Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '08

 
Kategori
İnançlar
 

Menfaat

Menfaat
 

Her turlu imkâna sahip olan insanoğlunun aradığı nedir? Niçin hiç bir şeyle tatmin olmuyor? Niçin daima huzursuz, daima tedirgin, daima hoşnutsuz ve daima elemli, gamlı ve ızdıraplı Peki, her turlu imkâna sahip olan insanoğlu neden mesut değil?

Nedeni aslında açıkça ortada İnsanoğlunun bugün ki içinde bulunduğu huzursuzluğun tek nedeni maneviyatsızlıktır...

Öyle bir zaman kendimize yaşatıyoruz ki bütün bağlarımızı koparıyoruz. Kardeşlerin arasına kimse giremezdi, ama artık kardasın arasına kardeş rahatlıkla gire biliyor. Aralarını öyle bozuyorlardı birbirlerinin yüzüne bakmıyorlar, kardeşlik bağı bu kadar kolay kopa bilir mi? Bu kadar zayıfladı mı aslında manevi olarak kendimizi o kadar ihmal edip maddi olarak kendimizi geliştirdik ki maneviyatımızı tam unuttuk. Aslında nedenlerin en büyük cevabı "Bir ümmet göster ölmüş, ölmüş maneviyatıyla sağ kalmış."Ölü bir maneviyatla ne bir ümmet nede bir millet yaşayamaz. Maddeye verdiğimiz değer kadar maneviyatta versek gerçek huzura kavuşacağız.

Giden zaman geri gelmiyor onu kazanmak ve kaybetmek irademiz dâhilinde olduğuna göre kaybetmemek için kazanmaya azmetmeli bütün gücümüzü bu yolda kullanmalıyız...

 
Toplam blog
: 7
: 658
Kayıt tarihi
: 27.09.08
 
 

Ağrı ilinin Doğubeyazıt ilçesinde oturuyorum. Açıköğretim lisesi okuyorum. ÖSS sınavına hazırla..