrinde kaderlerine terk edilmişlerdir. Hastanede seni on dakika muayene eden doktorunu seçme hakkın var. Memur yıllarca bu amirlerin emri altında. Memur sevmediği birinin emrinde ne kadar verimli olabilir ki? Özellikle yoğun olan vergi dairelerinde bu psikopat yöneticiler yüzünden bazı bayan memurların her gün evlerine ağlayarak gittiği söylenmektedir. Vergi dairesi başkanı kontrole gidiyor; müdürün odasında çayını içip geri dönüyor. Bir memurla konuş, belki sana söyleyeceği var.

Bugün ülke hayatında az da olsa düzelmeler var; devlet daireleri hariç. Memur gidecek müdüre şikâyet edecek. İşin garip yanı etse de bir şey olmuyor. Memuru istediği bölümde çalıştırmak müdürün yetkisinde. Adam bu kişilerin hangi konuda yetenekli olduğuna, nerede çalışmak istediklerine bakmadan pancar tarlasında amele gibi sen oraya sen buraya herkesi bir yere oturtuyor. Ya kardeşim bir kere hangi bölümde çalışmak istiyorsun diye memura sor. Eskiden bazı servisler arpalıktı; şimdi bu durum pek kalmadı(teknoloji Ak Parti’ye Allah’tan daha fazla yardım etti) Yani orada ya da burada çalışmak memur için fark etmeyecek ki. Kim nerede çalışmak istiyorsa orada çalıştır. Şef ya da muavin için de çalışanlar arasında oylama yap. Çalışanların%76 ve üzeri o kişi ile çalışmak istiyorsa çalışsın; değilse başkasını ver. Bu oranın altına düşüyorsa o kişi zaten amirlik yapamaz demektir. %50 memnunum ama %50 de memnun değilim; bu kişi mi beni yönetecek?

Memur Selahattin şu anda bölüm şefliğinin ulufe gibi dağıtıldığını söylüyor. Şefler gelir uzmanları arasından seçiliyor. Ak Partili değilsen, namaz kılmıyorsan şefliği unut. Sırf görüşüne ve inancına bakılarak seçilen bu kimselerin içinden yetersiz ve üstelik psikopat çok kimse çıkıyor. Mükelleflerin önünde şeflerle memurlar sürekli kavga ediyorlar. Bu arada dörtdörtlük amirleri de ayrı tutmamız lazım.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..