Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '09

 
Kategori
Futbol
 

Mental gücü ve golcü gücü limitli Trabzonspor sonunu getirebilir mi?

Mental gücü ve golcü gücü limitli Trabzonspor sonunu getirebilir mi?
 

nokta transfer mi, yoksa nokta olamayan transfer mi?



1- Trabzonspor mental olarak bu yarisi kaldiracak yeterlilikte degildir. Bunu Ersun Yanal’in mac sonrasi yayinci kurulusun muhabirinin sordugu sorulara verdigi sinirli ve tepkisel cevaplardan ve mimiklerden cok daha iyi gorebilirsiniz.

2- Trabzonsporun en zayif halkasi forvetidir. Kaleci Slyva’nin yaptigi kale vuruslari dahil kendi defansindan gelen hic bir uzun topu sicrayip indirememesi, bu toplarin tumunun rakip defans tarafindan karsilaniyor olmasi Trabzonsporun ortasahasina inanilmaz bir yuk bindirmektedir. Rakip defansin indirdigi bu donen toplara basma geregi duyan ortasaha maalesef hem cok yorulmaktadir hemde hucuma konsantre olmakta zorluk cekmektedir. Trabzonspor’da eskiden bu isi cok iyi yapan bir M.Yilmaz vardi ornegin. Yine su anda Besiktas’ta oynayan Nobre ve yillarca bu isi iyi yapan bir H.Sukur vardi. Bunun sancilarini en cok Huseyinsiz ciktigimiz maclarda hissediyoruz. Genede Selcuk, Cale ve Colman gibi gencecik oyuncularin ust duzey bir mucadelesi vardir takdire sayen.

3- Yine forvet oyunculari, top yerden oynandigi zamanlarda da topu saklama yetenekleri olmayan oyunculardir. Bu isi Promise’den beklemektedir zaman zaman Yanal ki bu da ise yaramamaktadir. Bu yonuyle de Sivasli M.Yildiz iyi bir ornektir. Ne Gokhan Unal ne de Umut maalesef trabzonsporun ihtiyaci olan tipte santraforlar degildir. Trabzonspor gibi takimlar rakiplerinin kapali savunma yapiyor olmalarindan dolayi yukaridaki iki ozelligi birden bulunduran, yani hem hava hakimiyeti hemde top saklama kabiliyetleri cok ust duzey oyunculara ihtiyac duyarlar (orn. F.Tekke, M.Baros, Nobre). Bu iki isi birden iyi yapan oyuncular orta sahasini hucuma ceken, rakibin duzenini ve adam paylasimini bozan cok yonlu hucum oyuncularidir; buna son yillarin Turkiye’de en iyi ornegi F.Tekke ve Hakan Sukur’dur.

4- Yetenek yonunden beklenen bu iki zorunluluk haricinde mental guc, yenilgiyi kabul edememe, direnis, kendine guven ve konsantrasyon gibi karakterle alakali guclu yonleri de olmalidir buyuk takimlarin golculerinin. Ornek Chelsea’li Drogba, Zenit’li Fatih Tekke.

5- Sonuc olarak trabzonspor forveti cok yetersizdir. Gecen sene bu donemde daha fazla gol atmis bir Trabzonspor dusundurucudur. Ersun Yanal da bunun farkindadir ancak dogal ve dogru olani yapip “attigimiz butun gollerde bu iki oyuncu var” diyerek bu oyunculari savunmaktadir. Cunku sezon sonunu bu isimlerle getirecektir. Gokhan Unal, Serkan Aykut’un Galatasarayda Zafer Biryol’un Fenerbahcede yasadigi hayal kirikligini yasamaya adaydir. Anadolu takimlarinda gol krali olmak cok zor degildir. Bunun ornekleri tarihte cokdur. Kume dusmemeye oynayan takimlar defalarca gol krallari cikarmistir. Bugun bile T.Guleri’nin attigi gol sayisi ortadadir. Okan Yilmaz ve hatta Oktay Derelioglu gibi kaybolup giden diger isimler de kulagimiza kupe olmalidir.

 
Toplam blog
: 7
: 553
Kayıt tarihi
: 04.05.08
 
 

Trabzon dogumluyum. Elbette Trabzonsporluyum. Endustri Muhendisligi mezunuyum. Birkbeck, Londra u..