Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '20

 
Kategori
Türk Mutfağı
Okunma Sayısı
33
 

Mengen Pilavı

 
Merhaba. Havalar iyice soğumaya başladı. Bu soğuk günlerde mutfaktan çabucak çıkmak istiyorum. Hem doyurucu hem iştah açan lezzetli tarifler bu vakitler  kurtarıcı oluyor. Tarifimiz Bolu yöresel  Mengen pilavı. Pişirenlere şimdiden afiyet olsun. 
 
Malzeme
1 çorba kasesi baldo pirinç
200 gr kuzu kuşbaşı
1 adet kuru soğan
2 adet domates
1 küçük konserve mantar (280 gr.)
tuz - su - tereyağı- sıvıyağ
ceviz içi
 
Yapılışı

Tuzlu ılık suda pirinçleri ıslatıyoruz. Yaklaşık 20-25 dakika suyun içerisinde bekletiyoruz. Daha sonra pirinçleri yıkayıp süzüyoruz. Diğer tarafta tenceremizin içerisine yağı koyup etleri ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Üzerine ince doğranmış kuru soğanı ilave ediyoruz. Birazda bu şekilde kavuruyoruz. Sonra ikiye bölünmüş mantarları ilave edip kavuruyoruz. İçerisine kabuğu soyulmuş ve doğranmış domatesleri ilave ediyoruz. Yeteri kadar su ilave edip etleri pişmeye bırakıyoruz. Etler pişince pilavımızı yapıyoruz. Tencerenin içine tereyağı ve sıvı yağ koyup pirinçleri ilave edip kavuruyoruz. etli harcımızı pirinçlerin üzerine döküyoruz ve pilavın suyunu tuzunu ayarlayıp kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Ocağın altı kapalı şekilde 10 dakika dinlendiriyoruz iri parçalı cevizi ilave edip servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun...
ETEM SEVİK, Büşran Betül Kaya bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
Toplam blog
: 33
Toplam yorum
: 5
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 26
Kayıt tarihi
: 04.08.20
 
 

Yemek yapmayı çok seviyorum. İsrafın her türüne derinden üzülüyorum. Ekmek israfını önleme amaçlı  ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster