Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Menemen

Menemen
 

Alıntı.


Menemen
 
Malzemeler
 
3 Orta boy domates
3 Adet acı sivribiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı (50 gr kahvaltılık yağ)
6 Adet yumurta
1 Çay kaşığı domates salçası
Tuz ve karabiber
3 Dal maydanoz (Arzuya göre garnitür)
 
Yarım çay bardağı zeytinyağını geniş bir tavada bir dakika kızdırdıktan sonra, sivri biberleri ince halkalar şeklinde tohumlarıyla birlikte kavurun hafif renk değişimi olduğunda menemene leziz bir tat katacaktır, hele birde acıysa. Kavrulan biberlerin içine bir çay kaşığı salça ilave ettikten sonra, önceden yıkayıp küçük veya arzunuza göre doğranmış domatesleri ilave edin. Beş dakika domatesler suyunu verdikten sonrada karabiber ve tuzunu ilave edin. Ocağın altını kıstık-dan sonra yemeğin aralarını göz kararı ile altı yeri hafifçe açıp, yumurtaları bu yuvalara kırın, ince tahta kaşık yardımı ile yemeğin içerisini yumurtaların iyice pişmesini sağlayın bu sadece görsellik açısından, yoksa hepsini harmanlayıp, maydanozla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. 
 
Dip Not :  Yemek tariflerinde ki küçük püf noktalarına çok dikkat ederim, örneğin biberi yağda kavurduğumda çok leziz olduğunu söylemiştim, Birde kavurmadan domateslerle birlilte direk yağın içerisine yavaşça koyup kavurun ama bir diş sarımsakla, pişman olmayacaksınız. Ve ben bunu hep yaparım. Özenle pişirilen her yemek, kolay veya zahmetli, size rengini belli edecektir, yeterki başında durup onunla pişmesini bilelim diyorum ; )
 
''Küçük Nüanslar Farklı Yemekler Yaratır''   Gülsen Tunçkal....    
 
 
Toplam blog
: 425
: 412
Kayıt tarihi
: 24.02.13
 
 

37 Yıldır  yurtdışında yaşıyorum , 1000 den fazla şiirim var,  çeşitli edebiyat sitelerinde, derg..