Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '11

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Menton - Fransa

Menton - Fransa
 

Bu yazıyı çok önceden hazırlamıştım fakat bir türlü iş yoğunluğundan sitede yayınlayamadım, oyüzden üzgünüm ama size bu şehri anlatmadan edemeyeceğim. Birgün Fransa' nın Cote d' azur bölgesine yolunuz düşerse bu şehirde kalmak son derece mantıklı bir hareket olabilir. Bir şehir hem tarihine saygı duyup, abartmıyorum her binasına sahip çıkıp pırıl pırıl o yapıyı koruyup sonra da nasıl deniz turizminin aranılan yerlerinden birisi olur bilemiyorum, anlayamıyorum. Ülkemizde özlenen şehirleşme, özlenen turistik şehir olma bilincine en iyi örneklerden bir tanesi hem halk olarak hem de şehir olarak.

Burada Bodrum' un eski zamanlarında bulabileceğiniz o eşsiz alışveriş ortamını, daracık sokaklarında size sayısız alternatifler sunan mağazalarını; özellikle bu kısmına dikkat müthiş crepe yapan restaurantlarını (mutlaka yemelisiniz hatta adını da vereyim çarşı içinde Grande Salle de tadacağınız karidesli mantarlı ve daha hatırlayamadığım bir çok sebze ve meyve ile süslenmiş müthiş lezzetli krepleri tatmanızı tavsiye ederim.) Sokakların da gezerken bıraksam işi gücü şurada ufak bir mağaza da mütevazı bir parayla çalışsam ama herşeye rağmen burada yaşasam diyeceğiniz bir yer Menton.

Burada keşfettiğim en etkileyici şey insanların hayatında paranın pek öneminin olmaması ya da öncelik sırasında daha sonlarda olması. Size çarpıcı bir örnek. Arkadaşımız Caroline' in üniversiteden bir arkadaşı olan Stefan ile tanıştık. Stefan' ın mütevazı bir hediyelik eşya dükkanı var orada küçük resimler , çerçeveler, biblolar satmakta fakat bu sıradan yaşantıyı ilginç kılan Stefan' ın babasının Monaco' da bir milyarder olması. Monaco' nun sayılı zenginlerinden olan babasının çeşitli şirketlerinde gününü gün etmek varken kendine sade bir yaşam seçen Stefan küçücük dükkanında o kadar sıradan ve sakin bir yaşam sürüyor ki şaşırdım. Biz olsak babamızın işinin başına geçelimde 1 olanı 5 yapalım derdine düşmekten hayatı yaşamayı kaçırırız.

Neyse lafı uzatmadan oraya bir gün yolu düşecek arkadaşlara naçizhane tavsiyem Monaco' ya 20 dakika mesafede bulunan bu küçük turistik şehri görmeden geçmemeleri ve muhteşem kreplerinden yemeleri. Son olarak sizi etkileyici Menton fotoğrafları ile başbaşa bırakıyorum.Muhtemelen St. Tropez' de görüşürüz.











http://www.binrota.com/PageDetail.aspx?PageID=25415 

 
Toplam blog
: 24
: 1081
Kayıt tarihi
: 12.01.11
 
 

Okur - yazar, dört işleme hakim, büyük - küçük tüm ünlülerle uyumlu ..