Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '19

 
Kategori
Siyaset
 

Menteşe İlçe Kongresinde

Menteşe CHP  İlçe Kongresi için düşüncelerim.

Menteşe CHP ilçe kongresini dinlemek için gittim. Oldukça kalabalık vardı. Salon dolup taştı diyebilirim.

O güne dek  diğer ilçe kongrelerine bakıldığında oldukça heyecansız ve sönük bir kongre geçirildi. Tek aday vardı genel olarak.

Bir kaçı dışında hepsi de tek adayla oluştu. Menteşe’de yine tek aday vardı.

Kongrede gerek gelen üyeler, gerekse katılımcıların, yönetimlerin  sayesinde gayet olgun bir kongre gerçekleşti.

Mustafa Aytaç Kavak ve ekibi oluşturuldu. Ekibinin yarısını kadın kotasıyla oluşturmuş,  hepsi de genç arkadaşlarımız kutluyorum . Hoş bir görüntü verdiler. Heyecanlı , sevgi dolu çalışacaklardır inanıyorum.

Konuşmacılar elbette vardı. Aslında konuşmaların özüne inilse tek şey  isteniyordu galiba. O da kucaklaşmak, çoğalmak, partiye sahip çıkılması,  hedefe yürümek.

Bu kongrede CHP nin varlığını gerçekten  hissettim diyebilirim. Öne çıkan anlayış Cumhuriyet Halk Partisi idi.

CHP de nasıl çalışılır? Partilimiz dışarıda ne diyor? Yıllardır partiliyim. Cumhuriyet Halk Partisi yöneticileri beni tanımıyor. Seçimden seçime geldiler, o kadar gördük.

İşte tam da bunlar için. Partililerimizi tanıyalım. Sadece tokalaşmak bir kampanya yürütmek için verilecek broşürle anlatmayalım..

Bir mahallede partililerimiz kimlerdir listesi yapılsın. Toplantı yapılsın. İşte bu nedenlerle belki de Mustafa Aytaç Kavak’ın yakaladığı şey mahalle temsilcileri oluşturmak.

Cumhuriyet Halk Partili olmak hayatının her anında hissedilen yarattığın eylem, söz, saygı,  davranış ve tutumdur.

O nedenle şu seçimden seçime anlayışını kırmak gerek.  Ve en  önemlisi partililerin sahip çıkılması. Onların aktif hale gelmesi yönetimin tamamen beceri ve yaratıcılığında bir politika olmalıdır.

Bir de her Cumhuriyet Halk Partili şöyle diyebilse! Niçin çalışıyorsun deseler Cumhuriyet Halk Partisi için mesajını verebilmek.

BU ülkede siyasi görüşü ne olursa olsun her bireyin Cumhuriyet Halk Partisi gibi bir siyasal varlığa kaçınılmaz ihtiyacı vardır.

CHP Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu  bazı ana temel eksenlere kilitlenmiştir. Nedir bunlar? Birincisi demokrasi . İkincisi Dava Partisi olmak, üçüncüsü ittifak , dördüncüsü Hak Hukuk Adalet, beşincisi elde edilen Büyükşehir Belediyeleri.

Elbette bunların temelinde ve CHP nin ana ekseninde  “insan” duygusu yatmaktadır.

Unutmayalım çoğu yerel yönetimlerimiz yereldeki başarı ve güçlerini iktidara taşımaya hazır hale gelmiş,  öyle çalışmaktadır.

İşte bunu kavrayacak bir il ilçe yönetimi ve bunları sürdürecek yerel  yönetim kadroları başarıları ve üyeleri ile büyük bir Türkiye,  büyük bir güç olmaya hazır kadrolar gerektiriyor.

Menteşe İlçe Kongresinde İl Başkanı Adem Zeybekoğlu tekrar il kongresinde seçildiğinde ve yönetim oluştuğunda iddialı ve kararlı diyor ki tüm ilçelerimizi yeniden kazanacağız. Dileğimiz, isteğimiz, emeğimiz,  “partili oluşumuz” hep bu nedenlere bağlıdır. Alanları kaybetmemek.

Kaybedilen alanları yeniden kazanacağız başka çaresi yoktur. Muğla çok çalışmak zorundadır.. O nedenle il- ilçeler oluşan yönetimler zorlu ve sorumluluk  isteyen görevler üstlendiler.

Bir gerçeği dile getirmekte fayda var. Yerel seçim eleştirisi yapılırken tek  taraflı kaybedilen unsurları görür,  üstünde durursak sanırım eksik görmüş,  sonucunda  ciddi yanlışlıklar almış oluruz.

 Bu gerçeği gözden kaçırmamak gerek. Niçin kaybedildi ciddi ilçe ve oy kaybı oldu, etraflıca değerlendirilmelidir.

Muğla tekrar kendi kadrolarına dönmek zorundadır. Bu salonda bulunanlar herkes aynı samimiyeti, aynı sevgiyi , aynı ortak değerleri taşımalıdır.

Menteşe ve Büyükşehrin hizmetlerini gerçekten hep birlikte doğru  anlatalım. Kongrede bazı küçük huzursuzluklar hissettim giderilmelidir.. Geriye dönüp bakmayalım,  ileriye daima yarına bakalım. Cumhuriyet Halk Partisi daima ileriye bakmak demektir.

Muğla Büyükşehir kurulma aşamasının ne denli hızlı ve güçlü bir şekilde kurulduğunu hep birlikte yaşadık. Bunu hiç kimse yadsıyamaz. Gözden kaçıramaz.  Çok kısa sürede  tüm birimleri ile en geniş bölgedir  köylere dek nasıl mesafenin kapatılarak hizmetlerin  hızla götürüldüğüne tanık olduk.

Muğla’dan köylere giden Büyükşehir araçlarına biniyorum evimin orada iniyorum bu bir hizmettir. Hem önemli bir hizmettir. Köylerinden çıkan kente gelenler,  tekrar köylerinde yaşamaya devam etmeleri ciddi sonuçlar kazandırır.

Muğla şehrimiz ve çevremiz huzurlu ve planlı, güvenli bir şehir olmak yolunda ilerliyor ve çalışıyor.

Büyükşehir yasası ile birlikte kaldı ki bazı yetkiler  elimizden alındı,  yukarıya merkeziyetçi bir tutuma bağlandı.

Muğla’da demokrasi hep olmalıdır. Muğla’da sevgi hep yaşamalıdır. Muğla hoşgörü ile büyümeye devam etmelidir.

CHP de yetki ve görev alanlar bir gün geçicidir. Kalıcı olan Cumhuriyet Halk partisi ve hizmetlerdir. O nedenle bir CHP üyesinin diğer CHP üyesine saygı duyacağı nice başarılar diliyorum.

Gerek  yerel yönetimler,  gerekse seçilenler ilçe başkanları ve yönetimleri  çok ağır görevleri üstlenmişlerdir.

Hep birlikte aynı düşünce, aynı sevgi, aynı bakışla Muğla’ya   sahip çıkalım.

 
Toplam blog
: 642
: 524
Kayıt tarihi
: 19.07.08
 
 

Muğla'nın YERKESİK  beldesinde dünyaya gelmişim.  Yöremin o solunacak havasını, coğrafyasını çok ..