- Kategori
- Türk Mutfağı
Menengiç Kahvesi
Şifa Kaynağı Menengiç
Küçükken bitki halini yediğim menengiçe karşı önyargıyla yaklaştığım için bu zamana kadar kahvesini hiç denememiştim.Yakın zaman önce bir kafede arkadaşımın tavsiyesi üzerine içtiğim menengiç kahvesiyle önyargılarım kırıldı.Tomurcukken yediğinizde ağzınızda önce ekşi sonrada acılaşan bir tat bırakıyor bu da damak tadınızı oldukça bozuyor ancak kahvesi aksine çok güzel.
Menengiç bir okadar da faydalı;
Nefes darlığına iyi gelmesi
Ses tellerine faydası
Solunum yollarını açması
Mide ağrılarını azaltması
Göğsü yumuşatması
Böbrekteki kumların dökülmesine yardımcı olması
Afrodizyak etkisi yapması
Öksürüğü kesmesi.
gibi faydaları var.
Menengiç Ağacı Ülkemizin Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerinin dağlık kırsal bölgelerinde ekimi yapılmaksızın doğal olarak yetişmektedir.Türkiye'nin doğal bitki örtüsünün parçalarından biri olan menengiç; yörelere göre farklı isimler alabilir. Örneğin: Çitlembik, çedene, çitemik, çıtlık gibi...
Türk Kahvesi veya tercihe göre hazır kahvenin yapımı ile aynıdır,dilenirse su yerine süt kullanılabilir.
Bu müthiş lezzeti tatmanızı ısrarla öneririm.Arkadaşım ve adaşım Serhat Dündar'a bu lezzetle beni tekrar buluşturduğu için teşekkür ederim.