Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '17

 
Kategori
Deneme
 

Merak edilecek şey yapıyorsan merak etmek hakkım

Merak edilecek şey yapıyorsan merak etmek hakkım
 

Meraklı insanlara kızarız ama merak etmek insanların hakkı gibi görünüyor; sorun merak edenlerde değil merakımızı celbedenlerde.

Bilmediğim, görmediğim, duymadığım bir şey yapıyorsan bakarım arkadaş. Hatta çok merak edersem gizlice evine de girerim.

Bu konu literatürde düzenlenmemiş ve meraklı insanlar suçlanıyor ama merak normal ve doğal bir insan duygusu, “Ne bakıyorsun?” diyemezsin; bakılacak bir şey var ki bakıyorum!

Yani insanların bu davranışı yanlış değil; ya hiç göstermeyeceksin ya da merakımızı gidereceksin. Merak edenler ve meraklı meraklı ne olup bittiğini öğrenmeye çalışanlar hatalı değil; bu, normal bir insan davranışı.

Bir de üstelik bakıp görmeye duymaya çalıştığımız zaman saygısız oluyoruz; köpeğim kuyruğunu salladığı zaman niye bakıyorsun, sen de ona bakma o zaman. Valla biz bu dünyada yaşıyoruz, yaprak kımıldasa dikkat kesiliriz.

Meraklı olmak, merak etmek suç değil ayıp da değil, normal insan davranışı; kimse size bir şey diyemez. Zarar vermeden bahçesine girip çiçeklerine bile bakabilirsiniz!

Yahu siz anlamıyorsunuz, aslında sorun bizim merak etmemiz değil. Adam/kadın bir şeyler saklıyor; bilinsin istemiyor. Yani merak etmek hakkımız ama söylediğimiz nedenle işine gelmiyor. Değilse çekineceği bir şey olmasa merak etmemize niye kızsın ki!

Bu arada yorum sayfalarında yer alamadığımıza göre bizim bu yazılarımız günü/gündemi yorumlamıyor galiba, Taş Devrinde Fred Çakmaktaş ile karısı Vilma arasında geçiyor olmalı!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..