Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '12

 
Kategori
Güncel
 

Memurun alacağı 2012 zammı Eğitim Yasası görüşmelerine takıldı.

Memurun alacağı 2012 zammı Eğitim Yasası görüşmelerine takıldı.
 

 Memurlar ve memur emeklileri hala 2012 yılı zammını bekliyorlar…

Ne aceleleri var, beklesinler dediğinizi duyar gibi oluyorum.

Biliyorsunuz meclisimizin gündemi çok yoğun. Bu hafta görüşülmesi gereken, memurun toplu sözleşme yapma yasası(!) maalesef başka bir bahara kaldı…

Bu hafta meclisimizin gündemi 4+4+4!

Biliyorsunuz bu hafta meclisi AKP’li başkanvekili yönetecek…

Bu nedenle öncelik eğitim sistemimizi kökünden değiştirecek yasa teklifinin kanunlaşmasında.

Bu yasa tasarısı nasıl öncelik kazanmasın ki; meclisi ayda 15 gün yöneten AKP’ye özel yasaları geçirmek için bu süre yetmiyor. Diğer partilerin meclis başkan vekilleri oturumu yönettiğinde, yasa teklifleri ve tasarıları meclisten o hızla geçmiyor. Yeni yasalar geçmeyince, yeni bir projenin hayata geçirilmesi gecikiyor. İşte eğitim sistemimizi kökten değiştirecek yasa öncelikle meclis genel kurulundan geçirilecek. Sanıyorum Cumhurbaşkanımızda hemen yasayı onaylar ve bir an önce ‘dindar ve kindar’ nesilleri yetiştirmeye başlarız.

Memurların toplu görüşme yasası mı?

Ne acelesi var?

Ufukta seçim yok, referandum yok!

Memurlar bir yıl zam almasalar ne olur? AKP’ye en büyük desteği veren,  memur sendikaları değil mi? Şimdi de bekleyecekler!

Onlar beklerken, onlarla birlikte beklemeye(Nadasa(!)) bırakılan emekliler için söyleyecek bir söz yok. Onlar bir yıl sonra hayata geçeceği ve ne içerdiği tam belli olmayan İntibaa yasası ile ilgilenedursunlar.

Bir yandan yağ çekip, öbür yandan el etek öperek karınlarını doyursunlar!

Basına yansıdığı kadarıyla, memurların ve emeklilerinin yılbaşından bu yana beklediği 2012 zammını 15 Mayıs'a yetiştirme çabaları bu sefer de zorunlu eğitimi kesintili olarak 12 yıla çıkaran yasa tasarısına takılmış.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan "hızlandırılmış toplu sözleşme" düzenlemesiyle geçen Kamu Çalışanları ve Sendikaları Kanunu tasarısının geçen hafta sonunda ya da en geç bu hafta başında görüşülmesi planlanıyordu. Hızlandırma formülü bu hesaba göre yapılmıştı. Ancak kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen ve zorunlu eğitimi kesintili olarak 12 yıla çıkaran tasarının önceliğe alınması bütün hesapları zora sokmuş.

Ne diyelim…

Dünya sorunları ile uğraşmaktan(!), ‘dindar ve kindar’ gençlik yetiştirme çabalarından, memurlara ve onların emeklilerine verilecek üç kuruşluk zam için zaman bulunamamasını anlayışla karşılamamız gerekiyor.

Anlayışla karşılamayanlar da ellerinden geleni yapsınlar!

 

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..